«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ενημέρωση από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Διδασκάλου 

Σύσκεψη στην Τρίπολη για την αντιμετώπιση

ακραίων καιρικών φαινομένων περιόδου 2014 – 2015 
Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών και των φορέων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που...
πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργου Διδασκάλου, σήμερα το πρωί, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στην Τρίπολη.


Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.


Αναφέρθηκε, επίσης, ο σημαντικός ρόλος που παίζει η πρόληψη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, ενώ τονίστηκε η ευθύνη της Αυτοδιοίκησης, ως αρμόδια για την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και η ανάγκη υπερβατικής προσπάθειας όλων των φορέων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία.


Ιδιαίτερη σημασία  δόθηκε στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η δυνατότητα διορθωτικών νομοθετικών παρεμβάσεων προς διευκόλυνση του σημαντικότατου έργου της Πολιτικής Προστασίας.


Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Υποστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γεωργία Πατακιάρα, Αντιδήμαρχοι των δήμων της Πελοποννήσου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες Πολιτικής Προστασίας και άλλων αρμοδίων φορέων, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Εισηγητές στη σύσκεψη ήταν ο Περιφερειακός Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αλέξανδρος Τακτικός και ο Διευθυντής Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημήτρης Μήλιος. Συντονιστής ήταν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Κατσαρός.      
*** 
Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού

με έγκριση Γιώργου Διδασκάλου

Την πρόσληψη 75 συνολικά ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να απασχοληθούν σε Δήμους και Ν.Π.Δ.Δ., αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για κατεπείγουσες εποχιακές και πρόσκαιρες ανάγκες, ενέκρινε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου.

Συγκεκριμένα, με δίμηνες συμβάσεις θα απασχοληθούν:
·        8 άτομα ειδικότητας Διοικητικού-Λογιστικού, Βοηθών Νοσηλευτών και Βοηθών Μαγείρων στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου
·        14 άτομα ειδικότητας Νηπιαγωγών, Βρεφονηπιοκόμων, Μαγείρων και Καθαριστριών στο Δήμο Ζακύνθου
·        2 άτομα ειδικότητας Χειριστών Μηχανημάτων στο Δήμο Τριφυλίας
·        11 άτομα ειδικότητας Γεωλόγου, Μηχανικού Περιβάλλοντος, βοηθών Υδραυλικών, εργατών ύδρευσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
·        1 άτομο ειδικότητας Χειριστή Γεωργ. Ελκυστήρα στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
·        1 άτομο ειδικότητας Ηλεκτροτεχνίτη στο Δήμο Πηνειού
·        13 άτομα ειδικότητας Χειριστών Μηχανημάτων Έργων και Εργατών Γενικών Καθηκόντων στο Δήμο Μονεμβασιάς
·        3 άτομα ειδικότητας Εργατών στο Δήμο Ναυπακτίας
·        1 άτομο ειδικότητας Προσωπικού Καθαριότητας στο Δήμο Σικυωνίων
·        7 άτομα ειδικότητας Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθών Βρεφοκόμων, Μαγείρων και Προσωπικού Καθαριότητας στο Δήμο Πύργου
·        7 άτομα ειδικότητας Ξυλουργού, Χειριστή Μηχανημάτων, Χειριστή Διαμορφωτήρα Γαιών και Εργατών στο Δήμο Καλαμάτας
·        4 άτομα ειδικότητας Νηπιαγωγών και Μαγείρου στο Δήμο Πύλου-Νέστορος
·        3 άτομα ειδικότητας Χειριστών Μηχανημάτων και Οδηγού στο Δήμο Οιχαλίας

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας συναινεί για την ανανέωση των συμβάσεων 28 ατόμων ετήσιας διάρκειας στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών.
***

Έργα ύψους 367.000 ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ενέκρινε ο Γιώργος Διδασκάλου



Δαπάνη ύψους 367.000 ευρώ για την εκτέλεση έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Θησέας», υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου.



Τα έργα αφορούν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κορινθίων, την ανακαίνιση του δημοτικού κτιρίου Λουτρακίου, τη μελέτη κατασκευής υδραγωγείων στο Δήμο Φενεού, την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Λουτρακίου, αναπλάσεις και διαμορφώσεις δημοσίων χώρων στο Δήμο Σικυωνίων, καθώς και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στους Δήμους Βέλους - Βόχας και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.



ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ