«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Η Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας καταγγέλλει τη μη έγκριση τμήματος ειδικότητας στο ΕΠΑΛ Καινουργίου


ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
(Ομόφωνη απόφαση Γεν. Συνέλευση 18-10-2018)
Η Γεν. Συνέλευση της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γ/σιο Αγρινίου την Πέμπτη 18-10-2018 με θέμα την εισήγηση της ΟΛΜΕ, εκτός των άλλων θεμάτων τέθηκε και το ζήτημα της μη έγκρισης από τον Υπουργό παιδείας (για το τρέχον σχολικό έτος), της ειδικότητας «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού» της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Καινουργίου, όπου έγινε ενημέρωση των συναδέλφων εκπαιδευτικών στο θέμα  για τα εξής:

1.       Το συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα είναι αντίθετο με την γενικότερη πολιτική, συγχωνεύσεων τμημάτων, καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, που είναι αποτέλεσμα των περικοπών του προϋπολογισμού στην εκπαίδευση.

2.       Ως Β’ ΕΛΜΕ έχουμε δραστηριοποιηθεί σε επίπεδο ΔΙΔΕ Αιτωλ/νίας και Περιφερειακή Εκπ/ση μαζί με όλες της ΕΛΜΕ Δυτ. Ελλάδας, όπου εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα και εντονότερα για το ΕΠΑΛ Καινουργίου, αφού η εκπαιδευτική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου βιώνει ακόμα το «μαρτύριο» της σταγόνας...