«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ

Η μεγάλη επισκεψιμότητα και το ενδιαφέρον του κοινού για το χειροποίητο κόσμημα που παρουσιάζουν στη "Διέξοδο" η Εριφύλη Κανίνια και η Ουρανία Φουντουλίδου, με εξαιρετικά πρωτότυπες και πρωτόγνωρες φόρμες κοσμημάτων, δημιούργησε την ανάγκη παράτασης της έκθεσης μέχρι και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.
Τα εκτιθέμενα κοσμήματα είναι μοναδικά και ιδιαίτερα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στο χέρι, χωρίς την οποιαδήποτε βιομηχανική παρέμβαση.
Η κυρία Εριφύλη Κανίνια είναι μεσολογγίτικης καταγωγής με σπουδές στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Σορβόννη και εξειδικευμένες σπουδές μικρογλυπτικής και κοσμήματος. Συνδυάζει ετερόκλητα υλικά όπως μάρμαρο, πλεξιγκλάς, γυαλί ακόμη και ύφασμα, δημιουργώντας κοσμήματα ανατρεπτικά και πρωτότυπα.
Η κυρία Ουρανία Φουντουλίδου κατάγεται απο την Θεσσαλονίκη και μετά το πέρας των σπουδών της στην Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση μαθήτευσε στην τέχνη του φυσητού γυαλιού και στη συνέχεια σπούδασε σχεδιασμό και κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος καθώς και Γεμολογία. Οι δημιουργίες της συνδυάζουν τα κλασικά υλικά, τον χρυσό και το ασήμι, με ημιπολύτιμους λίθους δίνοντας σύγχρονα κοσμήματα εξαιρετικής κομψότητας.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (πλην Δευτέρας και Τρίτης) απο τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και απο τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

www.diexodos.com.gr