«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΣΕΡΠΑΝΟ!!!

 Ο Σωτήρης … (το γράμμα που προσμένω)!!!
      ***
Πάει ένας  χρόνος που ΄φυγες
Λεβέντη μου Σωτήρη!
Βουβό το καναρίνι σου
 Κλειστό το  παραθύρι...
 Ποιος θα μου φέρει τώρα πια
 Το γράμμα που προσμένω
 Σαν βουλοκέρι στη φωτιά
Λιώνω... βαριανασαίνω.
Βαριά σφραγίδα έπεσε
Στο φάκελο απάνω
 Διπλό σκοινί τον έδεσε
Ψηλά και δεν τον φτάνω.
 Κι όσο κοιτάζω να σε δω
Χαμογελά η  μορφή σου
Στα σύγνεφα στον ουρανό.
Φτεροκοπά η ψυχή σου.

Καινούργιο Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018 ώρα 12:35 π.μ.
(Στη Μνήμη του Ταχυδρόμου Σωτήρη Σερπάνου)!
Ποίηση: Δημήτρης Ντόκας

Αυτό το ΑΦΙΕΡΩΜΑ… Αυτό το θέμα … αυτή η ανάρτηση ξεκίνησε (σαν ιδέα)  από παρότρυνση του γιού του Κ. Σερπάνου, τη βραδιά που έφυγε απ΄ τη ζωή ο πατέρας του, να γράψω δυο λόγια στη μνήμη του.
Θέλετε η βαριά συναισθηματική φόρτισή μου για τον απρόσμενο και ξαφνικό χαμό του Σωτήρη… θέλετε η πίεση του χρόνου δε μου επέτρεψαν τότε ν΄ αναφερθώ στο θέμα!
Του έδωσα υπόσχεση ότι θα το πράξω στο μέλλον. Θεώρησα λοιπόν πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, που πάει ένας χρόνος απ΄ τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας ο Αγαπημένος συγγενής και Φίλος μου…  ο Ταχυδρόμος Σωτήρης Σερπάνος.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω απ΄την καρδιά μου τη σύζυγό του Βασιλική Στούμπου - Σερπάνου, για τις διευκολύνσεις που μου παρείχε με προθυμία στην επίτευξη του φωτορεπορτάζ. Όσο και τους αγαπημένους του συναδέρφους στα ΕΛΤΑ του Καινούργιου Κωνσταντίνο Ζωγράφο και Παναγιώτη Κατσιμάρδο που συνέβαλαν με ενδιαφέρον  στην ολοκλήρωσή του.
Αυτή την ταπεινή μου προσφορά στη μνήμη του Αξέχαστου Σωτήρη μας την Αφιερώνω: Πρώτα στην αγαπημένη σύζυγό του Βασιλική Στούμπου - Σερπάνου και συνάμα στους δυο λεβέντες γιούς του τον Δημήτρη και τον Κώστα!! Παράληψή μου θα ήταν αν δεν την αφιέρωνα ακόμα στους αγαπημένους συγγενείς του, στους φίλους και στους συναδέλφους του!!!

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΕΡΠΑΝΟΣ… ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!!!

Δημήτρης Ντόκας