«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση του Δήμου Αγρινίου για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών

 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών διοργάνωσε την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014, στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της έμφυλης βίας και...
της λειτουργίας του Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στο Δήμο μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διενεμήθησαν περισσότερα από 1500 έντυπα πληροφοριακού υλικού για το κοινωνικό αυτό πρόβλημα. Το κοινό ενημερώθηκε , από το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Αγρινίου, που ειδικεύεται σε θέματα έμφυλης βίας από την οπτική του φύλου για την κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών συμβουλευτική – ψυχολογική στήριξη) καθώς επίσης για τη λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών αυτών που λειτουργεί στο Δήμο Αγρινίου από τον Μάρτιο 2014 κι έχει ως στόχο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κακοποίησης της γυναίκας και των παιδιών της.

Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε θερμά από τους  συμπολίτες μας ,οι οποίοι προσέτρεξαν με αμέριστο ενδιαφέρον για ενημέρωση.  Επιπλέον εξέφρασαν τη στήριξή τους στην ύπαρξη τέτοιων ανθρωπιστικών δράσεων  και δομών ,οι οποίες ,όπως φάνηκε από την ανταπόκριση του κοινού, είναι απαραίτητες στον τόπο μας.