«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΡΙΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

 Τρία νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα προστέθηκαν  στο στόλο οχημάτων του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να  αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

 Τα τρία οχήματα, κόστους  584.040,00€, διαθέτουν...

  συμπιεστή απορριμμάτων (τύπου πρέσας)  με σύστημα ανύψωσης κάδων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6, φιλικά προς το περιβάλλον, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων και συνολικού μικτού φορτίου 19 τόνων με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

 Παρόντες στην παραλαβή ο  Δήμαρχος Αγρινίου  και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας.

 Η νέα προσθήκη, όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Αγρινίου:«Εκσυγχρονίζουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες καθαριότητας και ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα των υποδομών μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επιτύχει μια σημαντική αναβάθμιση με την απόκτηση σύγχρονων και αποδοτικών μέσων. Και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τους εργαζόμενους στην καθαριότητα οι οποίοι, την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, προσφέρουν στην προστασία της δημόσιας υγείας».



 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Μήνυμα του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου για την εορτή του Πολιούχου Αγρινίου,  Μεγαλομάρτυρα Αγίου Χριστόφορου:

 

«Με κατάνυξη και με αυστηρή τήρηση  των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του Covid -19, το Αγρίνιο,τιμά  την ιερή  μνήμη του Πολιούχου του.

Δυστυχώς, και φέτος,  δεν μπορούμε να τιμήσουμε τον Άγιο Χριστόφορο  με τη δέουσα  λαμπρότητα.

Ακολουθούμε το φωτεινό δρόμο του και αγωνιζόμαστε  να μετατρέψουμε τη δοκιμασία σε δύναμη. Ζητούμε την ευλογία του για να βγούμε  στο ξέφωτο της ζωής μας. Με ενότητα, αλληλεγγύη ενωμένοι υπό τη σκέπη του Πολιούχου Αγίου.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Αγρινιώτισσες και τους Αγρινιώτες. Χρόνια Πολλά στην πόλη μας».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Έναρξη ανοιξιάτικων καλλιεργειών στον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου

Ξεκινούν την Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά,  οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στον Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίουσε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αστικού  ιστού της πόλης, έκτασηςπερίπου 10  στρεμμάτων, με προδιαγραφές οι οποίες ανταποκρίνονται στις αρχές της αστικής γεωργίας.

Συνολικά οι ωφελούμενοι  είναι 85 μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγρινίου, στους οποίους παραχωρείται δωρεάν ένα κηποτεμάχιο έκτασης 50-70 τμ, φυτώρια, νερό άρδευσης, καθώς  και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που απαιτείται για εγκατάσταση και την φροντίδα των καλλιεργειών. Όλες οι καλλιέργειες που αναπτύσσονται στον Δημοτικό Λαχανόκηπο τυγχάνουν της επιστημονικής υποστήριξης των γεωτεχνικών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου, έτσι ώστε  να διασφαλίζεται και ο βιολογικός  τους χαρακτήρας.Μοναδική υποχρέωση των ωφελουμένων δημοτών του Λαχανόκηπου είναι η διάθεση ενός πολύ μικρού ποσοστού των παραγομένων προϊόντων στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου.

Με αυτή την δράση ο Δήμος Αγρινίου στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών του ομάδων ενώ, παράλληλα,  δίνει διέξοδο σε πολίτες προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, εκτόνωση, άσκηση και επαφή με την φύση και τις λειτουργίες της.

Ας σημειωθεί ότι, στην λειτουργία του λαχανόκηπου, εντάσσονται ενημερωτικές φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι επισκέψεις σχολείων του Δήμου Αγρινίου, μέσω της ενημέρωσης και των βιωματικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα, συνεισφέρουν στην ευαισθητοποίηση και  περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών για σημαντικά θέματα όπως η βιολογική γεωργία, η κυκλική οικονομία, η κομποστοποίηση κλπ.

Επιπλέον, και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, λαμβάνονται με σχολαστικότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των χρηστών του.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (Τηλ. επικοινωνίας: 26413-60581, 26413-63454-55 και email: dtoa@agrinio.gr)

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ