«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

«Δώστε λύση στα προβλήματα των αγροτών και του νομού Αιτωλοακαρνανίας»

Συνάντηση Ανδρέα Μακρυπίδη με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου: «Δώστε λύση στα προβλήματα των αγροτών και του νομού Αιτωλοακαρνανίας»

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Μακρυπίδης ως εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών (Κ.Τ.Ε.) με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τα θέματα της Οικονομίας.
Ο Βουλευτής τον ενημέρωσε για την λειτουργία του Κ.Τ.Ε. Οικονομικών σε σχέση με την προετοιμασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού αλλά και για τον προγραμματισμό για το πρώτο τρίμηνο του 2010, με έμφαση στον κοινωνικό διάλογο που ήδη έχει ξεκινήσει για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων τον ρόλο που θα διαδραματίσει για την δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος, την αύξηση των φορολογικών εσόδων και την περιστολή της φοροδιαφυγής. Επίσης συζήτησαν για την προεργασία του 4-ετούς Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος Ιανουαρίου 2010 και μέσα από το οποίο θα διαγράφονται οι πολιτικές της Κυβέρνησης για σταθερότητα, νοικοκύρεμα, δίκαιη αναδιανομή, αναπτυξιακή προοπτική και ανάκτηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των διεθνών αγορών.
Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης αξιοποιώντας την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, έθεσε μεταξύ άλλων και τα θέματα που αφορούν τον νομό Αιτωλοακαρνανίας όπως είναι οι καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα υποδομής και τα θέματα των αγροτών και κυρίως τα ζητήματα που αφορούν τις μειωμένες επιδοτήσεις, μεταφέροντας την δικαιολογημένη πικρία των αγροτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας για την μειωμένη καταβολή των επιδοτήσεων, παρότι η ψηφιοποίηση των στοιχείων έχει προχωρήσει στο 98%, σε αντίθεση με άλλους νομούς, και έτσι βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και των προϋποθέσεων, που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την χορήγηση των επιδοτήσεων.
Ο Πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις και την ενημέρωση και δεσμεύτηκε να εξεταστούν τα θέματα ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.