«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΚΚΕ - Διήμερο εκδηλώσεων στο Αγρίνιο, 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη

Τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, που στις 30 Μάρτη 1952, ξημερώματα Κυριακής, οδηγούνταν μαζί με τους συγκρατούμενούς του Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση, από τις φυλακές της Καλλιθέας στο εκτελεστικό απόσπασμα στου Γουδή, τιμά με σειρά δράσεών της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, κάνοντας αρχή με μεγάλη πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 3 Απρίλη (11 π.μ.) στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στα πλαίσια αυτά η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, στις 9 και 10 Απρίλη, στην παλιά Λαχαναγορά Αγρινίου.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Σάββατο, 9 Απριλίου, στις 7:00μμ, παρουσίαση του βιβλίου «Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, από το 1950 έως το 1967». Την παρουσίαση θα κάνει ο Αναστάσης Γκίγκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, θα γίνει προβολή 20λεπτου βίντεο για τη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη.
  • Κυριακή, 10 Απρίλη, στις 7:00μμ, ομιλία από το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Στις 8:30μμ, προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».­­

Στο χώρο και τις δυο μέρες θα υπάρχει έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», από τις 6:30μμ.

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας