«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΝΝΑΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΕΙΝNΑΑ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

e-mail: einnaa1998@gmail.com

 Αρ.πρωτ 10/31-3-2022

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΝΝΑΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

6 ΑΠΡΙΛΗ

 Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία την 6η Απρίλη για δωρεάν και δημόσια υγεία για όλους, για τους μισθούς και το εισόδημα ενάντια στην ακρίβεια, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

 Η κρίση που έφερε η πανδημία ανέδειξε με το πιο καταφανή τρόπο τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και...

την σπουδαιότητα της ύπαρξης των Δημόσιων Νοσοκομείων. Το φιλότιμο και η υπερπροσπάθεια των υγειονομικών όμως δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες και να νικήσουν την μη θέληση της κυβέρνησης για θωράκιση του ΕΣΥ. Ενώ έχει χαθεί ήδη μια πόλη, 28.000 έχουν φτάσει οι θάνατοι από την νόσο Covid-19 εως τώρα, και πάνω απο 6500 ασθενείς έχουν χαθεί λόγω της μετατροπής των νοσοκομείων σε μονοθεματικά βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, η κυβέρνηση προετοιμάζει την λήξη της πανδημίας με στόχο την πλήρη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

 Τα νοσοκομεία “στενάζουν” υπό το βάρος της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.  Στην περιοχή μας το 40% περίπου των οργανικών θέσεων των απαρχαιωμένων οργανισμών των δύο νοσοκομείων  είναι κενές και το ποσοστό θα αυξηθεί και άλλο με την συνταξιοδότηση και άλλων συναδέλφων. Νέες προσλήψεις δεν γίνονται. Το εργασιακό status των ελάχιστων νέων συναδέλφων, που προσλήφθηκαν την τελευταία πενταετία διαταράσσεται με την άρση της μονιμότητας από την μια και την παράταση, όπου αυτή εγκριθεί, της ομηρίας των επικουρικών από την άλλη.

  Και μέσα σε όλα έρχεται και το πολυδιαφημιζόμενο “νέο ΕΣΥ” στο οποίο δεν χωρούν μόνιμες σχέσεις εργασίας αλλά θα λειτουργεί με όρους αγοράς, με ασθενείς-πελάτες. Οι ανακοινώσεις για απογευματινά χειρουργεία και για αναδιάρθωση της ΠΦΥ δείχνουν ξεκάθαρα πως ο ασθενής θα πρέπει να βάλει “βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορευμα. Δεν διαπραγματεύεται!!!

Στις ημέρες μας το κύμα ακρίβειας από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και τα αγαθά πρώτης ανάγκης κάνουν αδύνατη την επιβίωση του μέσου ελληνικού νοικοκυριού. Τα κυβερνητικά μέτρα  είναι κοροιδία. Με τους κατώτατους μισθούς καθηλωμένους σε όρια φτώχιας, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και την ανεργία, τους υπερογκους φόρους και το ράλλυ της ακρίβειας να μην φαίνεται να έχει τέλος, οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό. Το “ζεστό χρήμα” που υπερηφανεύονται οτι έριξε η ΕΕ στην αγορά κατέληξε σαν ενισχύσεις και φοροελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έγινε και με την πανδημία, με την ενίσχυση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και διαγνωστικών κέντρων.

 Ταυτόχρονα η χώρα μας μετέχει ενεργά στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο πλαίσιο των ανταγωνισμών της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα λόγο να διαλέξει ληστή ούτε να πληρώνει 4δις το χρόνο για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, την στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα και τα νοσοκομεια είναι στα όρια της κατάρρευσης. Σ αυτόν τον άδικο και καταστροφικό πόλεμο είμαστε με τους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλων των χωρών.

 Δίνουμε μαζικά το παρόν στην απεργία και στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου 10.30

Υπερασπιζόμαστε σθεναρά το δικαιωμά μας στην ειρήνη, την εργασία, την υγεία.

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας , την ακρίβεια και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 

                                       Για το ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ

       Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γραμματέας    

   Αραβανής Μάκης                                                            Πατρινού Βάνα