«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ "ΔΙΕΞΟΔΟΥ"

Με την είσοδο στην δεύτερη δεκαετία της "Διεξόδου" και μέσα σε μια ατμόσφαιρα εξαιρετικά ζεστή και οικεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου η ετήσια συνάντηση των μελών του συλλόγου "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ"
Τόπος συνάντησης, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» όπου τα μέλη ξεναγήθηκαν στα νέα αποκτήματα της συλλογής που εκτίθενται στον ισόγειο χώρο που έχει διαμορφωθεί πλέον σε μουσείο και στη συνέχεια στα έργα ζωγραφικής΄και γλυπτικής που εκτίθενται στις δύο αίθουσες της Πινακοθήκης του ορόφου.
Μεταξύ των νέων αποκτημάτων δεσπόζουσα θέση κατέχουν συλλογή αλληλογραφίας των αγωνιστών του 1821 Σωτηρίου, Ιωάννη και Πανούτσου Νοταρά με πρωταγωνιστές του αγώνος όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Ασημάκης Φωτήλας, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, ο Σπυρίδων Τρικούπης, ο Ανδρέας Ζαΐμης, ο Άνθιμος Γαζής κ.λπ. που δώρισε στην «Διέξοδο» ο επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Ταλφανίδης καθώς και δύο αρχοντικές χρυσοκέντητες στολές του τέλους του 18ου αιώνα από την Αδριανούπολη που δώρισε ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Πάικος
Τους δωρητές αυτούς καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Φήμια Πετροπούλου - Χαρώνη, Βάσω Μπίσσα - Σταφυλάκη, Χρίστο Ρουπάκη, Γιάννη Νικάκη, Κώστα Ζησιμόπουλο, Βασίλη Μπρούμα και Πετρολιά Πάικο που έληξε η θητεία τους, τίμησε η «Διέξοδος» με την διοργάνωση της εκδήλωσης και την απονομή στους μεν πρώτους του τιμητικού τίτλου του Μεγάλου Δωρητή στους υπόλοιπους δε του τίτλου του Επίτιμου Μέλους.
Την εκδήλωση πλαισίωσε ο φίλος της "Διεξόδου" πιανίστας και σολίστ κ. Ανδρέας Κότσιφας ο οποίος κατενθουσίασε τα μέλη που δεν τον άφηναν να τελειώσει, ζητώντας του επίμονα να συνεχίσει την τρίωρη μαγευτική απόδοση κλασσικών μουσικών κομματιών .

www.diexodos.com.gr