«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Γενικού Νοσοκομείου Αγρίνιου

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ-10.30 πμ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΑΖΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου. Είναι μέρα που τιμάμε εκείνους που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο. Είναι εμβληματική μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη ανανεώνει την απόφασή της για να συνεχίσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα ως τη νίκη.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα,

για τη προστασία της υγείας του λαού,

για ζωή με αξιοπρέπεια...

 

Ένας χρόνος πανδημίας ανέδειξε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πως το σύστημα που ζούμε είναι απάνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλα τα κρατικά συστήματα υγείας των πιο αναπτυγμένων καπιταλιστικό χωρών δεν μπόρεσαν να ανασχέσουν τα κύματα της πανδημίας και κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Είναι οι συνέπειες της χρόνιας υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματικής λειτουργίας που εφάρμοσαν διαχρονικά και συνεχίζουν όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του κεφαλαίου, της ΕΕ που βλέπει το δικαίωμα του λαού για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ως κόστος.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, έχοντας τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. «θα λογαριαστούμε μετά») και των άλλων αστικών κομμάτων. Δεν πήρε μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ελέγχου και επιτήρησης της πανδημίας στην κοινότητα, στους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ, επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας, δεν αύξησε της κλίνες ΜΕΘ, δεν πήρε μέτρα ενίσχυσης της ΠΦΥ και τόσα άλλα. Όλα όσα θέσαμε και απαιτήσαμε εμείς οι υγειονομικοί, δεν πάρθηκαν υπόψη.

 

Απεναντίας έκανε ότι μπορούσε για να προωθήσει της περαιτέρω εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας, την προώθηση των ΣΔΙΤ, τις παραπέρα περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης εν μέσω πανδημίας (μείον 600 εκ. στο προϋπολογισμό), την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων-λάστιχο κατ’ εντολή των μεγαλοεργοδοτών, τις κρατικές επιχορηγήσεις-δωράκια στους μεγαλοκλινικάρχες κλπ.

 

Προωθεί τη μερίδα του λέοντος από τις χρηματοδοτήσεις δις ευρώ απ’ το «Ταμεία Ανάκαμψης» της ΕΕ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της ανάπτυξης, προβλέποντας ψίχουλα για το λαό και τις ανάγκες του, με το λογαριασμό στο τέλος να τον πληρώνουμε πάλι εμείς.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Εν μέσω πανδημίας, ενώ δε μας έφταναν τα υπόλοιπα, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο προωθεί, μεταξύ άλλων:

·      Την κατάργηση του 8ωρου και του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας

·      Την επιβολή της 10ωρης εργασίας με κατάργηση της πληρωμής υπερωρίας

·      Τη διεύρυνση της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας από τον εργοδότη σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

·      Τις ατομικές συμβάσεις εργασίας απαλλάσσοντας την εργοδοσία από τα τελευταία αγκάθια δυσκολίας στην εφαρμογή του μέτρου, δηλ. την προϋπόθεση συμφωνίας του εργοδότη και του συλλογικού οργάνου εκπροσώπησης των εργαζομένων για την εφαρμογή της.

·      Τη γενίκευση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας

·      Την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημάνει «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», με τις εφημερίες των ιατρών, οι σερί βάρδιες των υγειονομικών, τα χρωστούμενα ρεπό να είναι στη διάθεση της υπηρεσίας, να είμαστε στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα κλπ.

Οι σχεδιασμένες αυτές «ρυθμίσεις» αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας στον αέρα τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων. Ενσωματώνουν και προωθούν παραπέρα το σύνολο των οδηγιών της ΕΕ, των αντεργατικών διατάξεων που ψήφισαν και διατήρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, ο τροχός της ιστορίας δεν πάει πίσω!

Διεκδικούμε:

·      Να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης

·      Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς-επαναφορά 13ου-14ου μισθού

·      Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες-μονιμοποίηση των συμβασιούχων

·      Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια-Φάρμακο για όλο το λαό-κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

·      Επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας-ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό

·      Ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

·      Αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού

·      Άμεση ενίσχυση της ΠΦΥ με μαζικές προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου-προσωπικού-επίσπευση εμβολιασμών

·      Νέο οργανόγραμμα για το ΓΝ Αγρινίου σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες

 

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, 10:30 πμ στην κεντρική πλατεία.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μπροστά στον εορτασμό και την απεργία της Πρωτομαγιάς καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου (Σ.Ε.Ν.Α.) και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Αγρινίου, σε λήψη απόφασης και συμμετοχής:

·      Στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου την Πέμπτη 6 Μάη - 10.30 το  πρωί (κ. Πλατεία Αγρινίου).

·      Στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου την Τέταρτη 5 Μάη - 7.30 το απόγευμα - (κ. Πλατεία Αγρινίου).

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά.

6 Μάη – Απεργούμε !!!

 

                                                                        Αγρίνιο 3 Μάη 2021