«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ; ΠΛΗΡΩΣΕ!
Ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση μετά τις γιορτές
Στενεύουν ακόμη περισσότερο τα περιθώρια για τους χρήστες ΙΧ στο εμπορικό κέντρο της πόλης, καθώς, από το νέο έτος, για να παρκάρουν, θα πρέπει να καταβάλουν αντίτιμο στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Θα χρησιμοποιηθεί το εξελιγμένο σύστημα MobiPARK, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ακόμη και με τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Να βάλει τάξη στο σημερινό άναρχο τοπίο φιλοδοξεί το σύστημα, αν και, για να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση του κυκλοφοριακού, θα πρέπει να συντρέξουν και μια σειρά από άλλους παράγοντες...
Αναλυτικός χάρτης με τις 609 θέσεις στάθμευσης
0,50 ευρώ η μισή ώρα, 1 ευρώ η ώρα, 6 ευρώ η ημέρα
Χρονοχρέωση και έκπτωση με χρήση SMS

Η ώρας της κρίσης για το ΣΧΟΟΑΠ Αντιρρίου
Τέρμα τα ψέματα για το ΣΧΟΟΑΠ Αντιρρίου, καθώς η τελική μορφή της μελέτης βρίσκεται ήδη στα χέρια των Δημοτικών Συμβούλων και, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα κληθούν να αποφασίσουν για το εάν θα πρέπει να προχωρήσει ή όχι. Σταθερά θετικός εμφανίζεται ο Γιώργος Κολοβός, επιφυλασσόμενος ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, και αρνητικός ο Ανδρέας Κοτσανάς, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στη “N”.

Ψάχνει οικόπεδο για το ΕΠΑΛ ο Σώκος!
Ηκατάληψη συνεχίζεται, η Υπουργός Παιδείας υπόσχεται λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης ανέγερσης καινούργιου κτηρίου, και ο Σώκος, σε αντίθεση με την επιθυμία της σχολικής κοινότητας, ψάχνει να βρει άλλο οικόπεδο.

3ο Δημοτικό: Τη Δευτέρα τα σπουδαία
Την ερχόμενη Δευτέρα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αναμένεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αγορά οικοπέδου. Ωστόσο, στον αέρα βρίσκεται η χρηματοδότηση για την κατασκευή του σχολείου, καθώς τα ΣΔΙΤ μάς... τελείωσαν, ενώ το 3ο Δημοτικό δεν είναι προς ένταξη ούτε στο ΕΣΠΑ.

Η Περιφέρεια βρήκε το... δάσκαλό της.
Η δυστοκία ως προς τον ορισμό των δεκατριών νέων Γενικών Γραμματέων στις αντίστοιχες Περιφέρειες έληξε, ύστερα από 63 ημέρες διακυβέρνησης. Ο Μεσσήνιος δάσκαλος και κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Τάσος Αποστολόπουλος αναλαμβάνει τα ηνία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χόρτασαν... κοροϊδία στη Βλαχομάνδρα
Να μην καταθέσει προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπάκτου για το 2010, αποφάσισε ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο Βλαχομάνδρας, καθώς καμία υπόδειξή τους για έργα στο χωριό δεν λήφθηκε υπ' όψιν τα τελευταία τρία χρόνια.

Καλορίζικο και... υπομονή
Η κατασκευή του Δημαρχείου στο Ευπάλιο και το κόστος του έφεραν και πάλι σε θέση μάχης δημοτική αρχή και αντιπολίτευση. Θα “πιάσουν τόπο” τα τρία εκατομμύρια ευρώ, λέει ο δήμαρχος, για σωρεία λαθών μιλούν οι αντιδρώντες.

Οι οκτώ πληγές του αναδασμού
Να γίνει έλεγχος σε βάθος πριν παραδοθεί το έργο του αναδασμού ζητά με εξώδικό του από τους αρμοδίους ο Σύλλογος αναδασμωτέας γης πεδιάδας Μόρνου.