«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ


Διήμερη εκδήλωση στην Αθήνα για τον προεπαναστατικό ήρωα Κατσαντώνη

 

Οι δράσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 συνεχίζονται με την πραγματοποίηση διήμερης εκδήλωσης στην Αθήνα για τον προεπαναστατικό ήρωα Κατσαντώνη, στις 9 και 10 Απριλίου 2022, στη διοργάνωση της οποίας συμμετέχει και ο Δήμος Αμφιλοχίας.

 

Η εκδήλωση θα τιμήσει τον ήρωα που λίγα χρόνια πριν το ξέσπασμα της Επανάστασης έζησε και έδρασε στον Βάλτο και τα Άγραφα, το Ξηρόμερο και την Πίνδο, συμβάλλοντας στην ανύψωση του φρονήματος των καταπιεσμένων ραγιάδων. Ταυτόχρονα όμως, μέσα από...

τον κατσαντωνέικο «νταϊφά» αναδείχθηκαν παλικάρια που θα πρωταγωνιστούσαν στη συνέχεια στον αγώνα της εθνεγερσίας, μεταξύ αυτών και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

 

Η εκδήλωση αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Αμφιλοχίας με φορείς όπως η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Αγράφων, ο Δήμος Αργιθέας, ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Ταυτόχρονα, την εκδήλωση στηρίζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, η ΠανηπειρωτικήΣυνομοσπονδία Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΑργιθεατικώνΣυλλόγων, η ΠανευρυτανικήΈνωση, η Ομοσπονδία Συλλόγων Τζουμερκιωτών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Βάλτου και η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων.

 

 Πρόγραμμα Εκδήλωσης


 

Σάββατο 9 Απριλίου 8:00 μ.μ. - Θέατρο «Κιβωτός» (Πειραιώς 115, Γκάζι)

Θεατρική παράσταση«Κλέφτης» - Μια παράσταση για τον Κατσαντώνη

 

Κυριακή 10 Απριλίου 10:00 π.μ. - Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8)

Ημερίδα για τον Κατσαντώνη

 

10:00 π.μ. Προσέλευση

10:30 π.μ. Χαιρετισμοί – βραβεύσεις – απονομή τιμητικών διακρίσεων

11:30π.μ. Κήρυξη έναρξης ημερίδας από τον Περιφερειάρχη Αττικήςκ. Γεώργιο Πατούλη

 

Α΄ ΜΕΡΟΣ

11:30 π.μ. «Η ηρωική μορφή του Κατσαντώνη», εισηγητής ο Γεώργιος Δ. Καψάλης, Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Πρύτανης

 

Β΄ ΜΕΡΟΣ

12:00 μ.μ. «Τραγούδια για τον Κατσαντώνη», από ορχήστρα παραδοσιακής δημοτικής μουσικής

 

***

Η Αμφιλοχία στους 33 Δήμους του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Στοgov.gr οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιμελητριών και επιμελητών

 

 Ο Δήμος Αμφιλοχίας βρίσκεται εντός των 33 δήμων πανελλαδικά από τους οποίους ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο αφοράστη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο (2) μηνών έως και δυόμισι (2,5) ετών. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Έχει ανοίξει ήδη η πρώτη ψηφιακή υπηρεσία η οποία αφορά το μητρώο επιμελητριών/επιμελητών όπου θα μπορούν να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να εργαστούν, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω τουgov.gr [Είσοδος με τους κωδικούς Taxisnet στο σύνδεσμο: https://ntantades.gov.gr/]

 

Απαραίτητα πιστοποιητικά για την εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών:

 

Εάν είστε Έλληνας/ Ελληνίδα πολίτης χρειάζεστε:

- Τίτλο σπουδών

- Πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών

-Πιστοποιητικά υγείας τελευταίου τριμήνου από παθολόγο, δερματολόγο και ψυχίατροδημόσιας δομής

- Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης.

 

Εάν είστε πολίτης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήπολίτης τρίτων χωρών ή ομογενής ή δικαιούχος διεθνούς προστασίας,χρειάζεστε όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

- Δελτίο ταυτότητας Ε.Ε. ή διαβατήριο σε ισχύ

- Για την πιστοποίηση του επιπέδου γνώσης της ελληνικής γλώσσας, εφόσον δεν είστεαπόφοιτος/η δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας, ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσηςστην Ελλάδα, απαιτείται αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας, επιπέδου Β1

- Βεβαίωση εγγραφής ή βεβαίωση μόνιμης διαμονής (ΠΔ 106/2007), ή

- Άδεια διαμονής ή βεβαίωση για την αίτηση χορήγησης άδειας διαμονής που παρέχειδικαίωμα για εργασία, ή

- Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ)

- Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου.

 

Προσοχή: Όλα τα ξενόγλωσσα έγγραφα απαιτείται να είναι μεταφρασμένα και επικυρωμένασύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

 

Αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο πρόγραμμα θα βρείτε στο σύνδεσμο: https://ntantades.gov.gr/pdf/odigies_gia_mitroo_epimelitwn.pdf

 

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν η πλατφόρμα είναι ανοικτή μόνο για αιτήσεις επιμελητριών και επιμελητών, δίχως καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου να δημιουργηθεί τοΜητρώο Επιμελητών. Το προσεχές διάστημα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από ενδιαφερόμενους γονείς.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων βρίσκεται σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2103258080 και 2103258090 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 8 το απόγευμα ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ntantades@yeka.gr.

 

Δήμος Αμφιλοχίας

Γραφείο τύπου