«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές…και μικρής έκτασης επεισόδιο στο Καινούργιο του δήμου Θεστιέων!

Οι Εθνικές εκλογές διεξάγονται σήμερα 4 του Οκτώβρη κανονικά, από τις 06:23΄το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες μέχρι που θα κλείσουν στις 18:04΄εκτός και αν υπάρχει σειρά ψηφοφόρων σε αναμονή.
Η σύσταση των εφορευτικών επιτροπών, σε πολλά τμήματα της περιοχής μας, δεν ήταν πλήρης, λόγω της απουσίας τακτικών μελών και αναπληρωματικών, παρ’ όλα αυτά όμως, οι εκλογές διεξάγονται χωρίς σοβαρά προβλήματα.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, δεν είναι αθρόα, αυτό σημαίνει πως κι’ αυτή τη φορά, θα υπάρχει αξιοσημείωτο ποσοστό αποχής. Το κλίμα γενικά είναι ήρεμο, χωρίς εντάσεις και οξύνσεις, αυτό επιβάλει και ο πολιτικός πολιτισμός.
Μόνη παραφωνία, το μικρής έκτασης επεισόδιο που είχαμε στις 03:30 μ.μ. στο 260ο εκλογικό τμήμα, στο Γυμνάσιο Καινούργιου του δήμου Θεστιέων. Ψηφοφόρος που είχε ψηφίσει στο συγκεκριμένο τμήμα, έστειλε τον γιό του να παραλάβει την σχετική βεβαίωση ότι ψήφισε, προκειμένου να την καταθέσει στην υπηρεσία του.
Ο δικαστικός αντιπρόσωπος αρνήθηκε να παραδώσει, στον γιο του ψηφοφόρου, την βεβαίωση, με αποτέλεσμα ο ίδιος, που ευρίσκετο στο δρόμο προς Αθήνα, να επιστρέψει και να παραλάβει μετά από φραστικό επεισόδιο, που είχε με τον δικαστικό αντιπρόσωπο και μέσα σε ένταση, ο ίδιος το έγγραφο.
Ψυχραιμία συμπολίτες, σε λίγο και τούτη η ύψιστη, για μας, μορφή πολιτικής έκφρασης θα πάρει τέλος. Ας μείνουμε κάτω απ’ την αποψινή Πανσέληνο, να κρίνουμε και να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα!!!

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας