«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ είναι και οι δυο υπεύθυνοι για την κατάσταση στην παιδεία.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα στις ΕΠΑ.Σ. Μα¬θητείας Ο.Α.Ε.Δ. Η πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές από τις «γαλάζιες» και τις «πράσινες» υποσχέσεις και τα κούφια λόγια.
« Δε σκύβουμε το κεφάλι. Διεκδικούμε»
Κάλεσμα πάλης και οργάνωσης του αγώνα των εκπαιδευτικών.
Οι σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. έχουν σχέση λιγότερο με ε¬παγγελματική εκπαίδευση και περισσότερο με άγρια εκμετάλλευση αφού από το πρώτο εξάμηνο υπογράφεται μια απαράδεκτη σύμβαση μαθητείας ανάμεσα στη σχολή τον εργοδότη και το μαθητή να ασχολείται για έξι ώρες μέχρι 18 ετών και οκτώ ώρες πάνω από 18 ετών να παίρνει από το 50% του ανειδίκευτου εργάτη και σταδιακά να φθάνει στη σύμβαση του ανειδίκευτου εργάτη στο τέλος της σχολής , όταν ποια δεν είναι ανειδί¬κευτος. Και τα δυο κόμματα με τις πολιτικές τους ενέταξαν τις σχολές αυτές στο δόγμα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Ζητάμε να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση και μέχρι τότε οι μαθητές στις σχολές να πληρώνονται και να ασφαλίζονται με βάση τη συλλογική σύμβαση εργα¬σίας και να δουλεύουν εξάωρο με αποδοχές οκτάωρου για να μπορούν να παρακολουθούν και τη σχολή τους .
Τέλος απαιτούμε οι καταστάσεις των εργοδοτών που απασχολούν μαθητές να δίνονται στα εργατικά σωματεία, για να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως απαιτεί το ταξικό συν¬δικαλιστικό κίνημα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να αγωνιστούμε για:
1. Ένα ενιαίο 12χρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο Δημόσιο και δωρεάν, σχολείο βασικής μόρφωσης για όλους. Κατάργηση του ανισότιμου διπλού σχολικού δικτύου Γ.Ε.Λ. -ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
2. Δημόσιες και δωρεάν μεταλυκειακές - επαγγελματικές σχολές. Κατάργηση των Κ.Ε.Σ. και της Κοινοτικής Οδηγίας 36/2005. Κατάργηση των Ι.Ε.Κ. - Κ.Ε.Κ. κ.λ.π. που λειτουργούν ως υποκατάστατα της επαγγελματικής εκπαίδευσης που λειτουργούν στον Ο.Α.Ε.Δ., Υπουργείο Παιδείας, Υγείας, Ναυτιλίας, Νομαρχιακά κ.λ.π.
3. Έναν Ενιαίο φορέα εκπαίδευσης: το Υπουργείο Παιδείας και την υπαγωγή των σχολείων του Ο.Α.Ε.Δ. στο Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να χαθούν τα κεκτημένα δικαιώματα των εκπαιδευτικών του Ο.Α.Ε.Δ.
4. Γνήσιες και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς: 1.800 € ο μισθός του νεοδιόριστου, με 3.600 € καταληκτικό και ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό.
5.Να ολοκληρωθεί και τυπικά η εξομοίωση των εργαστηριακών καθηγητών ΤΕ1 σε Π.Ε. σύμφωνα με τις θέσεις της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (Π.Ε.Τ.Ε.Ε.Μ.) του κλάδου αυτού.
6. Ενιαία εργασιακά συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εκπαιδευτικούς. Αποκλειστικά μόνιμο προσωπικό στην εκπαίδευση και κατάργηση της ωρομισθιακής απασχόλησης.
7. Πλήρη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα 30 χρόνια εργασίας και με ηλικιακό όριο 55 για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες.
8. Αντιστοιχία μαθητών - καθηγητών 1 προς 20 στα θεωρητικά, 1 προς 8 στα εργαστήρια. Αν υπάρχουν πάνω από 8 μαθητές στο Τμήμα, να διδάσκουν 2 καθηγητές.
9. Να λογοδοτούν, συχνά, οι αιρετοί εκπρόσωποι των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στις Γενικές συνελεύσεις και να πειθαρχούν στις αποφάσεις των ΓΣ.
10. Ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου να είναι το κυρίαρχο όργανο διοίκησης κάθε Σχολικής Μονάδας.
11. Σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό στα εργαστήρια.
12 Όχι στην ανήλικη παιδική εργασία. Αρνούμαστε την ταξική διαλογή των παιδιών στην ηλικία 16 χρόνων με την πρόωρη επαγγελματική επιλογή και την ψευτοκατάρτιση μελλοντικών ανέργων.
13. Οι επιλογές των Διευθυντών και Υποδιευθυντών σε Σχολικές Μονάδες να γίνονται με ενιαίο τρόπο σ' όλη την εκπαίδευση, αξιοκρατικά και με κριτήρια 100% αντικειμενικά και μετρήσιμα.
14. Διαρκή επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση στα Πανεπιστήμια με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
15. Συντάξιμες αποδοχές στο 80% του τελευταίου μισθού. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Αγωνίσου και διεκδίκησε με το ταξικό πλαίσιο και πρόγραμμα πάλης του
ΠΑΜΕ.
Τώρα και θέλεις και μπορείς να διευρύνεις τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις σου, να αντεπιτεθείς, να ανατρέψεις.
Πίστεψε στη δύναμη σου. Ούτε βήμα πίσω!
Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει ενωμένοι και αποφασιστικά να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, «θα βρούμε τα λόγια που έχουν το ίδιο βάρος σε όλες τις καρδιές και σε όλα τα χείλη των ανθρώπων»
(Γιάννης Ρίτσος)

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2009