«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου του Γενικού Γραμματέα ΔΕΠΙΝ στο 17ο Forum Ανάπτυξης 2014

Γ. Διδασκάλου: «Υλοποιούμε άμεσα στην Πάτρα, το έξυπνο λιμάνι»Χθες, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου, τον επικεφαλής καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Στεφανίδη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Κώστα Πλατυκώστα, στο πλαίσιο των εργασιών του 17ου πολυσυνεδρίου Forum Ανάπτυξης 2014, με θέμα ‘Ολοκληρωμένη πλατφόρμα προσβασιμότητας και καθοδήγησης για ασφαλείς μεταφορές σε βιώσιμα λιμάνια και περιοχές (Guideport)’.
Συγκεκριμένα....
με το πρόγραμμα αναπτύσσεται μια ενοποιημένη πλατφόρμα που ενσωματώνει γεωγραφικές και άλλες πληροφορίες για τις μεταφορές από κινητές και σταθερές πηγές σε ένα ‘έξυπνο’ λιμάνι και τη γειτονική του περιοχή.Για την επίτευξη των στόχων, στο έργο συμμετέχουν δύο διοικητικές δομές γεωγραφικών περιοχών (η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Ελλάδα και η Περιφέρεια της Apulia στην Ιταλία), δύο μεγάλα λιμάνια (Πάτρας και Brindisi) και το Πανεπιστήμιο Πατρών το οποίο εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, ολοκλήρωση και αποτίμηση ευφυών συστημάτων μεταφοράς.Βασικός ρόλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου είναι η διάδοση και προβολή των αποτελεσμάτων του έργου μέσω μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας, έτσι ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να συνεχίσουν και μετά τη λήξη της χρηματοδότησής του. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα καθοδηγεί τους οδηγούς σε περίπτωση κάποιου έκτακτου συμβάντος και θα είναι σημαντική για θέματα ασφάλειας.«Έχουμε ξεπεράσει τη θεωρία και έχουμε περάσει στην πράξη. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με πνεύμα εξωστρέφειας και αίσθημα ευθύνης, εξαντλεί όλες τις δυνατότητες διεκδίκησης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών» ανέφερε ο Γιώργος Διδασκάλου.
***
 Σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την αντιμετώπιση

ακραίων καιρικών φαινομένων περιόδου 2014 – 2015

Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών και των φορέων, στις Περιφέρειες Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, κατά τη χειμερινή περίοδο είναι το θέμα ευρείας σύσκεψης, που έχει συγκαλέσει, για αύριο, το πρωϊ, στις 10.00π.μ., στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου.

Στη σύσκεψη θα αναλυθούν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.

Στη συνάντηση εργασίας θα συμμετέχουν ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Διαμαντής Κανελλόπουλος, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα, ο συντονιστής των Π.Υ. υποστράτηγος κ. Ιωάννης Καρατζιάς, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.