«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στην απεργία της 6ης Απρίλη

6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ/ΕΕ/ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς με νέες θυσίες, αίμα και φτώχεια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών για νέες σφαίρες επιρροής και για απόκτηση ενεργειακών πηγών, δρόμων και αγορών. Ο πόλεμος στην Ουκρανία πηγάζει από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας και οι ηττημένοι θα είναι οι λαοί αυτών των περιοχών που πληρώνουν με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά ενώ δυναμώνει η απειλή της επέκτασης του πολέμου, της επισιτιστικής κρίσης και φτωχοποίησης για όλους τους λαούς...

Πέρα από τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης και στην περιοχή μας αντιμετωπίζουμε νέα φτωχοποίηση – Μετά τα μνημόνια και την πανδημία προβάλουν το φόβητρο του πολέμου για να συνεχίσουν την καταλήστευση του εισοδήματος μας με την έκρηξη της ακρίβειας. Οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα, η απογείωση των τιμών στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο) ο διπλασιασμός στους λογαριασμούς του ρεύματος προκαλούν σοκ στα νοικοκυριά ενώ ασήκωτο έχε γίνει το κόστος ακόμα και για τη μετακίνηση στη δουλειά. Βασική αιτία των αυξήσεων είναι η πολιτική της «απελευθέρωσης των αγορών» και των ιδιωτικοποιήσεων και η κερδοσκοπία των μεγάλων πολυεθνικών στις πλάτες των εργαζόμενων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών.

Οι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες και η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος (οι βασικές αιτίες της ακρίβειας) μας απειλούν όλο και περισσότερο την ώρα που οι ιδιώτες – «επενδυτές» θησαυρίζουν.

Η οργή των εργαζόμενων μεγαλώνει και γι΄ αυτό η κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή και με το ν. Χατζηδάκη επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα. Η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα και δε πρέπει να περάσει.

Τώρα είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ ο ξεσηκωμός των εργαζόμενων. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργία μετά από 10 μήνες , συναινεί με την κυβερνητική πολιτική, ταυτίζεται με το ΝΑΤΟ – ενώ δεν αμφισβητεί το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ και των μνημονίων , διεκδικεί ψίχουλα. Μόνη λύση η ισότιμη κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας σε πλήρη ανεξαρτησία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ:

• ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

• Πραγματικές αυξήσεις και ΣΣΕ παντού για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας για ζωή με αξιοπρέπεια. Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ. .

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Δαπάνες για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο για ρεύμα, ενέργεια, υπηρεσίες φτηνές για όλο το λαό.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.

• Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου. 6ωρο 5νθήμερο 30ωρο. Όχι δουλειά την Κυριακή.

• Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του ν Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·        ΌΧΙ στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της ΕΕ. Διαγραφή του Χρέους.

·        Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Να σταματήσει η ρώσικη εισβολή. Έξω ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσία από την Ουκρανία! Καμία εμπλοκή – Καμιά συμμετοχή της χώρας! Έξω από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών – Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

·        Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων

 

Όλοι-ες στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 στο παράρτημα και πορεία από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.