«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Αγρινίου με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η αναγκαιότητα για άμεσο συντονισμό και η εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων    για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς...

 
  «Πραγματοποιούμε υπηρεσιακή σύσκεψη προκειμένου να προετοιμάσουμε τη νέα αντιπυρική περίοδο. Ξεκινάμε νωρίς ώστε να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων καθ΄υπόδειξη και συνεργασία με την αρμόδια δασική υπηρεσία κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας. Με συντονισμό, στενή συνεργασία,   αλλά και υπευθυνότητα θα μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος από τις πυρκαγιές», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

  Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιδήμαρχος  M.Σκορδόπουλος, ο Δ. Σύμβουλος Ν.Θεοδωρόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης,ο Διοικητής ΑΤ Απόστολος Καπνιάρης,εκπρόσωπος του Δασαρχείου,  ΕΚΑΒ, ΔΕΥΑΑ, ο   πρ. του  Περ. Τμήματος ΕΕΣ, πρόεδροι  Κοινοτήτων και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Δράσεις του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας Αγρινίου του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ),υπό την εποπτεία της Επόπτριας Ιατρού των ΚΟΜΥ,πραγματοποίησε χθες,  Τετάρτη 6/4/2022, εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ο εμβολιασμός διενεργήθηκε από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ στον οικισμό Αη-Βασιλιώτικα  και στον οικισμό του Εθνικού Σταδίου. Στη δράση  παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου ο οποίος είχε συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με την αναγκαιότητα χορήγησης των εμβολίων.

Με αφορμή την Ημέρα του Έθνους των Ρομά στις 8 Απριλίου συμμετέχουμε  σε δύο δράσεις που θα πραγματοποιήσει το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.  Η πρώτη έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα καθώς μαθητές και εθελοντές, σήμερα το πρωί,  θα αναλάβουν τον καθαρισμό του περιβάλλοντος και του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου.

Την Παρασκευή  στις 10:00 π.μ το 13ο Δημοτικό Σχολείο θα παρουσιάσει την κουλτούρα των Ρομά μέσα από την αναπαράσταση εθίμων και παραδόσεων καθώς και την αναβίωση επαγγελμάτων τα οποία χάθηκαν σταδιακά μέσα στον χρόνο.

Οι συμπολίτες μας Ρομά μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση στα τηλέφωνα της υπηρεσίας μας: 2641048747,2641360560.

 

                                                                                               Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                            ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

***

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού του Αγρινίου

Την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα: 11:00 π.μ., στο  κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1), θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού του Αγρινίου που έγινε τη  Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 1941.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :

Ώρα 10:55 π.μ. : Πέρας προσέλευσης επισήμων

Ώρα 11:00 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

Θα ακολουθήσουν:

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αγρινίου

Ομιλία – Αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον

Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου κ. Τσούνη Δημήτριο

Ενός λεπτού σιγή

Απόδοση τιμών από την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό»

Ο Δήμος Αγρινίου  συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό»που θα διεξαχθεί 8-10 Απριλίου 2022 στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στην Πάτρα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διήμερο ανοιχτό συνέδριο, τριήμερη έκθεση αθλητισμού  και πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Αχαḯας, του Επιμελητηρίου Ηλείας, Ο.Α.ΚΑ., Π.Ε.Α.Κ., Ε.Σ.Ν. «Παπαχαραλάμπειο».

«Το Αγρίνιο συμμετέχει στο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» με την αθλητική του οικογένεια. Είναι μια μοναδική ευκαιρία ν’ αναδείξουμε τις αθλήτριες και τους αθλητές μας, να συζητήσουμε  με τους φορείς και τα σωματεία και να συμφωνήσουμε ότι είμαστε συμπαίκτες στην προσπάθεια για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών. Στον Δήμο Αγρινίου επενδύουμε  στον αθλητισμό, επενδύουμε στα φυσικά μας πλεονεκτήματα,  επενδύουμε στις δυνατές συνεργασίες», ανέφερε σχετικά με τη συμμετοχή  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ