«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το Μεσολόγγι “Πήρε Μέρος!”

 Πάνω από 40 δραστήριοι πολίτες του Μεσολογγίου και κοντινών περιοχών βίωσαν μεθόδους και εργαλεία συμμετοχικής ηγεσίας στο μονοήμερο σεμινάριο "Πάρε Μέρος! Μεσολόγγι", που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στο Μεσολόγγι στο Ιστορικό Μουσείο ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
Τα κύρια ερωτήματα γύρω από τα οποία αναπτύχθηκε η εκπαίδευση ήταν...

 ~ Πώς κάνω κάλεσμα για να συμμετάσχουν και άλλοι άνθρωποι σε έναν σκοπό;
~ Πώς διδάσκω την συνεργασία;
 Η ομάδα κάθισε σε κύκλο και ξεκίνησαν οι πρώτες συστάσεις, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Σκορδιαλού και του Οδυσσέα Βελέντζα, εκπαιδευτών συμμετοχικής ηγεσίας. Ακολούθησαν τα εργαλεία World Cafe (Καφενείο του Κόσμου) και Open Space με διαλείμματα για καφέ και μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό. Κλείνοντας, συζητήθηκε πότε και πώς θα μπορούσαν οι συμμετέχοντες να εφαρμόσουν όσα έμαθαν, καταγράφοντας τις προτάσεις τους.
 Η τοπική ομάδα διοργάνωσης – Ερωδιοί & friends ευχαριστεί την ομάδα συντονισμού Πολιτεία 2.0, τους εκπαιδευτές Μαρία Σκορδιαλού και Οδυσσέα Βελέντζα, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.
Οι συνεργασίες ήταν άψογες και δημιούργησαν νέα ερεθίσματα για περαιτέρω συνέργειες.
Ευχαριστούμε επίσης τον Γιώργο Αποστολάκο για την ξενάγηση στην πόλη των εκπαιδευτών και της ομάδας συντονισμού. Ευχαριστούμε τον Γιάννη Τσαλαφούτα από την Φωτολεμε Μεσολογγίου καθώς και την δημιουργική ομάδα We The People για την φωτογραφική κάλυψη του σεμιναρίου.
Όλα ήταν υπέροχα. Ευχόμαστε να δόθηκαν τα ερεθίσματα. Τα επόμενα βήματα είναι στα χέρια μας.