«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Kατασκευή δρόμων και δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης στην επέκταση σχεδίου πόλεως,

 Άμεσα παραδίδεται και το δεύτερο τμήμα  του  σημαντικού έργου της κατασκευής δρόμων  και δικτύων ύδρευσης  – αποχέτευσης στην επέκταση σχεδίου πόλεως, συνολικού προϋπολογισμού  965.000,00 ευρώ...

Τις  εργασίες παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίουο οποίος και αναφέρθηκε στη σημασία του έργου : «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με παρεμβάσεις στην επέκταση του σχεδίου πόλεως αναβαθμίζοντας την εικόνα της περιοχής. Είχαμε δεσμευτεί για την αποκατάσταση χρόνιων προβλημάτων και είμαστε ικανοποιημένοι για τη δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών».

Το έργο περιλαμβάνει  ανακατασκευή χωμάτινων δρόμων  μεταξύ νεόδμητων κατοικιών οι  οποίοι παρουσίαζαν πολλαπλά προβλήματα.  Ύστερα από  προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΑ,  έγιναν εργασίες διανοίξεων, εκσκαφών, κατασκευή επιχώματος, κατασκευή πεζοδρομίων, ρείθρων,  ασφαλτικά αλλά  και έργα  ηλεκτροφωτισμού. Οι οδοί  ανακατασκευάστηκαν ώστε να είναι προσβάσιμοι και ασφαλείς στους κατοίκους της περιοχής.




 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Δημοπράτηση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Μακρυνείας και τμημάτων αγωγών Δ.Ε. Στράτου και Αγίου Κωνσταντίνου

 

Δημοπρατήθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου το έργο  :«Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού αγωγού υδροδότησης Μακρυνείας  και τμημάτων αγωγών  Δ.Ε. Στράτου και Αγίου Κωνσταντίνου  - Προμήθεια και εγκατάσταση  συστημάτων τηλεμετρίας δικτύου ύδρευσης»,προϋπολογισμού 1.780.000,00€ .

Ένα σημαντικό έργο που δίνει λύση στην υδροδότηση τριών περιοχών, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Με το έργο αυτό θα αντικατασταθεί τμήμα του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Μακρυνείας,  το οποίο παρουσιάζει συχνά βλάβες και μεγάλες διαρροές. Θα αντικατασταθεί το κλάδος τροφοδοσίας της κεντρικής δεξαμενής του Αγ. Κων/νου καθώς και ο κλάδος τροφοδοσίας της Δ.Ε. Στράτου, οι οποίοι παρουσιάζουν συχνά βλάβες με αποτέλεσμα να γίνεται  διακοπή υδροδότησης των συγκεκριμένων περιοχών».

 Το συνολικό μήκος κατασκευής των νέων δικτύων θα ανέλθει σε 5.730 μέτρα  ενώ με το συγκεκριμένο έργο  θα κατασκευαστεί  δίκτυο τηλεμετρίας και τηλεπαρακολούθησης σε 17 δεξαμενές του δικτύου ύδρευσης  εξασφαλίζοντας καλύτερο έλεγχο  και περιορισμό των διαρροών.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***


ΕΚΘΕΣΗ

                                 ...που με βία μετράει τη γή

Θανάση Βαλαώρα

 

Ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

σε συνεργασία με τον σπουδαίο Αγρινιώτη Εικαστικό και Σκηνογράφο

Θανάση Βαλαώρα

διοργανώνουν  έκθεση με τίτλο

… που με βία μετράει τη γή

 

την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 στις 8 μ.μ.

στην οδό Σ.Τσικνιά 50, Αγρίνιο, Αβραξάς (εντός Στοάς).

 

 

Διάρκεια Έκθεσης : 26 Μαΐου έως 24 Ιουνίου 2021.

Ώρες Λειτουργίας:

Καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00-22:00

Κυριακή 10:00 – 14:00

 

***

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Αγρινίου.

 

Οραματιζόμαστε, Σχεδιάζουμε και Αλλάζουμε το Αγρίνιο!

 Σχέδιο Βιώσιμης  Αστικής Κινητικότητας  Δήμου  Αγρινίου.

 

Στην εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

Πρόκειται για  το στρατηγικό και επιχειρησιακό πλάνο που θα καθορίσει ένα βιώσιμο σύστημα μετακινήσεων  το οποίο θα ικανοποιεί τις ανάγκες κινητικότητας των πολιτών  και των επιχειρήσεων λαμβάνοντας υπόψη  τα σύγχρονα δεδομένα.

 Στόχος  του προγράμματος είναι η αστική κινητικότητα να γίνει πιο εύκολη, πιο οικονομική, φιλικότερη προς το περιβάλλον και προσβάσιμη για  όλους.

Το όραμα και οι προτάσεις του ΣΒΑΚ συνδιαμορφώνονται από τη Δημοτική Αρχή, τους κοινωνικούς φορείς  και τους δημότες και η οριστική Έκδοση του ΣΒΑΚ  αναμένεται να  αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο προώθησης, έγκρισης και χρηματοδότησης παρεμβάσεων στο σύστημα κινητικότητας του Δήμου Αγρινίου.

 Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, ο Δήμος Αγρινίου,  προσκαλεί όλους τους δημότες να συνεισφέρουν στο ΣΒΑΚ εκφράζοντας απόψεις και καταθέτοντας προτάσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγρινίου agrinio.gov.gr,   συμπληρώνοντας το 1ο ερωτηματολόγιο αλλά και με αποστολή μηνυμάτων μέσω της ιστοσελίδας (https://1n2web.gr/svak/), στην καρτέλα «Συμμετοχή Πολιτών»  και της σελίδας στο Facebook (@SBAKAgrinio), όπου παρέχονται επίσης αναλυτικές πληροφορίες και συνεχείς ενημερώσεις για τους στόχους, τις μεθόδους και τις δράσεις του ΣΒΑΚ Δήμου Αγρινίου.

 Η 1η Διαβούλευση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Δικτύου εμπλεκόμενων Φορέων, με αντικείμενο την ενημέρωση και το συντονισμό των δράσεων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31/05/2021.

Με στόχο τη διαφάνεια των διαδικασιών και την ενημέρωση των δημοτών, το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα της Διαβούλευσης θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ