«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση του Δήμου Αγρινίου με θέμα:«Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών»

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας εναντίον των Γυναικών, με αφορμή την άγρια δολοφονία των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών ακτιβιστριών, στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1960. Η ημέρα έχει σκοπό να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να δώσει έναυσμα προκειμένου να ληφθούν δράσεις για την καταπολέμηση του βίαιου αυτού φαινομένου. ..

Στον Δήμο λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2014 Ξενώνας  φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών και Παιδιών αυτών και παρ΄ όλες τις δυσκολίες και τις ελλείψεις κατά τη λειτουργία του, η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση και την επίλυσή τους.
Ο Ξενώνας αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών/υπηρεσιών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας σε περιφερειακό επίπεδο κι έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε γυναίκες θύματα βίας καθώς και στα παιδιά τους.
Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου), ώρα 10.00-13.00, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

***
“Συνέχιση Προγράμματος Δωρεάν Προληπτικού ελέγχου για ΜΟΠ”
Η υλοποίηση του Προγράμματος Δωρεάν Προληπτικού ελέγχου για Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας με υπερηχογράφημα πτέρνας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης, στο Δήμο Αγρινίου συνεχίζεται και στην τοπική κοινότητα Καλυβίων  την  Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014.
Χώρος διεξαγωγής: Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων
Κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να προσέρχεται για εξέταση
χωρίς ραντεβού από 9.00 έως 13.00.