«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  για τα θύματα του βομβαρδισμού  του Αγρινίου που έγινε τη  Μεγάλη Τετάρτη,  16 Απριλίου 1941.

Στην οδό Αναστασιάδη, όπου βρίσκεται η τιμητική επιγραφή με τα ονόματα των Αγρινιωτών που έχασαν την ζωή τους,  στεφάνι κατέθεσαν...

ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο πρ. του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Καζαντζής, ο πρ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου. Δημήτρης Τσούνης, η πρ. της Κ.Αγρινίου Φωτεινή Βλάχου, εκπρόσωποι της οικογένειας Τόντου και Μουμουγιάννη, ο πρ της Ένωσης Αποστράτων Αξ. Στρατού Περικλής Τσάντζαλος. 

 Ο Γιώργος Παπαναστασίου υπογράμμισε τον ηρωισμό των συμπατριωτών μας: « Όταν οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν  το  πρωινό της  16ης Απριλίου 1941, δώδεκα συμπατριώτες μας πέρασαν στην ιστορία της πόλης. Τα ονόματα τους δεν είναι, απλά, χαραγμένα στην τιμητική επιγραφή. Χαράχθηκαν στην καρδιά και έγιναν οι ήρωες της μνήμης μας. Κάθε τόπος, μικρός ή μεγάλος, έχει την δική του ιστορία, τους δικούς του μαρτυρικούς ήρωες. Μέσα στις θυρίδες της αγρινιώτικης μνήμης, ξεχωρίζουν τα θραύσματα  από βόμβες της οδού Αναστασιάδη. Ένας κεντρικός δρόμος της πόλης  που καθημερινά περνάμε βιαστικά. Αλλά δεν προσπερνάμε ποτέ. Το Αγρίνιο  κατέβαλε βαρύ τίμημα αίματος με το θάνατο των  αμάχων που έπεσαν θύματα τυφλού χτυπήματος των Ναζί επιδρομέων. Αξίζει τιμή, δόξα και αιώνια μνήμη στους Αγρινιώτες ήρωες.Σε όλους τους άμαχους,  θύματα θηριωδιών».

 Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου κ. Δημήτρης Τσούνης:” Τα πολεμικά ανακοινωθέντα της εποχής ανέφεραν : «Γερμανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν και πυροβόλησαν το Αγρίνιο με ολίγα θύματα  εκ του αμάχου πληθυσμού και μικράς ζημίας». ‘Όλοι τους είναι ήρωες. Οι  δικοί μας ήρωες. Αιωνία η μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας».

 Παρόντες στην εκδήλωση συγγενείς και  των θυμάτων,   οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Ζώης. 

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Επίσκεψη Αυγενάκη στο περίπτερο του Δήμου Αγρινίου

Με αθλητές και εκπροσώπους συλλόγων του Δήμου Αγρινίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης με θέμα το  «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» που πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Ο κ. Αυγενάκηςεπισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Αγρινίου και ενημερώθηκε για τις αθλητικές δραστηριότητες από τους εκπροσώπους των συλλόγων. Επίσης στο  περίπτερο του Δήμου Αγρινίου  ξεναγήθηκε  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης .

«Είμαστε υπερήφανοι για τις επιδόσεις και τη δράση των αθλητών και των αθλητριών μας. Έχουμε σπουδαίο έμψυχο υλικό, με υψηλές δυνατότητες. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξουμε τον αθλητισμό ως  πόλο έλξης  και  να βελτιώσουμε τις υποδομές μας.  Καταφέραμε να φιλοξενήσουμε με επιτυχία πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαστε έτοιμοι για ακόμη μεγαλύτερες αθλητικές προκλήσεις. Θα επαναλάβω όμως ότι η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει και να επενδύσει στο Αγρίνιο για να δικαιώσει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Στο περίπτερο του Δήμου Αγρινίου συμμετείχαν οι : ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΌΣ Γ.Φ.Σ, ΓΕΑ Αγρινίου, AEKWONDO Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου, Αθλητικό Γυμναστικός Σύλλογος Shotokankarate, NoBordersParagliding, Αερολέσχη Αγρινίου, Ναυτικός  Όμιλος Τριχωνίδας, Α.Ο. Αγρινίου, Αργοναύτες Αγρίνιου,  ΑΛΦΑ 93  τους οποίους και ευχαρίστησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου στο Συνέδριο για το εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό

Με τη συμμετοχή  αθλητών, σωματείων και συλλόγων  από τον Δήμο Αγρινίου διεξάγεται η ανοιχτή εκδήλωση με θέμα το  «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό»στην Πάτρα.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, του πρ. της  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Δημάρχων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σύνολο των υποδομών  και των διαθέσιμων αθλητικών χώρων αλλά και στις σημαντικές επιδόσεις των αθλητών και των αθλητριών μας:

“Θα πρέπει όπου υπάρχει έλλειμμα υποδομών η Πολιτεία να συνδράμει. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην άθληση. Για  τον Δήμο  Αγρινίου  η κατασκευή ενός μεγάλου κλειστού γηπέδου και μιας πισίνας 50 μέτρων δεν είναι σκοπός,  είναι απαίτηση. Έπρεπε να είχαν ήδη γίνει.Εμείς χτίζουμε επίθεση από την άμυνα. Για μεγάλο διάστημα  αναβαθμίζουμε και συντηρούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις με δικά μας χρήματα προκειμένου να ανταποκριθούμε  στις απαιτήσεις των αθλούμενων. Ήρθε η ώρα για pressing.Μπροστά σας έχετε τις ελπίδες των κοινωνιών μας. Ζητάμε τη στήριξη σας για να αναβαθμίσουντην αθλητική τους καθημερινότητα, να αναπτύξουν τη δυναμική των σωματείων και να βγούν μπροστά δυναμικά. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά η Πολιτείααναλαμβάνει  μια ανάλογη πρωτοβουλία και γι αυτό οφείλουμε να σας συγχαρούμε. Για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων με τον «ΠΕΛΟΠΑ» και δημιουργείται μητρώο αθλητικών σωματείων.Ο Δήμος Αγρινίου ανταποκρίθηκε από την αρχή γιατί κατανοήσαμε την σπουδαιότητα της καινοτόμας  πρωτοβουλίας. Έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μας και δηλώνουμε παρών στο  κάλεσμα σας να  συνδιαμορφώσουμετο μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας», ανεφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Τεκμήρια Μνήμης..

 

Ο Δήμος Αγρινίου,

η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

και ο Σύλλογος Μικρασιατών προσφύγων

συνδιοργανώνουν

επετειακές, ιστορικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις

για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα από τις 11 έως 26 Απριλίου 2022

θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.

 

Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στις 7:00 μ.μ.

θα γίνει η Έναρξη Φωτογραφικής έκθεσης

«Τεκμήριο μνήμης»

με αυθεντικό αρχειακό υλικό και έκθεση κειμηλίων.

του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στις 7:00 μ.μ.

 

Ώρες επισκεψιμότητας :10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.

                                     6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

 

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Καθαρή πόλη Συμμετέχουμε όλοι

 

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου ενημερώνει τους δημότες που θέλουν να πετάξουν   κλαδιά και υπόλοιπα κοπής δένδρων από αυλές κήπων  ότι μπορούν να επικοινωνούν  στο τηλ 15194 χωρίς χρέωση και εφόσον έχουν ελαχιστοποιήσει τον όγκο των κηπευτικών απορριμμάτων με περίδεση (ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα) να τα βγάζουν στο πεζοδρόμιο δίπλα στους κάδους.

Αυτό θα γίνεται την ημέρα και ώρα αποκομιδής που θα ανακοινωθεί από το Τήμα Αποκομιδής της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου ότι θα περάσει  ειδικό όχημα. Με αυτό τον τρόπο  δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία οχημάτων ή πεζών και βελτιώνεται η εικόνα της πόλης μας .

Σε περίπτωση απορρίψεώς τους επί του πεζοδρομίου χωρίς συσκευασία (χύμα) επιβάλλεται σχετικό τέλος και πρόστιμο σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου.

«Η καθαριότητα του Δήμου μας είναι ζήτημα που αφορά όλους γιατί αναβαθμίζει την ποιότητα της  ζωή μας, προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία μας..Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε και να τηρήσουμε ορισμένους κανόνες που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας και των Δημοτικών Ενοτήτων», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χριστόφορος Παπαδημητρίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ