«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Στα χέρια της Αστυνομίας …22 κιλά κοκαΐνης!!!

Χθες (21-12-2009) και περί ώρα 08:15΄στο δημοτικό διαμέρισμα Μεγάλης Χώρας, του δήμου Νεάπολης Αιτωλ/νίας, κατά την παραλαβή- αποσφράγιση εμπορευματοκιβωτίου (ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ) από υπαλλήλους αποθήκης καπνού, διαπιστώθηκε ότι εντός αυτού και πάνω σε χαρτοκιβώτια, υπήρχαν δύο μικρά σακίδια ξένα προς το περιεχόμενο του φορτίου. Ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα σακίδια περιείχαν (20) είκοσι δέματα επιμελώς συσκευασμένης ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνης) συνολικού βάρους 22.117 γραμμαρίων, αξίας πάνω από 1.000.000 ευρώ.
Το ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ πλήρες χαρτοκιβωτίων καπνού, είχε εισαχθεί από Αργεντινή και μετά από σχετικό έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά, είχε παραληφθεί σφραγισμένο, την 18-12-2009 από τον ιδιοκτήτη και οδηγό ΔΧ φορτηγού αυτοκινήτου Έλληνα υπήκοο 54 ετών ο οποίος και το μετέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στον προαναφερόμενο χώρο παράδοσης.
Ο οδηγός συνελήφθη και με τη σχηματιζόμενη δικογραφία θα αποσταλεί στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν. Χώροι και πειστήρια ερευνώνται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής για την αποκάλυψη των αποστολέων, αποδεκτών κ.λ.π. δραστών οργανωμένης εισαγωγής- διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας