«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρση και παραδίδεται άμεσα στην κυκλοφορία η  οδός Σοφίας Βέμπο κοντά στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνονται σε έργο προϋπολογισμού 1.860.000 ευρώ  και προβλέπουν διάνοιξη και ασφαλτόστρωση οδών  καθώς και  κατασκευή πεζοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για  δρόμους οι οποίοι  είναι μερικώς διανοιγμένοι  και αδιαμόρφωτοι,  κυρίως μικρού πλάτους χωματόδρομοι,  οι οποίοι θα διανοιχτούν πλήρως...

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών : «Οι εργασίες εξελίσσονται  κανονικά  αλλάζοντας την εικόνα μια μεγάλης περιοχής. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση με ουσιαστικά έργα υποδομής  αλλά καιέργα  που αναβαθμίζουν γειτονιές του Δήμου Αγρινίου».





ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) του Δήμου Αγρινίου

Προχωρά ο σχεδιασμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου, αξιοποιώντας ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο, γίνεται ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που παίρνουν έγκριση για το  Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με ξεκάθαρη στόχευση την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και  στρατηγικό στόχο τη δημιουργία πράσινου, έξυπνου και βιώσιμου δήμου υιοθετούμε καθαρότερες μορφές  ενέργειας και εναλλακτικούς  τρόπους  μετακίνησης.

Προκειμένου να παρέχουμε οργανωμένα στους δημότες και τους επισκέπτες τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτωνυλοποιούμε  το   Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)  με  πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο γίνεται ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να μπει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα και να επεκταθεί η χρήση οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το  πρόγραμμα χρηματοδοτείται  από το Πράσινο Ταμείο και αφορά τη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης για επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος με σκοπό :

·         την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος

·         τη στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας

·         την εξυπηρέτηση του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διαχείρισης κι αξιοποίησης πόρων.

       Με το ΣΦΗΟ δημιουργείται ο βασικός κορμός, που επεκτείνεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αγρινίου, πάνω στον οποίο θα αναπτυχθούν τα σημεία φόρτισης για  επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία και ταξί, εξασφαλίζοντας φόρτιση με την ελάχιστη αναμονή και διατηρώντας την ομαλότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

  Όποιοι πολίτες επιθυμούν δίνεται πρόσβαση στα σημεία χωροθέτησης του ΣΦΗΟ μέσω της αρχικής σελίδας του site του Δήμου Αγρινίου .

 

***

4η ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Η 4η Απριλίου έχει  καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάςμε πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 με σκοπό  την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

«Η 4η Απριλίου είναι η καλύτερη αφορμή για να μιλήσουμε ξανά για τα αδέσποτα και τις ανάγκες τους. Τους αξίζει ο σεβασμός και η φροντίδα μας.Η υιοθεσία ενός σκύλου ή μιας γάτας είναι μια σοβαρή  υπόθεση  και απαιτεί σκέψη και ευθύνη. Σε  αυτήν την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε πολιτισμό», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαρνέζος. 

           Ο Δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων  καταρτίζει, και υλοποιεί,  πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

1. Την ανάθεση σε κτηνίατρο των εργασιών «Περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αγρινίου» που περιλαμβάνει την περισυλλογή, τον έλεγχο για λεϊσμάνια, την στείρωση, τον εμβολιασμό, την ηλεκτρονική σήμανση, τη νοσηλεία και παραμονή μέχρι την αποθεραπεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, το  2021 ο Δήμος Αγρινίου προέβη σε:

ü  Περισυλλογή 454 αδέσποτων ζώων

ü  Ηλεκτρονική σήμανση σε 377 αδέσποτα ζώα

ü  Στείρωση σε 150 αδέσποτα ζώα

ü  Εμβολιασμό σε 321 αδέσποτα ζώα

ü  Αποπαρασίτωση  σε 408 αδέσποτα ζώα

ü  Έλεγχο για λεϊσμανίαση σε 394 αδέσποτα ζώα

Για όλες αυτές τις εργασίες έχουν δαπανηθεί 66.661 ευρώ από τον Δήμο. Για αγορά εξοπλισμού περισυλλογής2.943 ευρώ και 10.868 ευρώ για ζωοτροφές.

2. Τη διαδικασία υιοθεσίας των ζώων μετά την αποθεραπεία τους, από ενήλικα άτομα ή φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία (για το έτος 2021 έχουν υλοποιηθεί από τον Δήμο Αγρινίου 241 υιοθεσίες).

3.Την επανένταξη τους (εφόσον δεν υιοθετηθούν).

4.Τη συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων.

5.Την επιλογή θέσεων για την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών για την σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που επανεντάσσονται. 

6.Την προμήθεια ζωοτροφών για την σίτιση των αδέσποτων.

7.Τη συνεργασία τόσο με τις φιλοζωικές οργανώσεις και σωματεία όσο και με φιλόζωους συμπολίτες μας, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία και την  ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

8.Την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στα αιτήματα των συμπολιτών μας για την ασφάλεια τους και την προστασία της δημόσιας υγείας.

9.Τη δημιουργία Δημοτικού Καταφυγίου, που βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων, για την προσωρινή παραμονή των αδέσποτων ζώων μέχρι την υιοθεσία τους ή την επανένταξή τους.

Η προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων, η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των δημοτών αποτελούν προτεραιότητα για τον Δήμο Αγρινίου.           Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η προαγωγή της φιλοζωίας και η εντατικοποίηση υιοθεσιών και στειρώσεων αποτελούν τα σημαντικότερα όπλα καταπολέμησης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ