«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ Α. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ ΓΙΑ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ"

Λογική κλειστών θυρών και μεθοδεύσεων από την περιφερειακή Αρχή

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης   «Μαζί, να φτιάξουμε τον τόπο μας», Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά την διαδικασία εκλογής του κ. Γ. Φαλτσέτου στην θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε τα εξής:
 Κατ’ αρχήν ευχόμαστε στον κ. Γεώργιο Φαλτσέτο κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ωστόσο διαφωνούμε με...
την διαδικασία που ακολουθήθηκε από την περιφερειακή Αρχή, η οποία υπήρξε μεν τυπική, αλλά επί της ουσίας κλειστή, δείχνοντας μεθόδευση και προαποφασισμένες καταστάσεις.
 Δεν υπήρξε η παραμικρή δημοσιότητα στην διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, ενώ δεν υπήρξε και η παραμικρή διαβούλευση – ή έστω ενημέρωση – των Επιμελητηρίων της Δυτικής Ελλάδας, του ΣΕΒ και άλλων επιχειρηματικών φορέων.
 Ζητήσαμε την αναβολή της εκλογής και την παράταση της υποβολής υποψηφιοτήτων  για δεκαπέντε μέρες. Το αρνήθηκαν.  Τι φοβήθηκαν, άραγε; Είχαν κάτι να κρύψουν ή είχαν ήδη αποφασίσει κάτι, ερήμην όλων των φορέων της Δυτικής Ελλάδας;
Ερωτήματα επίσης προκαλεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που με την άρνηση του στη παράταση έγινε το δεκανίκι του κου Κατσιφάρα.
Η παλιά  αντίληψη των αποκλεισμών, των ελεγχόμενων διαδικασιών , ευθύς εξαρχής αποδυνάμωσε και ζημιώνει έναν θεσμό που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στις επιχειρήσεις και τους πολίτες της περιοχής. Είναι η ίδια αντίληψη που mας έχει φέρει στη σημερινή κατάσταση 
Η επιμονή στην χρεοκοπημένη λογική των κλειστώ ν θυρών και των μεθοδεύσεων θα μας βρίσκει απέναντι. θα επιμείνουμε στη λογική της διαβούλευσης της αξιοκρατίας και των ανοικτών διαδικασιών.