«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας για τα 42 χρόνια από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Η Αλέκα Παπαρήγα απέστειλε στον πρεσβευτή της Κούβας το παρακάτω μήνυμα με την παράκληση να μεταφερθεί στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας:

«Αγαπητοί σύντροφοι

Αν και πέρασαν 42 χρόνια από τη δολοφονία του μεγάλου επαναστάτη κομμουνιστή Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, η μνήμη του παραμένει άσβεστη. Οι ιμπεριαλιστές μπορεί να κατάφεραν να δολοφονήσουν τον Τσε, αλλά δεν κατάφεραν, όσα μέσα και αν χρησιμοποίησαν, να σπιλώσουν την πρωτοπόρα δράση του, τη μεγάλη συνεισφορά του στην πάλη για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ο σοσιαλισμός παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Η κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, με την οποία ο Τσε Γκεβάρα στρατεύθηκε και την οποία υπηρέτησε ως το τέλος, είναι και σήμερα το μεγάλο μας όπλο για να υπερασπίσουμε το σοσιαλισμό, για τη νέα νικηφόρα αντεπίθεση των αντιιμπεριαλιστικών επαναστατικών δυνάμεων.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το ΚΚΕ και το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, ήταν και παραμένουν σταθερά στο πλευρό της Κουβανικής επανάστασης και αλληλέγγυοι στον αγώνα του κουβανικού λαού και του ΚΚ Κούβας να αντιμετωπίσει τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές.

Αλέκα Παπαρήγα

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ».