«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟ "ΕΘΝΟΣ"

Το σχέδιο εν πλήρη εξελίξει από ΥΠΠΟ-ΟΠΙ-ΕΥΕΔ (εν όψει των αναμενόμενων σε βάρος τους δικαστικών εξελίξεων στην Ευρώπη και εδώ) είναι να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα (με τα Μέσα που τους υποστηρίζουν) ώστε να επιχειρήσουν να πάρουν την άδεια λειτουργίας τής ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ για να εκλείψει από την αγορά ο μόνος πραγματικά νόμιμος ανταγωνιστής τους: εμείς Δεν θα τα καταφέρουν γιατί υπάρχουν ακόμα δικαστές. Όχι στο Βερολίνο αλλά στην Αθήνα..
Τη σκυτάλη των επιθέσεων εναντίον μας την πήρε τώρα το ΕΘΝΟΣ (μετά την ΑΥΓΗ) αλλά με πολύ πιο άκομψο τρόπο, αφού αποκρύπτει στοιχεία που η ΑΥΓΗ τουλάχιστον τα ανέφερε.
Απαντώ λοιπόν στο "ΕΘΝΟΣ":

Τέτοια επίθεση δεν είδα ποτέ να κάνετε στην ΑΕΠΙ σε όλη τη διάρκεια του σκανδάλου της.Τώρα σας ξύπνησε το ενδιαφέρον για τα πνευματικά δικαιώματα; Μάλλον αποφασίσατε να ρίξετε τα χαρτιά σας στην υποστήριξη τού κρατικού ανταγωνιστή μας αδιαφορώντας πλήρως για την νομιμότητα τής ίδιας τής δημιουργίας του και της λειτουργίας του. Αλλά αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία αλλα διατεταγμένη υπηρεσία. Αρχίζω λοιπόν:
1. Πρώτο ψέμμα. Τον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές τον ζήτησε η ίδια η Αυτοδιαχείριση ως συτονόητη υποχρέωση μας προς την CISAC. Δεν μας τον επέβαλλε κανένας.
2. Δεύτερο ψέμμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία τής Εκθεσης δεν απειλείται το μέλλον της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, όπως γράφετε ψευδώς, κι αυτό αποδεικνύεται αναλυτικά και με στοιχεία στην απάντηση μας προς την ΑΥΓΗ (που είναι αναρτημένη πλήρως μόνον στην ιστοσελίδα της -κατά παράβαση του Νόμου περί Τύπου).
Δεν την διαβάσατε; Είναι αναρτημένη επίσης και στην ιστοσελίδα μου, προς ενημέρωση σας. Εμένα μάλλον οργανωμένα συντονισμένο μού μοιάζει το μπαράζ και των δύο εφημερίδων. Ακούστε κσι καταγράψτε: Το μέλλον μας είναι πλήρως εξασφαλισμένο με την υποστήριξη της CISAC. Το μέλλον τής ΕΥΕΔ (που εσείς υποστηρίζετε) όμως είναι μαύρο και άραχλο μετά την Καταγγελία μας στην Ευρωπαική Επιτροπή και την Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας για την νομιμότητα και τής δημιουργίας της και της λειτουργίας της.
3. Τρίτο ψέμμα. Ο έλεγχος τού ΥΠΠΟ θα γίνει ως αντιπερισπασμός και αποπροσανατολισμός ακριβώς μετά και λόγω αυτών των νομικών ενεργειών μας σε βάρος τής κρατικής ΕΥΕΔ. Είναι δηλαδή απλώς μια αντεκδίκηση και αποφασίστηκε, δήθεν, λόγω των ιδίων, αραχνιασμένων και σκοροφαγωμένων, παλιών καταγγελιών που έχουν κριθεί κσι από τους Ορκωτούς Λογιστές και από τον ΟΠΙ και απο τα Ελληνικά Δικαστήρια και από τις Γενικές μας Συνελεύσεις.
4. Τέταρτο ψέμμα. Όταν παλεύεις επί 11 χρόνια να στήσεις έναν Οργανισμό από το μηδέν, μέσα σ' ένα στυγνό μονοπωλιακό καθεστώς, όπως εκείνο τής ΑΕΠΙ, φυσικό είναι κάποια στιγμή τα έξοδα σου να είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα σου. Αυτό είχε προβλεφτεί και περιλαμβανόταν στον Κανονισμό Διανομής μας και το γνώριζαν όλα τα μέλη μας αφού είχε εγκριθεί από τις ΓΣ μας. Γι' αυτό τον λόγο κρίθηκε αναγκαία η υποστήριξη μας απο την CISAC. Ακόμα και ο ίδιος ο νόμος 4481 (που άρχισε να ισχύει στο τέλος τού 2017) δίνει το δικαίωμα εύλογης υπέρβασης εξόδων, όταν αυτό εγκριθεί από τη ΓΣ. Και μέχρι σήμερα πάντοτε με έγκριση της ΓΣ λειτουργούμε. Γιατί σας απασχολούν τόσο πολύ οι δυσκολίες μας τού παρελθόντος και καθόλου η τωρινή μας πρόοδος και οι καταπληκτικές προοπτικές μας; Και όσο καιρό πολεμούσαμε την ΑΕΠΙ μάς στηρίξατε ποτέ σε τίποτα; Πάντα με το κατεστημένο είσασταν.Την δημοσιογραφική αλήθεια εξυπηρετείτε ή την ΕΥΕΔ;
5. Πέμπτο ψέμμα. Από τα "αρνητικά κεφάλαια" 293.105Ε (που τα πιπιλίζετε χωρίς να καταλαβαίνετε τι σημαίνουν) αποκρύπτετε το γεγονός ότι τα 205.000Ε διατέθηκαν σε διανομές προς τα μέλη μας. Λογιστικά οι διανομές καταχωρούνται ως έξοδα. Δεν το ξέρατε ή κάνετε ότι δεν το ξέρετε Αφού είναι γραμμένο γιατί το αποκρύβετε; Για να δημιουργείτε εντυπώσεις;
6. Έκτο ψέμμα. Τα υπόλοιπα 90.000Ε υπήρξαν ως ζημιά το 2017 επειδή μειώθηκαν οι ειπράξεις μας λόγω του κινήματος "Δεν Πληρώνω Δεν Πληρώνω" των Χρηστών, ύστερα από την αποκάλυψη τού σκανδάλου της ΑΕΠΙ κι αυτό σε συνδυασμό με το ότι, τότε, είχαμε ακόμα ελάχιστο ρεπερτόριο ελληνικό ή ξένο να προσφέρουμε στους Χρήστες. Αυτά αναγράφονται στην Έκθεση των Ορκωτών, Οικονομικές Καταστάσεις και στη κοινή λογική αλλά τα κάνετε γαργάρα και αρκείστε στη σταχυολόγηση κατά το δοκούν αυτών που σας φέρνουν και σας λένε οι πληροφοριοδότες σας και οι σύμβουλοι των ανταγωνιστών μας.
7. Έβδομο ψέμμα. Γιατί ενώ μιλάτε για δραματική μείωση των εσόδων μας για το 2017 (τι θάπρεπε να κάνουμε; να αρχίσουμε να απολύουμε προσωπικό για να την αντισταθμίσουμε;) δεν λέτε κουβέντα για το ότι αντέξαμε μέχρις εδώ. Και τώρα που έχουμε δραματική αύξηση των εσόδων μας και την πλήρη στήριξη τής CISAC πάλι δεν λέτε κουβέντα αλλά αδιαφορείτε και αντιθέτως μάς επιτίθεσθε. Σάς ενοχλεί πολύ αυτή η εξέλιξη μας; Γιατί άραγε;
8. Όγδοο ψέμμα. Λέτε ότι έλαβα ως αποδοχές μεικτά 54.602Ε το 2017 ενώ αποκρύπτετε ότι αυτά τα χρήματα οφειλόντουσσν σε μένα από το 2013 μέχρι και το 2016 (γιατί όλο αυτό το διάστημα των 3 χρόνων δεν έπαιρνα τον εγκεκριμμένο από την ΓΣ μηνιαίο μισθό μου, ακριβώς για να μην δυσκολέψω την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ). Αποκρύπτετε επίσης ότι δεν τα πήρα ξαφνικά μαζεμένα τα 38.000Ε (τα καθαρά) αλλά σταδιακά και μέσα σε δύο χρόνια. Θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις σε βάρος τής ανιδιοτέλειας μου και να με σπιλώσετε ενώ εγκατέλειψα την καλλιτεχνική μου καριέρα για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ αρκούμενος σε ένα έλαχιστο ποσό για την πολύωρη καθημερινή μου απασχόληση προκειμένου να ζήσω.
9. Ένατο ψέμμα. Όσα χρήματα έχουν πληρωθεί σε μέλη τού ΔΣ είναι, βάσει των εκκαθαρίσεων των πνευματικών τους δικαιωμάτων και βάσει των συμβατικών μας υποχρεώσεων, όπως γίνεται και για όλα τα μέλη μας. Αυτοί που σας πληροφορούν με διάφορες αλχημείες, σάς παραπληροφορούν κιόλας, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θολούρα και ο θόρυβος μήπως φοβηθώ και αποσύρω τα δικαστικά μέτρα που έχω πάρει εναντίον τους και που προβλέπουν αποζημιώσεις σε βάρος τους για όλον τον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας και εναντίον μου προσωπικά. Από πότε το ξεκίνησαν αυτό; Από την αποκάλυψη τού σκανδάλου της ΑΕΠΙ και μετά. Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε τούς συνειρμούς σας για τους λόγους τους. Αρκεί να σας πω ότι κάποιες από τις φαιδρές καταγγελίες τους σε βάρος μας ήταν μεταφρασμένες και μοιραζόντουσαν στους ξένους οργανισμούς για να μην υπογράψουν συμβάσεις αμοιβαιότητας μαζί μας. Τώρα προσφέρουν ακόμα τις υπηρεσίες τους σε σας και στους αντιπάλους μας.
10. Δέκατο ψέμμα. Όλα τα μέλη μας έχουν πάρει την Έκθεση Διαφάνειας και τις Οικονομικές Καταστάσεις κλπ από την 21η Νοεμβρίου (κι όχι μόνον αυτοί που σας τις έφεραν). Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί. Οι ίδιοι που σας πουλούσαν το παραμύθι ότι έχω συμφωνήσει με τον Ξσνθόπουλο να φέρει την εταιρεία του ΕΔΙΣ στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ κι εσείς με παίρνατε στο τηλέφωνο για να με ρωτήσετε πώς είναι δυνατόν να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτό ήταν άλλο ένα παραμύθι που το χάψατε από τους πληροφοριοδότες σας. Τελικά με ποιον συνεργάζεται σήμερα ο Ξανθόπουλος και η μηχανοργάνωση τής ΕΔΙΣ; Μήπως με την ΕΥΕΔ; Ούτε αυτό το ξέρετε ή δεν θέλετε να το ξέρετε ή κάνετε πως δεν το ξέρετε; Ρωτήσατε ποτέ από δημοσιογραφική δεοντολογία γιατί παρανόμως δεν έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια οι οικονομικές συμβάσεις τής ΕΥΕΔ με την ΑΕΠΙ για τη χρήση των κτιρίων της και της μηχανοργάνωσης της; Ο νόμιμος μισθός τού Γιάννη Γλέζου σας μάρανε;
11. Και για να σοβαρευτούμε τώρα.
Σύμφωνα με την παράγραφο 5 Νόμου 1178/1981 περί Τύπου (όπως αντικαταστάθηκε)
ζητώ από το Έθνος να δημοσιεύσει άμεσα στο φύλλο του (όχι απλώς στην ιστοδελίδα του) στην ίδια σελίδα και στην ίδια έκταση αυτή την απάντηση μου στη χθεσινή του επίθεση (αυτούσια χωρίς περικοπές ή παρεμβάσεις ή ενδιάμεσα σχόλια) ειδάλλως θα ασκήσω όλα τα μέσα που μου παρέχει ο Νόμος για να προστατευτώ από την προσβολή τής προσωπικότητας μου και από τη συκοφαντική σας δυσφήμιση.
Γιάννης Γλέζος
ΥΓ 1. Βάλτε κι εσείς τίτλο στην ανταπάντηση σας "ο Γιάννης Γλέζος επιβεβαιώνει το άρθρο μας" (όπως έκανε και η ΑΥΓΗ για την απάντηση της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ) για να γελάσει και πάλι το παρδαλό κατσίκι. Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι απευθύνεσθε σε σοβαρό αναγνωστικό κοινό.
ΥΓ 2. Όσες συσκέψεις και να κάνετε με τους πληροφοριοδότες ή τους συμβούλους των ανταγωνιστών
μας (προκειμένου ν' ανταπαντήσετε στα αυταπόδεικτα που σας γράφω που εσείς τα γνωρίζατε από την απάντηση μας στην ΑΥΓΗ και τα αποκρύψατε) να μην περιμένετε άλλη απάντηση από μένα. Μόνο στα δικαστήρια θα σας απαντήσω, αν δεν δημοσιεύσετε ολόκληρη την απάντηση μου, σύμφωνα με τον Νόμο περί Τύπου.
ΥΓ 3. Με αυτά που κάνετε μού θυμίζετε τις επιθέσεις και τον πόλεμο που μας έκανε η ΑΕΠΙ τον καιρό τής παντοδυναμίας της. Είδατε την κατάληξη της. Μην ταυτίζεστε λοιπόν συνεχώς με τους ισχυρούς γιατί πάντα έχουν και αρχή και τέλος. Μόνο η Αλήθεια επιβιώνει εις το διηνεκές.
ΥΓ 4. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ θα επιβιώσει γιατί κτίστηκε με τους αγώνες και τις θυσίες πολλών δημιουργών και δεν περίμενε το Κράτος να την σώσει αλλά η πίστη μας στο ότι κάνουμε το σωστό. Στον βωμό τής πολιτικής σκοπιμότητας προσπαθείτε να αμαυρώσετε τη ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και να σπιλώσετε και μένα προσωπικά. Θέλετε να δημιουργήσετε μια εικόνα ανάλογη τής ΑΕΠΙ. Όμως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα! Ψάξτε πρώτα την ΕΥΕΔ για να βρείτε αν είναι νόμιμη, κατ' αρχήν, και ύστερα για το πού και πώς σπαταλώνται τα λεφτά τού Έλληνα φορολογούμενου. Αυτό απαιτεί η δημοσιογραφική δεοντολογία. Όσο για μας, ψάξτε, ψάξτε, ψάξτε όσο θέλετε. Δεν πρόκειται να βρείτε να λείπει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία μας. Και να μην αφήνετε αυτούς που σας περιτριγυρίζουν να σας παραμυθιάζουν. Ρωτήστε τους αν παίρνουν από το κράτος επιχορηγήσεις, πόσα χρήματα κι από πότε και αν θα δεχόντουσαν κι αυτοί έναν έλεγχο από ορκωτούς λογιστές για να βρουν πού πάνε τα χρήματα που παίρνουν από αυτές τις επιχορηγήσεις και από αλλού.
Και κάτι τελευταίο για να γελάσουμε. Οι εισπράκτορες της ΕΥΕΔ που δείχνουν προς εκφοβισμό των Χρηστών μια ταυτότητα που με μεγάλα διαβαστερά γράμματα αναγράφει ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και με μικρούτσικα κι αδιάβαστα ότι είναι απο την Ευεδ του ΟΠΙ που εποπτεύεται από το ΥΠΠΟ (όπως άλλωστε και όλοι μας!) εκτός από αυτήν τη μορφή αντιποίηση Αρχής (παρουσιαζόμενοι ως κρατικοί εισπράκτορες!) κι εκτός από το να εκφοβίζουν τους Χρήστες με το Taxisnet αν δεν πληρώσουν, βρήκαν και νέο κόλπο με την βοήθεια των δύο εφημερίδων: Έχουν το απόκομμα τής ΑΥΓΗΣ στα χέρια και τους λένε ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ θα κλείσει, γι' αυτό μην τους πληρώνετε! Τώρα μπορούν να προσθέσουν και το απόκομμα του "ΕΘΝΟΥΣ"!! Άρα οι εφημερίδες αυτές βοηθάνε στον αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος μας και θα έχουν και τις ανάλογες αστικές και ποινικές ευθύνες. Κι όλα αυτά για να μπορέσει να μαζέψει η ΕΥΕΔ κανένα ευρώ για την πολυπόθητη διανομή τού Δεκεμβρίου που όλο την υπόσχεται στα μέλη της ότι θα γίνει τον επόμενο μήνα, κάθε μήνα από τον περασμένο Ιούνιο! (και μακάρι να γίνει επιτέλους για το καλό των συναδέλφων με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε και τους προσκαλούμε να έρθουν όλοι και όλες στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Η μόνη που έχει σίγουρο μέλλον!).
ΓΓ.