«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Συνέλευση των εκδοροσφαγέων Αγρινίου και Περιχώρων

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, διεξήχθη συνέλευση των εκδοροσφαγέων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
Οι εκδοροσφαγείς, όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του «Σωματείου Εκδοροσφαγέων Αγρινίου και Περιχώρων» κ. Στράτος Μουρτζιάπης
Αγωνίζονται για:
«Την νόμιμη λειτουργία των σφαγείων Αχελώου.
Το δικαίωμα εργασίας τους.
Την λειτουργία σωματείου στα σφαγεία Αχελώου.
Την δικαίωση των συναδέλφων τους, που διώκονται (για την αγωνιστική τους δράση) και που οι υποθέσεις αυτές, βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, είπε στους εκδοροσφαγείς: «Είμαστε μαζί σας όπως ήμασταν μέχρι τώρα και θα είμαστε μαζί σας μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως σας είχαμε υποσχεθεί».
Ακόμα τόνισε ότι: «Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις του συγκεκριμένου θέματος».

Ο εκπρόσωπος των εκδοροσφαγέων νομικός κ. Παναγιώτης Καραμπούλιας μας δήλωσε:
«Υπήρξε μια ενημέρωση, για το που βρίσκεται η κατάσταση στα Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου, από πλευράς νομιμότητας για τη λειτουργία τους. Στην ενημέρωση που έγινε (της συνέλευσης), στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ε.Κ. Αγρινίου κ. Κώστας Μαργιώλης και ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Νίκος Μωραΐτης γνωστοποιήθηκε ότι: Αναμένεται εντός της εβδομάδας η θέση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα, με βάση την οποία θα καθοριστούν οι παραπέρα ενέργειες του σωματείου. Απέναντι ιδιαίτερα στους φορείς που είχαν εμπλακεί στο θέμα. Δηλαδή Νομαρχία Αιτωλ/νίας, Επιθεώρηση Εργασίας Αγρινίου, Ι.Κ.Α. και Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας