«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην πανδημία στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου

 

Πηγή: Eurokinissi

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών απέναντι στην πανδημία στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος, με Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας.

Αναλυτικά:

«Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε πρόσφατα την πόλη του Αγρινίου στα πλαίσια περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία και συναντήθηκε με μαζικούς φορείς του Δήμου Αγρινίου, ανάμεσα σε αυτούς και με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρέδωσαν στον Γενικό Γραμματέα υπόμνημα όπου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι εμπαίζονται χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, αφού η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα, που τα μαθητικά συμβούλια και οι μαζικοί φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών έχουν αναδείξει και διεκδικήσει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στο υπόμνημα της Ένωσης αναφέρονται μια σειρά από αιτήματα όπως η αραίωση των μαθητών στις τάξεις και η ύπαρξη δεκαπέντε (15) μαθητών ανά τάξη. Επιπλέον, ζητούν να γίνονται δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, να χορηγούνται δωρεάν τα τεστ για τον κορονοϊό στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Επίσης, ζητούν να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς να γίνονται προσλήψεις "από το παράθυρο" με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία και να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

Ακόμη, ζητούν να καταργηθεί άμεσα η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Να υπάρξει μείωση της εξεταστέας ύλης, ειδικά για την Γ΄ Λυκείου, στα επίπεδα των προηγούμενων ετών. Να μη γίνει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την:

- Χορήγηση υλικών και μέσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου;

- Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς;

- Αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις με δεκαπέντε μαθητές ανά τάξη;

- Αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων;

- Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού μονίμων εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής καθώς και στα Ειδικά Σχολεία;

- Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα;».