«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξιχνιάστηκε κλοπή σε οικία στην Κατούνα


Ο δράστης είχε αφαιρέσει από οικία ημεδαπής, κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας (3.100) ευρώ 
Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, κλοπή σε οικία που συνέβη στις 10-11-2014, στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τριών, ημεδαπών, ανδρών, ηλικίας 32, 32 και 31 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα...
στις (10-11-2014) πρωινές ώρες, στην Κατούνα, ο 32χρονος, παραβιάζοντας παράθυρο, εισήλθε σε οικία 49χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα συνολικής αξίας (2.000) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, ο δράστης με τον συνομήλικο του, μετέβησαν στις 14-11-2014, στο Μεσολόγγι, σε ενεχυροδανειστήριο, ιδιοκτησίας του 31χρονου και ενεχυρίασαν τα κλεμμένα  κοσμήματα έναντι του χρηματικού ποσού των (750) ευρώ.

Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, βρήκαν στο ενεχυροδανειστήριο και κατέσχεσαν μέρος των κλεμμένων κοσμημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στη νόμιμη ιδιοκτήτριά τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν περίπου 90 γραμμάρια κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη, χθες (18-11-2014) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία  για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την ερευνά τους, εντόπισαν τον 34χρονο στην περιοχή της Λεύκας Πατρών και σε  έλεγχο που του πραγματοποίησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν (2,3) γραμμάρια κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 34χρονου, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (87,1) γραμμάρια κάνναβης,
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • (60) ευρώ
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στον Πύργο με ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, χθες (18-11-2014) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 18ου Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης αφορούσε φοροδιαφυγή, που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
 Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας στην 41η επέτειο του Πολυτεχνείου



Κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας (17-11-2014), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της 41ης Επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς και μετά το πέρας αυτής, προσήχθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, (14) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 33, 30, 29, 20 και 15 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, παραβίασης της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Τα παραπάνω άτομα συμμετείχαν σε ομάδα (300) περίπου ατόμων, που ακολουθούσαν την πορεία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

 Σε σωματική έρευνα, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους δράστες, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν:



·        (2) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς - εκρηκτικούς μηχανισμούς
·        (33) τεμάχια πέτρας,
·        (2) αντιασφυξιογόνες μάσκες με (2) φίλτρα
·        πολυεργαλείο με λεπίδες,
·        σπρέι άσπρου χρώματος,
·        ένα κράνος μοτοσικλέτας.

Επιπλέον, σε διάφορα σημεία κατά τη διαδρομή της πορείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί - εκρηκτικοί μηχανισμοί (μολότοφ).

 Σημειώνεται ότι προκλήθηκαν μικρές φθορές σε δύο παράθυρα του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.



Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση και είχε μοναδικό σκοπό την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, την αποτροπή φθορών σε κτίρια και περιουσίες των πολιτών και την απρόσκοπτη συνέχιση της πορείας, που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.