«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΚΝΕ: «Όταν “το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και προσωπικής γνώμης” της ΟΝΝΕΔ, αφαιρεί το ελεύθερο δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού να ζήσει»

«Όταν “το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και προσωπικής γνώμης” της ΟΝΝΕΔ, αφαιρεί το ελεύθερο δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού να ζήσει»

ΑΡΘΡΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

«Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι μόνο 10 ετών.
Νιώθω άρρωστη, γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα!
Το βλέπετε όλο αυτό; Τι περιμένετε να κάνω;
Είμαι μόνο 10 ετών.
Δεν το αντέχω άλλο.
Θα ήθελα να είμαι γιατρός για να βοηθήσω το λαό μου.
Αλλά δεν μπορώ είμαι απλά ένα παιδί.
Δεν ξέρω τι να κάνω. Φοβάμαι, αλλά όχι τόσο πολύ.
Θα έκανα τα πάντα για το λαό μου, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.
Είμαι απλά 10 ετών.
Όταν τα βλέπω όλα αυτά κυριολεκτικά κλαίω κάθε μέρα.
Τι κάναμε για να το αξίζουμε αυτό;
Η οικογένειά μου λέει ότι απλά μας μισούν.
Ότι απλά δεν τους αρέσουμε επειδή είμαστε μουσουλμάνοι.
Βλέπετε όλα τα παιδιά γύρω μου; Είναι απλά παιδιά!
Γιατί να τους ρίχνετε βόμβες;
Δεν είναι δίκαιο!
Δεν είναι δίκαιο!»

Αυτά τα λόγια ανήκουν σ’ ένα δεκάχρονο κορίτσι από την Παλαιστίνη. Κλαίει με λυγμούς μιλώντας στα ΜΜΕ, μπροστά από ένα ολοσχερώς κατεστραμμένο, μετά από βομβαρδισμό, σπίτι. Στο σημείο όπου σκοτώθηκαν 8 παιδιά και δύο γυναίκες...

Η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας μιλά στην ανακοίνωσή της για το δικαίωμα της προσωπικής γνώμης και έκφρασής της. Η ΚΝΕ δεν απαγόρευσε ποτέ σε κανέναν το δικαίωμα της έκφρασης, υπάρχει όμως και το δικαίωμα της πολιτικής αντιπαράθεσης, για το ποιος έχει δίκιο υπέρ του ελληνικού λαού και κάθε λαού.

Αλήθεια, τι απαντούν σε αυτό το παιδί και στα 41ως τώρα νεκρά παιδιά της Γάζας, δεν είχαν αυτά τα παιδιά το ελεύθερο δικαίωμα να ζήσουν; Για να σταματήσουν να σκοτώνονται παιδιά καθημερινά, πρέπει να συμβούν τα εξής:

·         Ο τερματισμός της ισραηλινής σφαγής και κατοχής.

·         Η άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

·         Η δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

·         Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ.

·         Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτος από την ελληνική κυβέρνηση, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015.

Η ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών και τα υπόλοιπα στελέχη της μίλησαν ξεδιάντροπα για δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα», αναβαθμίζοντας τις σχέσεις τους με το κράτος-δολοφόνο, την ίδια θέση κρατάνε και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα να σκεφτεί: «τι μπορούμε να περιμένουμε με αυτούς τους "συμμάχους" που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και έχουν στρατό κατοχής;», ξέροντας ότι το Ισραήλ έχει αιματοκυλήσει διαχρονικά τον λαό της Παλαιστίνης, όπως και αυτές τις μέρες, δολοφονώντας αμάχους, γυναίκες και παιδιά.

Η κυβέρνησή τους, στα χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι αυτή που έχει ανακηρύξει ως σύμμαχο το Ισραήλ και μάλιστα βάζει και τους πιλότους της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να εκπαιδεύονται μαζί με τους Ισραηλινούς φονιάδες στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ ‘21». Συνεκπαιδεύονται, δηλαδή, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με τις ισραηλινές πώς να γίνονται καλύτερες στους βομβαρδισμούς, σαν αυτούς που γίνονται στην Παλαιστίνη.

Η ΚΝΕ καλεί την νεολαία να γυρίσει την πλάτη στα παιδιά της κυβέρνησης που κάνουν πλάτες στους δολοφόνους και να σταθούν αλληλέγγυοι στο λαό της Παλαιστίνης.

Να σταθούν απέναντι στα παιδιά της κυβέρνησης, που μέσα σε όλα τα άλλα φέρνει και το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με το οποίο θέλουν να μετατρέψουν κάθε νέο εργαζόμενο σε σύγχρονο σκλάβο.

 

ΥΓ: Ο Ηλίας Πάνου, είναι Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας, πολιτικό στέλεχος με το θάρρος της γνώμης του. Με αυτή του την ιδιότητα δημοσίευσε (παρεμπιπτόντως, δημόσια είναι στο instagram), με αυτή του την ιδιότητα τον κρίνουμε. Σε μια άποψη που ολοφάνερα δεν είναι προσωπική του μόνο, αλλά της ΟΝΝΕΔ, της κυβέρνησης της ΝΔ κλπ.

 

                                                                                      Νταβλούρος Μιχάλης,

                                                            Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου

                                                                             Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ

 

 ΚΝΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας