«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΦΥΤΕΥΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 Σε ενίσχυση και αναβάθμιση του Πράσινου με τη φύτευση νέων δένδρων προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

Το πρωί, συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, αντικατέστησαν  τα δένδρα που είχαν καταστραφεί στην πλατεία Δημοκρατίας...



Στις εργασίες αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας : «Είχαμε δεσμευτεί για την  αντικατάσταση  των δένδρων που ξεράθηκαν. Το πράσινο δεν είναι μόνο αισθητική και πολιτισμός αλλά υπηρετεί το αστικό μικροκλίμα και συμβάλλει στην ισορροπία της φύσης. Η προστασία του είναι ευθύνη όλων. Παρακαλούμε τους πολίτες που διαπιστώνουν παράνομο κόψιμο δένδρων να απευθύνονται στην υπηρεσία και να το καταγγέλλουν. Ομορφαίνουμε την πόλη και την καθημερινότητα μας».


 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΏΝ

 

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγρινίου εκτός από το Νηπιακό και Βρεφικό Τμήμα του Αγίου Κωνσταντίνου και το  Νηπιακό Τμήμα του 8ου Σταθμού λόγω κρουσμάτων σε εργαζόμενους  των δομών.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΑΚ

 

Με απολυμάνσεις  σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους  συνεχίζεται η εφαρμογή μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας από συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα,  ειδικά μηχανήματα έπλυναν και απολύμαναν, εσωτερικά και εξωτερικά, τους κάδους που βρίσκονται στους χώρους  του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου  Αγρινίου αλλά και σε σχολικές μονάδες  του Αγρινίου.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας, η  επιχείρηση  θα συνεχιστεί  όσο διάστημα χρειαστεί : “Επικεντρώνουμε την προσπάθεια μας σε πολυσύχναστους χώρους εκεί όπου συναθροίζονται περισσότεροι  συμπολίτες μας.

Σήμερα και αύριο πραγματοποιούμε δράσεις κυρίως στα σχολεία του Δήμου  αλλά και σε περιοχές  όπου συγκεντρώνονται παιδιά και ενήλικες.  Είναι σημαντικό, αυτή την κρίσιμη περίοδο,  ν’ ακολουθούμε υπεύθυνα όλες τις οδηγίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων μας». 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΆ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου :

 

«Αμέσως μόλις ενημερώθηκα για την πρόθεση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως  να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο επιφέρει  αφανισμό  των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου,  ξεκίνησα έναν κύκλο ενημέρωσης προς του Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για μια απόφαση ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ακαδημαϊκή κοινότητα, είναι ντροπή για τους πολιτικούς εκπροσώπους.Είναι ντροπή ο τόπος μας  να αντιμετωπίζεται με τέτοια απαξίωση.

Είμαστε αποφασισμένοι να μη συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε απαράδεκτες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, οι οποίες δυστυχώς υιοθετήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να στερήσουν από την πόλη μας  ότι, δικαιωματικά, της αξίζει.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητοκάποιοι να  ξεπληρώνουν πολιτικά γραμμάτια και να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες μέσα από αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι σαφές για εμάς ότι, όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν τη μεθόδευση, θα βρεθούν  απέναντι  στην κοινωνία του Αγρινίου. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ