«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το λαϊκό γλέντι της ΚΟ Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το λαϊκό γλέντι, που διοργάνωσε η ΚΟ Ακτίου - Βόνιτσας του ΚΚΕ στο πλαίσιο της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του  και τιμώντας τα 100 χρόνια ΚΚΕ, όπου μέλη και φίλοι του Κόμματος έδωσαν το «παρών» το βράδυ της Κυριακής  στο κέντρο «Sozos Inn Hotel» στη Βόνιτσα.

Την ομιλία έκανε ο  Τίμος Παπανικολάου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αγρινίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

Το ΚΚΕ συμπλήρωσε πριν λίγες ημέρες 100 χρόνια από τη ίδρυσή του. Έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας όμως στην πραγματικότητα το πιο σύγχρονο σε ιδέες και πολιτική πρόταση κόμμα, που μπορεί να απαλλάξει την εργατική τάξη, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, από τα βάσανα της φτώχειας, της ανεργίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς, γιατί είναι το μόνο που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.
Σήμερα φαίνεται καλύτερα πόσο δίκαιο είχε το ΚΚΕ, όταν εξηγούσε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, δεν θα αλλάξει την αντιλαική πολιτική και αρνήθηκε να μπει στην κυβέρνηση. Σκεφθείτε τι ζημιά θα έκανε στο λαό και στο κίνημα, αν έμπαινε σ’ αυτή ή όποια άλλη αστική κυβέρνηση, που υπηρετεί τους καπιταλιστές, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ. Ποιος θα πάλευε για την υπεράσπιση του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία;
Η μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα, είναι ότι με τη μάσκα της δήθεν αριστερής κυβέρνησης πήρε σκληρά μέτρα, που η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, δυσκολεύονταν και μετέτρεψε, αξιοποιώντας την πολυγλωσσία του οπορτουνιστή και την στήριξη του συστήματος, δραστήριους αγωνιστές σε απογοητευμένους και παθητικούς ανθρώπους. Σ’ αυτόν το ρόλο ήθελαν να στριμώξουν και το ΚΚΕ, όσοι χρόνια προσπαθούν να το διαλύσουν ή να το ευνουχίσουν, μετατρέποντας το σε ένα κόμμα στήριγμα του συστήματος.
Το τελευταίο διάστημα τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, "δίνουν ρέστα" σε αυτό που έχουν ειδικευτεί, την κοροϊδία και την απάτη. Μας λένε ότι πρέπει να γιορτάζουμε γιατί μπήκαμε στην μεταμνημονιακή εποχή. Δηλαδή να γιορτάζουμε, γιατί διατηρούν τους 700 εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την αυξημένη επιτροπεία και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
Απευθυνόμαστε σε όσους μπορούν να δουν ότι η επιλογή του κάθε φορά δήθεν "μικρότερου κακού" τους οδηγούσε στο μεγαλύτερο κακό. Σε όσους, κατά βάθος, ξέρουν πως το δίκιο τους δεν χωράει σε ένα άδικο σύστημα. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, σε όσους δεν ακολούθησαν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όσους βλέπουν τα αδιέξοδα της στρατηγικής και της πολιτικής άλλων αριστερών οπορτουνιστικών δυνάμεων.
Κλείνοντας τόνισε:
Τους καλούμε όλους, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, στα χωριά, στα σχολεία και τις σχολές. Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού και στα Σωματεία, στους Αγροτικούς Συλλόγους και τις εκλογές.
Μπροστά μας έχουμε τις ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές τον Μάη. Είμαστε ήδη σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν, είτε όλες μαζί, είτε χώρια οι βουλευτικές, πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ.
Να εκλέξουμε περισσότερους βουλευτές, που θα μάχονται για το εργατικό-λαϊκό συμφέρον. Να εκλέξουμε περισσότερους ευρωβουλευτές. Τώρα, που η Ε.Ε επεξεργάζεται νέα σχέδια σε βάρος των λαών για το ξεζούμισμά τους.
 Πιο ισχυρό ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, σημαίνει πιο δυνατή φωνή του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Σημαίνει γνήσια αποτύπωση της δυσαρέσκειας απέναντι στις πολυεθνικές, στα μονοπώλια και όχι κάλπικοι, δήθεν ευρωσκεπτικισμοί, αλλά γνήσιος και συνεχής αγώνας για απαλλαγή από τις αλυσίδες της Ε.Ε τις μνημονιακές πολιτικές διαρκείας.
Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ του εργαζόμενου λαού. Υπέρ της λαϊκής αντιπολίτευσης στην κεντρική εξουσία. Για ανακούφιση των εργαζομένων στην πόλη και στα χωριά. Για να εμποδίζουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ισχυρό ΚΚΕ παντού, για να ανοίξουμε το δρόμο του φωτεινού μέλλοντός μας, για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Η προσωρινή ανατροπή του, από τα μέσα και απ’ τα πάνω, δεν σημαίνει ότι ήταν ουτοπία, ούτε αναπόφευκτη, αλλά αποτέλεσμα σοβαρών θεωρητικών και πολιτικών παρεκκλίσεων από την μ-λ θεωρία, μέσα στο ίδιο το ΚΚΣΕ, που οδήγησε σε παραβίαση των νόμων της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, προκειμένου να απαλλαγούμε από τα βάσανα που μας φορτώνει ο καπιταλισμός.
 Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο σοσιαλιστικής ανάπτυξης της οικονομίας. Ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και όλων των κλάδων της βιομηχανίας, της ενέργειας, των επικοινωνιών, μεταφορών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαικών αναγκών.