«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο ΕΡΜΗΣ

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1911

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 3-5-2021

 

 

Δευτέρα

 

8:30-2:00

 

ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Τρίτη

 

8:30-2:00

 

5:30-9:00

 

Τετάρτη

 

8:30-2:00

 

ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Πέμπτη

 

8:30-2:00

 

5:30-9:00

 

Παρασκευή

 

8:30-2:00

 

5:30-9:00

 

Σάββατο

 

8:30-2:00

 

ΚΛΕΙΣΤΑ

Κυριακή

ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΛΕΙΣΤΑ

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ

·          Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται ΜΟΝΟ με ραντεβού.

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ στην τοπική ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ….

και κερδίζουμε ΟΛΟΙ!!!!

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!!!

 

***

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Ο ΕΡΜΗΣ

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1911

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8-ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30132

 ΤΗΛ.- FAX:  2641057390

E-mail: empsilo@otenet.gr

ΑΓΡΙΝΙΟ:5-5-2021

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:17791

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 
Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους τους συναδέλφους.

Σας ενημερώνουμε για τα τελευταία μέτρα που ισχύουν για το εμπόριο:

1.       Την Υπουργική Απόφαση Α.1101/2021 (ΦΕΚ 1761 Β΄) που καθορίζει τις πληττόμενες επιχειρήσεις για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή ποσοστού 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Απρίλιο 2021.

2.       Την Υπουργική Απόφαση οικ.24449/2021 (ΦΕΚ 1794 Β΄), με την οποία η προθεσμία δόσεων ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών που είναι απαιτητές μέχρι 30 Απριλίου ε.ε. παρατείνεται κατά ένα μήνα, όπως και η προθεσμία όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης.

3.       Την Υπουργική Απόφαση 24064/2021 (ΦΕΚ 1796 Β΄), με την οποία διευρύνεται η εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για όλες τις επιχειρήσεις συνεχούς ή εποχικής λειτουργίας ανεξαρτήτως ΚΑΔ μέχρι και τον Ιούνιο 2021.  Ως γενικός κανόνας ένταξης παραμένει η αρχή της μείωσης κατά ποσοστό 20% του κύκλου εργασιών ΦΠΑ.

4.       Την Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 432/2021 (ΦΕΚ 1799 Β΄), με την οποία τροποποιείται το πλαίσιο της Επιστρεπτέας προκαταβολής με δυνατότητα για υποβολή αίτησης χορήγησης σε όσους δεν υπέβαλαν αίτηση.

5.       Την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠοικ.27683/2021 (ΦΕΚ 1814 Β΄), με την οποία καθορίζονται τα μέτρα που θα ισχύουν ως προς την λειτουργία των καταστημάτων για το χρονικό διάστημα από 3 μέχρι 10 Μαΐου.  Για το εμπόριο ισχύουν συγκεκριμένα τα εξής:

-          Συνεχίζεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όπως την γνωρίζουμε, με clickinsideκαι clickawayκαι στα δύο επιδημιολογικά επίπεδα.

-          Εντός των καταστημάτων ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ. και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 100 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.. Στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε κάθε περίπτωση σε έναν πελάτη ανά 10 τ.μ.

-          Συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια selftestκαι η ανάρτηση στο ΕΡΓΑΝΗ του αποτελέσματος για τους εργαζόμενους.  Για τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο κατάστημα με φυσική παρουσία υπάρχει η υποχρέωση πραγματοποίησης selftestχωρίς όμως ανάρτηση στο ΕΡΓΑΝΗ.  Τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιχειρηματίες, η πραγματοποίηση selftestγίνεται μία φορά την εβδομάδα.

-          Το εύρος ωραρίου από Δευτέρα έως Σάββατο ορίζεται από 07.00 έως 21.00.

 

TO Δ.Σ.

***

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ

(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  8  -  ΑΓΡΙΝΙΟ   Τ.Κ.  30132

Τηλ.-Fax: 2641057390

e-mail:omospondiaesbden@gmail.com 

 

Αγρίνιο: 5-5-2021

Αρ.Πρωτ.: 2886                              

 

Ανακοίνωση για την 1η Μάη 2021

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος

1η Μάη 2020: Ενα χρόνο πριν, βροντοφωνάξαμε με όλο τον λαό ότι «τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή»!
1η Μάη 2021 Ενώνουμε ξανά τι φωνες μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Αρνούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στην υγεία μας και την οικονομική εξαθλίωση, για να σωθούν τα κέρδη των λίγων! Όλοι μαζί, σύλλογοι επαγγελματιών, ταξικά εργατικά σωματεία, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι, σωματεία συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών έχουμε περισσότερη δύναμη.

Μαζί δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, για την εργασία και το εισόδημα, για την Παιδεία, για τον ελεύθερο χρόνο, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Μαζί δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην μετακυλήσουν πάλι τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, οι βιομήχανοι οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, με αύξηση της φορολογίας τους, με κατάργηση των φοροαπαλλαγών και άλλων προνομίων που απλόχερα τους δωρίζει η κυβέρνηση.

Μαζί διεκδικούμε ουσιαστικά μετρά προστασίας και οργανώνουμε την αλληλεγγύη σε όσους την έχουν ανάγκη, βάζουμε εμπόδια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την πανδημία να καλπάζει. Σχεδόν 10.000 ζωές έχουν χαθεί, εκατοντάδες χάνονται κάθε εβδομάδα. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει τα όρια του. Οι διασωληνώσεις πολλαπλασιάζονται, βγήκαν στους διαδρόμους. Το προσωπικό των νοσοκομείων, με αυταπάρνηση, δίνει τη μάχη χωρίς ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Η αυτοδιάγνωση και τα self-tests ανάγονται σε σωτηρία για να κρυφτεί η κρατική ευθύνη. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που διέλυσαν τη δημοσιά υγεία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζουν την ανθρώπινη ζωή στη ζυγαριά του «κόστους –οφέλους».

Η αγωνία της κυβέρνησης είναι κάλπικη. Θα μπορούσε εδώ και ένα χρόνο να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ΜΕΘ, θα μπορούσε να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με το προσωπικό και τις υποδομές τους. Αντίθετα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες της ιδιωτικής υγείας, κάνουν χρυσές δουλείες. Με τις πλάτες της κυβέρνησης οι κλινικάρχες, διπλασίασαν την ημερήσια ταρίφα για τις δίκες τους ΜΕΘ από 800 σε 1600€, αύξησαν κατακόρυφα τα έσοδα από τακτικά χειρουργεία, που τους κληροδότησαν τα δημόσια νοσοκομεία «μιας νόσου», έχουν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων και κάθε άλλης πρωτοβάθμιας ανάγκης. Άρρωστοι με άλλες σοβαρές ασθένειες, μένουν αβοήθητοι αν δεν έχουν γεμάτο πορτοφόλι. Αυτή είναι η άλλη πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής για την δημόσια υγεία, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της.

Εδω και τωρα! Απαιτουμε αμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας!

Με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

 

Μαζί όμως με την πανδημία, καλπάζει και η οικονομική κρίση.

Η βαθιά κρίση στην οικονομία και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση στο λιανικό εμπόριο, στην εστίαση και αλλού, έχουν οδηγήσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στο “κόκκινο”. Τα χρέη σε εφορία, ταμείο, προμηθευτές, τράπεζες, παρόχους έχουν συσσωρευτεί και διογκώνονται παραπέρα από την αναδουλειά. Τα κοψίματα ρεύματος, τηλεφώνου είναι καθημερινό φαινόμενο. Η αγωνία για το εισόδημα που συρρικνώνεται, έχει κορυφωθεί. H κυβέρνηση μπορεί να ανοίγει την συζήτηση για την επόμενη μέρα, όμως η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα δεν είναι ρόδινη και οι εμβολιασμοί “σέρνονται”, δεν αρκούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Τα μέτρα μιας χρήσης, οι αναστολές πληρωμών, δε χρυσώνουν τα χάπι. Όλοι ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα ξεκινά ένας Γολγοθάς

Εδώ και τώρα, πραγματικά και μόνιμα μετρά ενίσχυσης των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επαγγελματιών, διαγραφή χρεών και μείωση της ληστρικής φορολογίας.

Οι υπουργοί που μας κουνούν το δάχτυλο ότι “ζητάμε πολλά”, είναι προκλητικοί. Γιατί την ίδια ώρα δρομολογούν πακτωλούς δισεκατομμυρίων για να θωρακίσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Έτσι μεταφράζεται η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που αποτελεί τον πυρήνα της έκθεσης Πισσαρίδη και του Σχεδίου Ελλάδα 2.0. Ακόμα και ορισμένες επιχορηγήσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ που προβλέπονται για τις πιο μικρές επιχειρήσεις, δεν θα “σώσουν την παρτίδα”, δεν θα περιορίσουν την ένταση του ανταγωνισμού, που θα οξυνθεί και λόγω των αντιλαϊκών νομών για την 10ωρη εργασία, για την κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας, γενικά της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Πολύωρη δουλειά και μειωμένα εισοδήματα για όσους επιβιώσουν, λουκέτα για τους υπόλοιπους θα είναι το άμεσο μέλλον αν δεν ορθώσουμε το ανάστημά μας

Την ίδια στιγμή η συζήτηση που ανοίγει για το συμμάζεμα του κρατικού χρέους προμηνύει νέο γύρο επίθεσης. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Γι αυτό διατηρήθηκε «σαν κόρη οφθαλμού» η ληστρική φορολογία που επιβλήθηκε όλα τα προηγούμενα χρονιά κι ας κατρακύλησε το εισόδημα. Φορολογία από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ είναι εδώ. Επιπλέον ο πτωχευτικός νομός περιμένει στην γωνιά το ίδιο και οι κατασχέσεις. Αρνούμαστε να πληρώσουμε νέα βάρη, αρνούμαστε να ματώσουμε για τη σωτηρία των τραπεζών και των μονοπωλίων

Απαιτουμε:
-Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. Ένταξη όλων των πολύ μικρών μικρών επιχειρήσεων της εστίασης στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης κατά προτεραιότητα 
-Διαγραφή χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
-Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.
-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων
-Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
-Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγειά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό
-Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις . Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
-Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

                                                                                                   ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ