«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 

Ο ΕΡΜΗΣ

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1911

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8-ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30132

 ΤΗΛ.- FAX:  2641057390

E-mail: empsilo@otenet.gr

 ΑΓΡΙΝΙΟ:3-5-2021                                                                           

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:17789

ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Ο κλάδος της Εστίασης μαζί με το Λιανικό Εμπόριο είναι οι κλάδοι της Οικονομίας που στη διάρκεια της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης υπέστησαν τις μεγαλύτερες συνέπειες προκειμένου να στηρίξουν τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας υγείας.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με αφορμή την επανεκκίνηση του κλάδου της Εστίασης την Δευτέρα 3 Μαίου θέλει να ευχηθεί στους Συναδέλφους Επαγγελματίες της Πόλης μας ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ και ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ με υγεία πάνω απο όλα ,με υπομονή και αισιοδοξία για το μέλλον , τηρώντας ασφαλώς τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας για να είναι αυτή η επανεκκίνηση ΜΟΝΙΜΗ και ΟΡΙΣΤΙΚΗ ...

 Θέλουμε επίσης να απευθυνθούμε προς όλους τους συμπολίτες μας ,όπως άλλωστε είχαμε κάνει πριν λίγες ημέρες με την επαναλειτουργία του Λιανικού Εμπορίου ,ότι σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις μικρές επιχειρήσεις ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και είναι βέβαιο ότι αυτή θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας , τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις ,όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτές.

 ΤΟ Δ.Σ.

***

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 
Ο ΕΡΜΗΣ

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1911

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8-ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30132

 ΤΗΛ.- FAX:  2641057390

E-mail: empsilo@otenet.gr

 

ΑΓΡΙΝΙΟ:3-5-2021                                                                           

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:17790

 

ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

 

 

           ΗΠρωτομαγιά είναι ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό και στέλνει πάντα διαχρονικά μηνύματα . Είναι ημέρα μνήμης ,τιμής και ευθύνης.

Ιδιαίτερα τη χρονιά που έχουμε διανύσει με την υγειονομική κρίση,η οποία τείνει να εξελιχθεί και σε οικονομική κρίση ,το βλέμμα όλων των συναδέλφων είναι στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ .

Το ΔΣ του συλλόγου μας αναδεικνύει για άλλη μια φορά τα αιτήματα του Εμπορικού κόσμου και ζητά να δοθούν άμεσα λύσεις απο την Πολιτεία,για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

      Το πρόβλημα της ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ  είναι αυτό που απασχολεί έντονα τους συναδέλφους στην Αγορά και απαιτούμε : 

● Να συνεχιστεί η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ,καθώς επίσης να είναι ενισχυμένη. Ιδιαίτερα η στήριξη αυτή με ρευστότητα , πρέπει να συνεχιστεί όσο χρόνο ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, καθώς οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Απαιτούμε οι επιστρεπτέες προκαταβολές να γίνουν ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ.

● Η απαλλαγή από τα ΕΝΟΙΚΙΑ  να ισχύσει και τον μήνα Μάιο καθώς και για τους επόμενους μήνες να εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης με αναλογία 60% - 40% , με αντίστοιχη κάλυψη των ιδιοκτητών.

● Για το θέμα των ΕΠΙΤΑΓΩΝ,του οποίου όλοι έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη επίλυσης του ,έχουμε προτείνει από τον μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2020 να δοθεί άτοκη χρηματοδότηση στους εκδότες και εξόφληση των δανείων μετά πάροδο οκτώ μηνών και άμεση πληρωμή των κομιστών για να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. 

● Έχουμε ζητήσει και το επαναφέρουμε και πάλι ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ΚΟΥΡΕΜΑ ενός μέρους του ΧΡΕΟΥΣ που δημιουργήθηκε στην διάρκεια της πανδημίας που αφορά οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να εφαρμοστούν 120 ΔΟΣΕΙΣ για την αποπληρωμή τους .

● Στις ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του ΕΦΚΑ έχουμε ζητήσει να καλυφθούν οι εισφορές από το κράτος για όσο διάστημα είμασταν ΚΛΕΙΣΤΟΙ με κρατική εντολή. Να υπάρξει έκπτωση 25% στις εμπρόθεσμες πληρωμές για τους επόμενους μήνες όπως εφαρμόστηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας.

● Να δοθεί ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ στις μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους μέσω του προγράμματος των Μικροπιστώσεων μέχρι 25.000€ χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις.

● Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης και η προκαταβολή φόρου.

● Να δημιουργηθεί ο ΑΚΑΤΆΣΧΕΤΟΣ επαγγελματικός λογαριασμός.

Ιδιαίτερα θέλουμε να τονίσουμε ,ότι η υγειονομική κρίση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας ανέδειξε την ανάγκη στήριξης αλλά και ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας .Ειδικά για την πόλη μας αυτή την περίοδο προτείνουμε να δημιουργηθούν άμεσα επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα,για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν πιο γρήγορα, ώστε να βγούμε σύντομα από αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία.

Οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου στη υγειονομική κρίση που ακόμη βιώνουμε στήριξαν με απόλυτα υπεύθυνο τρόπο τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία κλείνοντας τα καταστήματα τους για έξι μήνες μέσα σε ένα χρόνο έχοντας υποστεί τεράστιες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

         Τώρα είναι η ώρα που η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καλείται να ΣΤΗΡΙΞΕΙ για όσο χρόνο ακόμη ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ τις μικρές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

 

                                         

   ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ