«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

«Εκδηλώσεις - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού».
Ο Δήμος Αγρινίου με την Ακτίνα Εθελοντισμού σε συνεργασία με την  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν  ενημερωτικές δράσεις στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αγρινίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.
Σήμερα εθελοντές επισκέφθηκαν το 16ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο και μίλησαν στους μικρούς μαθητές για την αξία του εθελοντισμού. Όπως τόνισε η επικεφαλής Ανθούλα Μακρή ο εθελοντισμός αποτελεί κορυφαία πράξη ανάδειξης της αγάπης και...
του σεβασμού στον συνάνθρωπο:“Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί στο πλαίσιο αυτής της ημέρας ο Δήμος Αγρινίου και η ΑΚΤΙΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ θα πραγματοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης και αφύπνισης για την αξία του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία και μάλιστα με έμφαση στις μικρές ηλικίες και τα παιδιά.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή  και ο Γιώργος Παπαναστασίου έκαναν ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα κίνημα που αναδεικνύει σε υπέρτατη αξία την εθελοντική προσφορά.   
Σε ένα κίνημα στο οποίο πρωταγωνιστούν άνδρες και γυναίκες που δίνουν καθημερινά με τη δράση τους ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια του υπεύθυνου πολίτη στην τοπική κοινωνία. Παγκοσμίως το εθελοντικό κίνημα αποτελεί ένα κίνημα ανθρώπων που βρίσκονται στην πρωτοπορία μιας κοινής προσπάθειας που υπηρετεί έναν στόχο: να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη, να τη φέρουμε πιο κοντά στις επιθυμίες και τα οράματά μας για τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε”.
Στις 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, στο Αγρίνιο, όπου εθελοντές και εθελόντριες θα ενημερώνουν τους δημότες για τον θεσμό του Εθελοντισμού και όποιο σχολείο επιθυμεί να συμμετέχει με έργα του στο χώρο, μπορούν να τα μεταφέρουν και να παρουσιαστούν εκεί.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :


Τρίτη
4-12-2018
Τετάρτη
5-12-2018
Πέμπτη
6-12-2018
Δευτέρα
10-12-2018
3ο Δ.Σ. Αγρινίου 8.30 π.μ.
Κεντρική
εκδήλωση
στον
πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη στο Αγρινίο
1οΔ.Σ. Θεστιέων 10:10 π.μ.
2οΔ.Σ. Νεάπολης 8:30 π.μ.
5ο Δ.Σ. Αγρινίου 10:00 π.μ.

3οΔ.Σ. Νεάπολης 10:00 π.μ.

2ο Δ.Σ. Αγίου


Δ.Σ.
Κωνσταντίνου


Ζευγαρακίου


 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

Παρέμβαση του δήμαρχου Αγρινίου Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

***

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που  πραγματοποιήθηκαν  με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και υλοποιήθηκαν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018  στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ΄΄, το  Σύλλογο Ατόμων με αναπηρίες Αιτωλοακαρνανίας ΄΄Απόστολος Λουκάς ΄΄, Το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄, το Γυμνάσιο Γαβαλούς, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αγρινίου ΄΄Η Γελαστή Πολιτεία΄΄, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου, τη Δημοτική Αστυνομία και το ΕΨΥΠΕΑ Αιτ/νίας.
Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια από τη Δημοτική Αστυνομία σε δρόμους της πόλης.
Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της κ. Μαλβίνας Καρανίκα, Γεωλόγου και του επόπτη Νίκου Παλαιού του Φ.Δ./Λ.Μ.-Α.Ο. πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι κατασκευών από πηλό και παζλ, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –  Ακαρνανικών Ορέων και ομάδα των παιδιών από τους παραπάνω συμμετέχοντες φορείς.
Ταυτόχρονα με την καθοδήγηση του Ζωγράφου – Αγιογράφου κ.Αντώνη Ναστούλη τα παιδιά δημιούργησαν . . . . ζωγραφίζοντας.
Το ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Αγρινίου ΄΄Η Γελαστή Πολιτεία΄΄ πρόβαλε το μαγνητοσκοπημένο θεατρικό έργο ΄΄Άξιον Εστί΄΄ του Ο.Ελύτη
Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με Προβολή video από το σχολείο Γυμνάσιο Γαβαλούς με θέμα την προσβασιμότητα (Βραβείο ECOMOBILITY ).
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου  2018 πραγματοποιήθηκε διάλεξη με κύριους ομιλητές το Δρ. Ιωάννη Παπαδάτο, Νευρολόγο – Ψυχίατρο Καθηγητή Ψυχοφυσιολογίας ΕΚΠΑ τη Δρ. Αγγελική Μπαστέα, Ειδική Παιδαγωγό, Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής ΕΚΠΑ με Θέμα: «Άτομα με Αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: Ψυχολογική και Εκπαιδευτική αντιμετώπιση» τη  Δρ. Γεωργία Παπαϊωάννου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – Ειδικής Αγωγής, Διδάκτωρ Αναπηρικού και Αθλητικού Τουρισμού NSA, Head Assistant Προσαρμοσμένης Φυσικής Δραστηριότητας NSAη οποία ανέπτυξε το θέμα : «Προσβασιμότητα, φιλικός Δήμος για όλους». Τέλος η Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη ,Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας, Ιδρύτρια & Πρόεδρος ΔΣ “ΑPSON EKE” μίλησε με θέμα : «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Σύγχρονο στρατηγικό εργαλείο για την εφαρμογή  υποστηρικτικών δράσεων ΑΜΕΑ».
- Τη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα έκανε η κ. Παναγιώτα Παπαδοπούλου ενώ το συντονισμό  των  παρουσιάσεων  και της συζήτησης είχε η γιατρός Εύη Παπαλέξη.