«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος

Από το τμήμα Παρεμβάσεων Εισοδηματικών Ενισχύσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνονται τα εξής:
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποφάσισε την κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα για το γαλακτοκομικό έτος 2009-2010,όπως παρακάτω:
1. Δικαιούχοι
γεωργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδα φυσικών ή νομικών προσώπων που παράγουν και εμπορεύονται αγελαδινό γάλα ή και γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελαδινό γάλα ή προετοιμάζονται να το πράξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
2. Κατηγορίες δικαιούχων
Α) Ενεργοί παραγωγοί γάλακτος που χρησιμοποίησαν κατά τη γαλακτοκομική περίοδο 2008-2009 τουλάχιστον το 90 % της ατομικής τους ποσότητας αναφοράς εφ όσον η ατομική τους ποσότητα αναφοράς ή οι παραδόσεις τους για την περίοδο αυτή είναι τουλάχιστον 20 τόνοι
Β) Οι γεωργοί που θα υποβάλλουν κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος και μέχρι 31/12/2009 αίτημα ένταξης σε επενδυτικά σχέδια στα αντίστοιχα προγράμματα εφαρμογής του Καν. (ΕΚ) 1698/05 ή του ν.3299/04 (Ά261).
Στα σχετικά επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να προβλέπεται δραστηριότητα παραγωγής τουλάχιστον 70 τόνων αγελαδινού γάλακτος ανά γαλακτοκομικό έτος.
Γ) Γεωργοί νεοεισερχόμενοι στον τομέα της γαλακτοπαραγωγής που δεν υπάγονται στην ανωτέρω κατηγορία (Β) μετά από πιστοποίηση από τον ΕΛΟΓΑΚ ύπαρξης της εκμετάλλευσης τους και εφόσον αυτή δεν προέρχεται από διαχωρισμό κοινής εκμετάλλευσης.
Προκειμένου να χορηγηθεί ατομική ποσότητα αναφοράς στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση - δήλωση.
Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται μέχρι 31-01-2010, είτε απευθείας στον ΕΛΟΓ, είτε μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών εποπτείας γάλακτος του ΕΛΟΓ, είτε μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δεν είναι δικαιούχοι της παρούσας κατανομής οι παραγωγοί οι οποίοι κατά τα γαλακτοκομικά έτη 2007-2008 ή και 2008-2009 προέβησαν σε μεταβίβαση μέρους ή όλης της ατομικής τους ποσότητας αναφοράς και δεν την έχουν ανακτήσει μέχρι την υποβολή της αίτησης.
Οι παραγωγοί για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στην υπεύθυνη του Τμήματος Π.Ε.Ε κ. Πλαφουντζή Ελένη στο τηλ.2631055542.