«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης των Φορέων Πρόληψης

Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης των Φορέων Πρόληψης, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009, στις 13.00 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και του Αντινομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Κατσούλη, μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης.
Την συνπροεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν αναλάβει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς και ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος.
Η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης, της οποίας τη διοργάνωση ανέλαβε ο Οργανισμός «Άγιος Λουκάς Κριμαίας», θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι από την 23η ως την 26η Ιουνίου του 2010.
Πρόκειται για το μοναδικό συνέδριο που γίνεται στον ελληνικό χώρο με θέμα τις εξαρτήσεις και την προαγωγή της υγείας.
Μια μεγάλη διοργάνωση με ιδιαίτερη επιστημονική εγκυρότητα, στην οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 300 σύνεδροι.
Από σήμερα 23 Οκτωβρίου 2009, στο Μεσολόγγι, συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή του Πανελληνίου Δικτύου, ενώ αύριο θα υπάρξει κοινή συνάντηση με την Οργανωτική Επιτροπή.
Από την ίδρυσή του σχεδόν, ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας Άγιος Λουκάς Κριμαίας έγινε δεκτός ως μέλος στο Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης. Το Δίκτυο αποτελείται από τους φορείς της Ελλάδας και της Κύπρου που εργάζονται για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της υγείας.
Στα 16 χρόνια που λειτουργεί το Πανελλήνιο Δίκτυο έχουν γίνει με επιτυχία πολλά βήματα στον τομέα αυτό.
Οι φορείς και τα προγράμματα τους αυξήθηκαν σημαντικά, εδραιώνονται όλο και περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες με αποτέλεσμα όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων να εμπνέονται από τις αξίες και τις αρχές της πρόληψης και να συμμετέχουν σ’ αυτά.
Το ίδιο το Δίκτυο διευρύνθηκε, με τη συμμετοχή του Κέντρου Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων της Κύπρου απέκτησε πανελλήνιο χαρακτήρα και μετά την 6η Πανελλήνια Συνάντηση, με το νέο πλαίσιο λειτουργίας του, εξελίχθηκε σε μία ακόμη πιο πλούσια και συμμετοχική διεργασία.
Η 7η μάλιστα Πανελλήνια συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 2007 στην Κύπρο.
Συντονιστής από τον Οργανισμό Προαγωγής της Υγείας «Άγιος Λουκάς Κριμαίας», είναι ο κ. Γεράσιμος Ρεπάσος.
(Μακρυκώστα 2 Ι.Π. Μεσολογγίου). Τηλ.: 26310-24959.