«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΑΠΕΡΓΙΑ ! ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Απεργία Τετάρτη 6 Απρίλη 2022

Εργαζόμενοι-ες, νέοι και νέες, οικοδόμοι συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία που κήρυξαν, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Πρωτοβάθμια Σωματεία όπως και το σωματείο μας Ένωση Οικοδόμων για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Η επιτυχία αυτής της απεργίας έχει ιδιαίτερη σημασία όσο αφορά τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, την οικονομική κατάσταση, το βιοτικό επίπεδο που συνεχώς επιδεινώνεται. Καθημερινά βιώνουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον πενταπλασιασμό της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, την αύξηση στα καύσιμα πάνω από 2 ευρώ, το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ, στα ήδη κατανάλωσης ψωμί, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά κ.α.

Είναι γνωστό ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια προέρχεται από τις τιμές των χρηματιστηρίων. Οι ελληνικές κυβερνήσεις που πούλησαν την ΔΕΗ στους ιδιώτες με αντάλλαγμα αποζημίωση ψίχουλα με βάση την αξία της έχουν ευθύνη. Τα καύσιμα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ανέβηκαν λόγο χρηματιστηρίου που επηρεάζεται και από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αύριο θα ξεπουληθεί και το νερό σε ιδιώτες, θα τους παραχωρηθεί ύδρευση και αποχέτευση πρώτα στην Αθήνα με την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα να ακολουθούν. Η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται για να πουληθεί φθηνά στους ιδιώτες επιχειρηματίες με μεγάλο κόστος για το λαό την εποχή της πανδημίας κοβιντ 19 που ζούμε με την χώρα μας να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις θανάτων στην Ευρώπη.

Οι παραλίες και τα βουνά χαρίζονται στους ιδιώτες για να φτιάξουν ξενοδοχεία και ανεμογεννήτριες με τους δασικούς νόμους να διευκολύνουν αυτές τις παραχωρήσεις αφού ιδιοκτησίες χαρακτηρίζονται δασικές και πετιούνται έξω οι δικαιούχοι.

Τα εργατικά δικαιώματα, το 8ωρο, οι άδειες, οι συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί, οι συντάξεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα ή καταργούνται ή χειροτερεύουν. Οι οικοδόμοι πρώτοι έχουμε βιώσει αυτή την κατάσταση την προηγούμενη δεκαετία, με την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία ,τα χαμηλά μεροκάματα να έχουν πλήξει τον κλάδο μας, η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και τώρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τάζει επιδόματα ψίχουλα για να αντισταθμίσει όπως λέει την ακρίβεια και τη φτώχεια. Πρόκειται για κοροϊδία του λαού ενόψει και των βουλευτικών εκλογών που πλησιάζουν λόγο της δυσαρέσκειας και της αγανάκτησης του λαού.

Η αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να οργανώσει την αντίσταση και να αντιπολιτευτεί με βάση τα συμφέροντα του λαού, ενώ οι κοκορομαχίες Τσίπρα Μητσοτάκη συνεχίζοντας στη βουλή για το ποιος είναι ο καταλληλότερος διαχειριστής της κατάστασης, με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Γνωρίζουμε ότι οι κοινοβουλευτικές λύσεις και οι αλλαγές κυβερνήσεων δεν λύνουν τα προβλήματα, τα ανακυκλώνουν. Μόνο το λαϊκό και εργατικό κίνημα είναι αυτό το οποίο μπορεί να αλλάξει τις καταστάσεις και να βελτιώσει το λαϊκό οικονομικό πρόβλημα και να αποσπάσει κατακτήσεις, η ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος μας το έχει αποδείξει.

Οι εργαζόμενοι υπεύθυνα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να ξεπεράσουν τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που υπηρετούν έμμεσα αστικά και κομματικά συμφέρονται και γι’ αυτούς οι απεργίες είναι μια τουφεκιά στον αέρα, επαγγελματικός συνδικαλισμός.

Απαιτούμε

·         Όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν να ξανά περάσουν στο Δημόσιο με εργατικό έλεγχο.

·         Ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό και είναι περιουσία του.

·         Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, αυξήσεις στις συντάξεις, σταθερή δουλειά για όλους, καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης.

·         Όχι στην ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, στις απολύσεις στην φορολογία των μικρών επιχειρήσεων, επίδομα ανέργων χωρίς προϋποθέσεις.

·         Μέτρα ασφαλείας στου χώρου δουλειάς, να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς εργάτες.

·         Καμιά συμμετοχή της κυβέρνησης στον Ρώσο – Ουκρανικό πόλεμο με αποστολή οπλισμού, να κλείσουν άμεσα οι αμερικάνικες βάσεις στη χώρα που μας εμπλέκουν σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Συγκέντρωση 10:30 π.μ. Κεντρική πλατεία Αγρινίου

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ