«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

“Ο Αηβασίλης κουφάθηκε” του Παντελή Φλωρόπουλου στο “Άνεσις”


Το έργο του Παντελή Φλωρόπουλου “ο Αηβασίλης κουφάθηκε” παρουσιάζει τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων η Ομάδα Κουκλοθεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου. Είναι ένα τρυφερό παραμύθι για χαρούμενες γιορτές των παιδιών. Κινείται στα όρια της θεατρικής φάρσας, θα μπορούσε να είναι...
κι ένα πρωτοχρονιάτικο θεατρικό έργο για παιδιά. Προνοεί όμως και για τους  θεατές που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στην παράσταση, αφού στη φιγούρα του Αηβασίλη βάζει να συναντηθούν δύο κυρίαρχοι μύθοι, ο ένας της Δύσης και ο άλλος της Ανατολής. Η αποδοχή του μύθου είναι τελικά μια λυτρωτική πράξη.
Εύρημα του έργου (πάνω στο οποίο χτίζεται ο μύθος του) είναι το μαγικό έθιμο της κοτσάνας που παίζουν κάθε χρονιά τα ξωτικά του Αη βασίλη περιμένοντας  την Διανομή Δώρων της Πρωτοχρονιάς. Το ξωτικό που λέει τη μεγαλύτερη κοτσάνα, είναι ο νικητής του διαγωνισμού και κερδίζει το στέμμα του βασιλιά των ξωτικών για την επόμενη χρονιά. Όμως μία καλή κοτσάνα είναι ικανή να... κουφάνει τον Αηβασίλη και να μην ακούει τι δώρο θέλουν τα παιδιά!
Προγραμματισμένες θα γίνουν δύο παραστάσεις στο “Άνεσις”, Κυριακή 23 και Κυριακή επίσης, 30 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00΄.
Είσοδος ελεύθερη.
Θα γίνει επίσης παράσταση για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου (ώρα 11.30΄).
 Μετά από πρόσκληση της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων, αλλά και του Συλλόγου Γυναικών “η Δήμητρα” - μία παράσταση στα Καλύβια, την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00΄.
Τους ήρωες του έργου ενσαρκώνουν:
Μαρία Αθανασίου, Δήμητρα Δεληγιάννη, Γεωργία Λιανού, Βαγγελιώ Πανταζή, Ευτυχία Πατσιαλού, Νεφέλη Ράπτη, Γιάννα Σερμιντζέλη, Καλλιρόη Σουμέλη, Όλγα Σουμέλη, Βαρβάρα Τσιρογιάννη, Παναγιώτα Χεινοπώρου, Αγγελική Χονδρονικόλα - Λυμούρη, Ελένη Χριστοπούλου.

Κατασκευή κούκλας: Βασίλης Ραμμόπουλος.
Μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση: Ανδρέας Χασιώτης.
Πιάνο και τρομπέτα: Ανδρέας Χασιώτης.
Τραγούδι: Ευδοκία Τσιλιμέκη και Ανδρέας Φούκας.
Mastering και mixing: Παναγιώτης Αυγέρης.
Η ηχογράφηση είναι ΧΟΡΗΓΙΑ του studio: Agrinio Sound.
Σκηνικά, κοστούμια και Επιμέλεια της παράστασης: Η Ομάδα Κουκλοθεάτρου.
Η παράσταση είχε την στήριξη και την βοήθεια της θεατρολόγου Βάγιας Σπυρέλη.

Η Ομάδα Κουκλοθεάτρου ιδρύθηκε το 2002. Τα 21 έργα που ανέβασε η Ομάδα, υποστηρίχτηκαν κατά καιρούς από τις πιο δημιουργικές κυρίες της πόλης. Σήμερα η Ομάδα αριθμεί 20 γυναίκες. Τα έργα που επιλέγονται, είναι συνήθως Ελλήνων συγγραφέων. Τα κοστούμια και οι κούκλες της παράστασης γίνονται από τα ίδια τα μέλη της Ομάδας. Δίνονται παραστάσεις στον Δήμο, σε όμορους Δήμους, αλλά και όπου αλλού ζητηθεί.
Η φετινή παράσταση είναι αφιερωμένη στη Νικαίτη Καρδαμπίκη που πρωτοστάτησε στην συγκρότηση της Ομάδας το 2002.

Η Ομάδα Κουκλοθεάτρου είναι επίσημη Φίλη των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ, του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα” και του “Χαμόγελου Του Παιδιού”.


***

Δήλωση ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΣΟΔΩΝ – ΔΑΠΑΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ο προϋπολογισμός Εσόδων – Δαπανών  οικονομικού έτους 2019 και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο  Δράσης του Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό έντιμο που αποτυπώνει ξεκάθαρα την πολιτική της Δημοτικής Αρχής:«Με αίσθημα ευθύνης  σας παρουσιάζουμε έναν προϋπολογισμό με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό χαρακτήρα.
Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι σέβεται τον πολίτη, το δημόσιο χρήμα και την πόλη.Στρατηγική επιλογή μας είναι τα χρήματα του δημότη να επιστρέφουν σε αυτόν με τη μορφή  έργων που βελτιώνουν τις υποδομές αλλά και την καθημερινότητά του.
Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό έργων. Το Αγρίνιο με σκληρή δουλειά και νοικοκύρεμα  έθεσε τις βάσεις για έργα υποδομής. Με επίμονη προσπάθεια καταφέραμε να εξορθολογήσουμε  τα οικονομικά και να αποδώσουμε θετικό πρόσημο. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Ο προϋπολογισμός του 2019 παρουσιάζει σε σχέση με το 2018 αύξηση και  καλύπτει όλες τις απαιτούμενες  ανάγκες αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαθέσιμα έσοδα.
Τα στοιχεία που παραθέτουμε είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που, με ακραίο πολιτικό καιροσκοπισμό, παραπληροφορούν τους πολίτες όσον αφορά την πορεία των οικονομικών του Δήμου.
Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί μέσα σε ένα ασφυκτικό, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  περιβάλλον καταφέραμε να χαράξουμε αναπτυξιακή πολιτική και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας προωθώντας έργα υποδομών.
Πιστεύω ότι δικαιώθηκαν κόποι, προσπάθειες και ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους Αντιδημάρχους και την δημοτική ομάδα όσο και τις δημοτικές υπηρεσίες και τους υπαλλήλους για την προσήλωση τους στον στόχο μας».



ΠΙΝΑΚΑΣ Ν1     Συνοπτικός Πίνακας  Εσόδων –Εξόδων  2019




ΕΣΟΔΑ 2019  ΠΡΟΒΛΕΨΗ
ΕΞΟΔΑ  2019 ΠΡΟΒΛΕΨΗ
ΚΑΕ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΚΑΕ
ΑΞΙΑ σε €
Κ.Α.Ε
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΚΑΕ
ΑΞΙΑ σε €
ο
ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ
19.154.866,15
6
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
24.258.036,78
1
ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ
22.592.252,51
7
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
23.557.097,57
2
ΕΣΟΔΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΤΩΝ (Π.Ο.Ε.)
1.987.198,96
8
ΠΛΗΡΩΜΕΣ Π.Ο.Ε. ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
18.626.682,75
3
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ Π.Ο.Ε.
8.736.224,79
9
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ
644.682,90
4
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
8.898.944,00



5
ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ
5.717.013,59




ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
67.086.500,00

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ
67.086.500,00




ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***

Παραμύθι από ζάχαρη

Χριστουγεννιάτικο Παραδοσιακό γλέντι


Τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Αγρινίου διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα Sibe μόρια την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:30 στην πλατεία Δημοκρατίας.
Όλο το Αγρίνιο γίνεται μία παρέα και χορεύει στους δρόμους της πόλης.
(Υπεύθυνος  κ. Φάνης Τσάμης ).