«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Για την 1η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ μετά τις εκλογές και την εκλογή Προεδρείου»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ «Α.Σ.Ε.»
«Για την 1η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ μετά τις εκλογές της 28-29/11/2009 και την εκλογή Προεδρείου»

Στις 7-12-2009 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ για την Εκλογή Προεδρείου:
1. Οι Εκπρόσωποι της Α.Σ.Ε. στο Δ.Σ. Φ. Λάφης και Γ. Τζωρτζόπουλος παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, μετείχαν στην διαδικασία και φανερά απείχαν από όλες τις ψηφοφορίες για όλες τις θέσεις.
2. Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων σε αντίθεση με τους άλλους 2 συνδυασμούς (που με τους επικεφαλής τους (Τζίκα και Ρώρο) ζήτησαν Προεδρείο διαπαραταξιακό ή έστω συμμετοχή σε αυτό των δικών τους συνδυασμών που το θελαν) γνωστοποίησε ότι δεν έχει κανένα λόγο και δεν θέλει να συμμετέχει σε υπεύθυνο για τα προβλήματά μας Προεδρείο.
3. Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων
Τονίζοντας ότι δεν θέλει καρέκλες γιατί έχει συνδικαλιστικές θέσεις, επισήμανε ότι:
α/ Τα Προεδρεία της ΕΣΕΕ αποτελούν το σκληρό πυρήνα και τον απόλυτο εκφραστή των θέσεων, απόψεων και στοχεύσεων της πλειοψηφίας.
β/ Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ έχει υποκαταστήσει το Δ.Σ., διαθέτει υπερεξουσίες και λειτουργεί σαν Ιερατείο.
Η Α.Σ.Ε. θυμίζοντας τη θέση της για απογύμνωση του από υπερεξουσίες, τόνισε την ευθύνη γι’ αυτό όλων των άλλων συνδυασμών που τη σχετική της πρόταση την καταψήφισαν στο προηγούμενο Δ.Σ.
γ/ Όλοι ανεξαιρέτως οι άλλοι συνδυασμοί με τους ίδιους επικεφαλής μετείχαν σε Προεδρεία στο προηγούμενο Δ.Σ. και τους προκάλεσε να πουν τι ωφελήθηκαν από τη συμμετοχή τους οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι ή έστω και μία φορά που να διαφοροποιήθηκαν από τις επιλογές της πλειοψηφίας Αρμενάκη.
δ/ Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί ότι βρίσκονται απέναντί της και οι 3 άλλοι συνδυασμοί ότι στο συνδικαλιστικό μας κίνημα συγκρούονται 2 λογικές και αυτό το τεκμηρίωσε επιγραμματικά με σειρά θέσεων και αντιθέσεων ανάμεσα στην Α.Σ.Ε. και τους 3 άλλους συνδυασμούς.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
Εμείς η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων: - εσείς και οι 3 άλλοι συνδυασμοί
­ Λέμε αποκλειστικά Δημόσια Κοιν. Ασφάλιση Δεν το λέτε.
­ Λέμε αποκλειστικά Δημόσια Υγεία Δεν το λέτε.
­ Λέμε αφορολόγητο 30.000 Δεν το λέτε.
­ Λέμε ωράριο μάξιμουμ 48 ωρών την εβδομάδα
υποχρεωτικό για όλους και τα πολυκαταστήματα Δεν το λέτε.
­ Λέμε κατάργηση μερικής απασχόλησης Δεν το λέτε.
­ Λέμε αποκλειστικά Δημόσια Ελληνικά
λιμάνια, μεταφορές, ρεύμα, νερό τηλέφωνο κ.λ.π. Δεν το λέτε.
­ Λέμε κατάργηση, διάλυση του ΚΑΕΛΕ Δεν το λέτε.
­ Λέμε κατάργηση υποχρεωτικής εγγραφής
στα επιμελητήρια Δεν το λέτε.
­ Λέμε αποκλειστικά Δημόσια και μόνο παιδεία Δεν το λέτε.
­ Λέμε όχι συμμετοχή στους στημένους διαλόγους Δεν το λέτε
­ Λέμε κινητοποιήσεις και αγώνες Δεν το λέτε.
­ Λέμε κοινό μέτωπο με τις άλλες κοινωνικές ομάδες Δεν το λέτε.
­ Λέμε λεφτά στον κόσμο Λέτε φθηνότερο
δάνειο από το ΤΕΜΠΜΕ.
­ Ζητάμε κατάργηση της συνάφειας Ζητάτε επέκτασή της
ε/ Δηλώνοντας ότι δεν πάσχει από το σύνδρομο της διαφωνίας αλλά από αποτροπιασμό προς τις διγλωσσίες, συνδέοντας παράλληλα τις δράσεις των Προεδρείων της ΕΣΕΕ με τον συνδικαλιστικό μας ξεπεσμό (π.χ. συμμετοχή στις εργασίες της Γ.Σ. και πόσοι έμποροι ψηφίζουν στους Συλλόγους Πανελλαδικά) αποτύπωσε την ελπίδα της ότι οι μικροί και οι αυτοαπασχολούμενοι ανεξάρτητα από ποια παράταξη σήμερα στηρίζουν, θα αντιληφθούν ότι η προοπτική βρίσκεται στον αγώνα και την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση για την ανατροπή των πολιτικών που μας κλείνουν τα μαγαζιά λίγο-λίγο.
Στ/ Οι Εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων έκαναν σαφές ότι σε όλους τους χώρους της συνδικαλιστικής δράσης η αντιπαράθεσή τους με τις απόψεις και τις δράσεις που διαφωνούν και είναι ενάντια στα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, θα είναι απόλυτη και δίχως έλεος.
9 Δεκέμβρη 2009 Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Α.Σ.Ε.

Υ.Γ. Η Α.Σ.Ε. η οποία είχε αποδεχτεί τηλεφωνικά πρόταση μετά την εκλογή του Προεδρείου να συζητήσει στις 7-12-2009 στο Δ.Σ. τα θέματα:
1. Συζήτηση επί των επικείμενων διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
2. Αντίδραση ΕΣΕΕ επί της πρότασης του ΣΕΛΠΕ για άνοιγμα των καταστημάτων για μια επιπλέον Κυριακή (13 Δεκεμβρίου), ενόψει των εορτών.
3. Ασφαλιστικό.
και επειδή για τα θέματα έχει άποψη η οποία δεν συνδέεται και δεν εξαρτάται με τη συμμετοχή ή όχι σε συμβιβασμένα Προεδρεία, παρέμεινε στη συνεδρίαση, κατέθεσε τις απόψεις της και θα τις παρουσιάσει δημόσια στις επόμενες μέρες.