«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Επίσκεψη μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίου

 ΘΕΜΑ:΄Φιλοπεριβαλλοντικές ενημερωτικές δράσεις σε μαθητέςστο χώρο του Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμωνμαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίου για να ενημερωθούν,  με βιωματικές δράσεις,  για θέματα οικογενειακής και βιολογικής γεωργίας φυτεύοντας και...

 γνωρίζοντας τους παραδοσιακούς σπόρους που παρέχονται από το Δήμο μας. Οι γεωπόνοι του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του ΔήμουΑγρινίου ενημέρωσαν τους μαθητές του για γεωργικές πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον όπως είναι η βιολογική καλλιέργεια των κηπευτικών και ηκομποστοποίηση. Οι μαθητές είδαν τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Λαχανόκηπου, τα κηποτεμάχια, τα διάφορα κηπευτικά και έγινε επίδειξη της φύτευσης των σπόρων των λαχανικών. Τα παιδιά έλυσαν τις απορίες τους και ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση των φυτικών υπολειμμάτων και ιδιαίτερα για τη διαδικασία της οικιακής κομποστοποίησης.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα που αφορούν τον επισιτισμό. Τοθέμα του φετινού εορτασμού είναι «Οι δράσεις μας είναι το μέλλον μας», με δράσεις για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φτώχεια και που όλοι θα έχουμε δικαίωμα στην ευζωία.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο των σκοπών της λειτουργίας του Δημοτικού Λαχανόκηπου (βάση του άρθρου 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του, Αριθμ. Αποφ ΔΣ 243/2017 ) που στοχεύει εκτός της παραγωγής συμπληρωματικών υγιεινών τροφίµων για το σπίτι, και σε φιλοπεριβαλλοντικέςενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος λειτουργεί τρία χρόνια σε δημοτική έκταση στο Γιαννούζι με κατάλληλες υποδομές για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων με καθημερινή υποστήριξη από επιστημονικό προσωπικό.Είναι μια δομή που έχει φέρει κοντά άτομα από διάφορα κοινωνικά στρώματα, ηλικίες, επαγγέλματα, κουλτούρες δημιουργώντας νέες κοινωνικές σχέσεις και ισχυροποιώντας τις υπάρχουσες. Προσφέρει άσκηση, θεραπεία και περιβαλλοντική εκπαίδευση καθώς και τη διατήρηση τοπικών ποικιλιών που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές συνθήκες και συνήθειες.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (τηλ. επικοινωνίας 26413-63452, 454, 456). Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στοdtoa@agrinio.gr.


***
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ


O Δήμος Αγρινίου και η ΕΣΚΑΒΔΕ καλούν σε συνάντηση, την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου  στις 19.00 μ.μ. στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Αγρινίου,  όλους τους ενδιαφερόμενους  για το 2ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ .

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΩΝ (ΤΕΒΑ) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:
Tην Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 τις εργάσιμες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί διανομή σε είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής και Παντοπωλείου, στους δικαιούχους του <<Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)>> του Δήμου Αγρινίου και της Ι.Μ Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που έχουν ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα (sms) στα κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.
Για την  διαδικασία  των  διανομών:
 ŸΟι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο διανομής, την ημερομηνία που  θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (sms) που τους έχει αποσταλεί.
ŸΟ κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α.ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα και την αστυνομική του ταυτότητα.
ŸΣε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.
ŸΠαρακαλούνται επίσης οι δικαιούχοι του προγράμματος  και ειδικά οι πολυμελείς οικογένειες, όπως μεριμνήσουν για την παραλαβή και μεταφορά των προϊόντων από τον χώρο του Παντοπωλείου, δεδομένου ότι θα δωθούν αρκετές ποσότητες προϊόντων, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας των διανομών.
 ŸΗ διανομή θα πραγματοποιείται  στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αγρινίου (Βλαχοπούλου 13) ως εξής:
ŸΔευτέρα 22/10/2018 εώς Παρασκευή 26/10/2018 από τις 9.00 πμ. έως  τις 14.00μμ.
ŸΔευτέρα 29/10/2018 εώς Παρασκευή 02/11/2018 από τις  9.00 πμ έως  τις 14.00μμ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 2641025392.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ