«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΤΙΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΤΙΕΩΝ
Στα πλαίσια του προγράμματος ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή που εφαρμόζει ο Δήμος Θεστιέων στο χαρτί, τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και τις μπαταρίες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση περισυλλογής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μέσα σε ειδικά containers που ξεκίνησε περίπου πριν από ένα χρόνο κατόπιν συνεργασίας του Δήμου με την εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.
Στο χρονικό διάστημα του ενός έτους επιτεύχθηκε η περισυλλογή 2 τόνων και 340 κιλών χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, κάτι που δείχνει την αυξημένη ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα του Δήμου για ενεργή συμμετοχή στην ανακύκλωση μέσω της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2641062100.
Ο Δήμος Θεστιέων ενισχύει την ανακύκλωση με ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ στα προαναφερόμενα υλικά με την λειτουργία της Ειδικής Υπηρεσίας Καθαριότητας που δημιουργήθηκε με τίτλο – σύνθημα «μ’ ένα τηλεφώνημα καθάρισες», όπου αυτοκίνητο του Δήμου διέρχεται κατόπιν τηλεφωνικής κλήσης από όλες τις γειτονιές, έτσι ώστε να επιτευχθεί η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Αξιόλογες οι δράσεις για την Ανακύκλωση! Αλλά για την «ταμπακιέρα» ούτε λόγος! Η δημοτική αρχή του δήμου Θεστιέων, έχει την υποχρέωση να δώσει απαντήσεις, σε καυτά ερωτήματα που αιωρούνται!
(Δείτε το δημοσίευμα)

Κώστας Κατσαρής: Εσείς όμως δε νομίζω ότι «καλώς ποιήσατε»!!!