«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Μα πώς να σμίξει τούτος ο κόσμος!

Πάει κι αυτό!
Μέχρι εδώ ήτανε, μας τελείωσε, πάνω που ’χαμε συνηθίσει!
Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς "βαρβάρους"; που ’γραφε και ο Κ. Καβάφης!

Πάει κι αυτός, μέχρι εδώ ήτανε, αναλώθηκε! (κατά πως φαίνεται, κατά πως το πάνε, να δείχνει το πράγμα)! και τι θα κάνουμε χωρίς "ηγεμόνες"; που ’γραφε και ο Νικολό Μακιαβέλι! Που θα βρούμε καταλληλότερο; Εμείς που μια ζωή «φράκα στα βεστιάρια, ψάχνουμε γι’ αρχηγούς»!!!

Πάνε κι αυτοί και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς κομπάρσους; που πολύ τους ήθελε ο Θ. Αγγελόπουλος!

Πάνε όλοι και μένουμε εγώ κι εσύ αδερφέ μου, για να ψιθυρίζουμε της απελπισιάς, τον αργόσυρτο θρήνο. «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε, για να ξεχωρίζουμε αδερφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»!
Που έλεγε ο ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος!!!

Μα πώς να σμίξει τούτος ο κόσμος, ο εργατικός κόσμος, με τα 400 ευρώ μηνιάτικο απ’ τα stage, που γίνονται 300 αν βγάλεις τα έξοδα μετακίνησης, με τα τετράωρα που γίνονται πεντάωρα, αν βάλεις την πιεστική, απλήρωτη υπερωρία, εκβιαστική απαίτηση της εργοδοσίας;
Μας πώς να σμίξει τούτος ο κόσμος, ο αγροτικός κόσμος, με τα 0,43 λεπτά του ευρώ που πληρώνεται ο ελαιοπαραγωγός, για κάθε κιλό ελιά που πουλάει…που παραδίδει, που χαρίζει στο εμπόριο; Ναι καλά διαβάζετε 0,43 λεπτά το κιλό! και δε φτάνουν!! (παραγωγός χτες πούλησε 280 κιλά ελιές και εισέπραξε 120 ευρώ)!!!

Μα πώς να σμίξει τούτος ο κόσμος, με την ανάλγητη κοινωνική πολιτική, με τη "νοσούσα "υγεία; Που να για νοσηλευτεί ένας νεφροπαθής, με κατεστραμμένο το ένα του νεφρό, πρέπει να πουλήσει το άλλο, το γερό!!!

Μα πώς να σμίξει τούτος ο κόσμος, με την «δωρεάν» …(Εδώ χτυπάει το τηλέφωνο. Παρακαλώ, απαντώ. Είμαστε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Μ…. Α…….μπορώ να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις; Παρακαλώ, δεύτερο και εξοργισμένο από μένα. Μήπως έχετε σχέση, εργάζεστε σε εταιρίες δημοσκοπήσεων, η Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας; Ακριβώς, απαντώ. Λυπάμαι τότε δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε, ακούω την χαριτωμένη φωνή. Το ξέρω απαντώ!!! Με δυο «παρακαλώ», ένα «ακριβώς» κι ένα «το ξέρω» καθάρισα, να δούμε όμως πως θα καθαρίσει ο κάθε ψηφοφόρος, με τους δημοσκόπους, που μ’ αυτό το εργαλείο προπαγάνδας, το γκάλοπ, η δημοσκόπηση, η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, διαμορφώνουν το προεκλογικό κλίμα και επηρεάζουν το εκλογικό σώμα. Οι δημοσκοπήσεις γίνονται κατά παραγγελία κάποιου, είτε είναι κόμμα είτε Μ.Μ. Επικοινωνίας, είτε όποιου άλλου. Πάντως για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση που έπρεπε να γίνονται, κατά κύριο λόγο, δε γίνονται. Αν πας στο ράφτη και παραγγείλεις κοστούμι, θα το ράψει στα δικά σου μέτρα, η στα δικά του; αν κάνει το δεύτερο, θα του πεις φόρεσέ το μόνος σου!!!)

Σαν ικανός ρυθμοκράτης, που φρονώ πως είμαι, θα βρω το βήμα μου και θα ξαναμπώ στο χορό, συνεχίζοντας από εκεί που είχαμε μείνει.
…ακριβοπληρωμένη παιδεία. Ποιος δε γνωρίζει τι έξοδα απαιτούνται σήμερα, για να σπουδάσει ένα παιδί; Καλά και σπούδασε, σε ποια ουρά πρέπει να περιμένει για να πάρει σειρά για τα stage!!!

Μα πώς να σμίξει τούτος ο λαός; Που άλλοι τριπλοδεσμευμένοι, χιλιοχρεωμένοι, εξαθλιωμένοι βολοδέρνουν μέσα στην άγρια θύελλα να επιβιώσουν κι άλλοι εφησυχασμένοι, αλλοτριωμένοι, ομορφογελασμένοι, στα μάταια πεζά δοσμένοι, νομίζουν πως ζουν!

Ας μην υποτιμάμε το λαό, μου είπε ένας πολιτικός. Ποιος φταίει; Τον ρωτώ για τούτη την κατάντια; Εγώ φταίω… συνεχίζω, εσύ φταις, όλοι μας, εμείς που είμαστε ο λαός φταίμε, για τη στάση ζωής που κρατάμε και για τις επιλογές που κάνουμε στην κάλπη!
Που την Κυριακή ψηφίζουμε και την Δευτέρα σιχτιρίζουμε!!
Τιμή και δόξα πρέπει και ασυζητητί υποστήριξη, στους ανυπόταχτους αγωνιστές, που λεβέντικα, κόντρα στους αέρηδες, παλεύουν για τα λαϊκά δίκια!!!

Καλές εκλογές συμπολίτες!!!

Δημήτρης Ντόκας