«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ενημέρωση από το Δήμο Αγρινίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου  δίνοντας πάντα μεγάλη βαρύτητα στις δράσεις ευαισθητοποίησης  και προαγωγής υγείας του  πληθυσμού αφιέρωσε όλο το μήνα Οκτώβριο στην ενημέρωση και...
στην κινητοποίηση των γυναικών κατά του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της μήτρας. 
Ξεκινώντας στις 19 και 20 Οκτωβρίου με την εκδήλωση « Γυναικεία Υγεία και Τοκετός  Η Γνώση και Η Πρόληψη Σώζει Ζωές» και συνεχίζοντας σήμερα 24 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας (Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου) πραγματοποιήθηκαν Τεστ Παπανικολάου στα εξωτερικά Τακτικά Ιατρεία της Μαιευτικής  σε γυναίκες – ωφελούμενες του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου του Δήμου Αγρινίου
Επίσης σε συνεργασία με τα Διαγνωστικά Κέντρα της πόλης- Ευρωδιάγνωση Αγρινίου, Διαγνωστική Φροντίδα Υγείας, Ευήνωρ Διαγνωστικό Κέντρο, Τζάμπερ Γιασέρ,  Χουσείν Μοχάμεντ, και Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου -  εξασφαλίστηκαν δωρεάν μαστογραφίες για τις ανασφάλιστες ωφελούμενες   από το Κοινωνικό Ιατρείο  .
Αύριο 25η Οκτωβρίου ημέρα γιορτής  για όλες τις γυναίκες ,το προσωπικό του Κοινωνικού Ιατρείου , μαζί με εθελόντριες από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Του Μαστού «Άλμα Ζωής», Νομού Αχαΐας θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη από τις 10:00π.μ μέχρι τις 13:00μ.μ και θα μοιράζουν έντυπο πληροφοριακό υλικό , θα ενημερώνουν , θα απαντούν σε ερωτήσεις και θα κινητοποιούν τις γυναίκες να προβούν σε πράξεις αγάπης προς τον ίδιο τους τον εαυτό ….

Η μέρα αυτή μπορεί και πρέπει να είναι μια μέρα σημαντική για τις γυναίκες που αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα τρόπο ζωής που οδηγεί στο ευ ζην και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μειώνοντας το αλκοόλ, ακολουθώντας ισορροπημένη διατροφή, διατηρώντας φυσιολογικό βάρος, διακόπτοντας το κάπνισμα και εντάσσοντας την καθημερινή άσκηση στην καθημερινότητα τους . Παράλληλα  χωρίς φόβο δεν αμελούν τον ετήσιο γυναικολογικό τους έλεγχο καθώς το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι
                                        «Η Πρόληψη και η Έγκαιρή Διάγνωση Σώζει .»

                                                                  Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ 

***


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Συνεδρίασε  το Συντονιστικό Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση βροχοπτώσεων-χιονοπτώσεων-Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας».
Ο πρόεδρος του Συντονιστικού, Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης τόνισε ότι στόχος παραμένει η καλή συνεργασία  μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων:“Ο περσινός δύσκολος χειμώνας μας κινητοποιεί ακόμη περισσότερο και υποδεικνύει την ανάγκη επαγρύπνησης ενόψει της χειμερινής περιόδου. Πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Διαρκές αίτημα του Δήμου Αγρινίου είναι η εκπόνηση, από την Πολιτεία, αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή. Το επόμενο χρονικό διάστημα, προχωρούμε στην υλοποίηση δύο μεγάλων έργων  ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2017,  στην Μακρυνεία και την Τριχωνίδα. Προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των συμπολιτών μας και να λαμβάνουμε τα μέτρα που θα συμβάλουν στην αποφυγή προβλημάτων».

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Μελιάδης, Ευθύμιος Γρίβας και Ανδρέας Καλαμπαλίκης,ο Χρήστος Γκούντας, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  Γιάννης Τέγας, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και  της Αστυνομίας, των Εθελοντικών Σταθμών, Πρόεδροι  Κοινοτήτων, Εθελοντές, Φορείς και Σύλλογοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες  του Δήμου Αγρινίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                ***


 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 25-10-2018 και από ώρα 09:00 το πρωί έως 15:00 το μεσημέρι θα παρατηρηθεί έλλειψη ή και διακοπή νερού στις Δημοτικές ενότητες Μακρυνείας και Αρακύνθου καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Κλεισορευμάτων και Λυσιμαχείας, λόγω εργασιών συντήρησης στις κεντρικές εγκαταστάσεις ύδρευσης.

***

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Αιτωλ/νίας θα τιμήσει και φέτος τη μνήμη των  Αιτωλοακαρνάνων που έπεσαν ηρωικά στις 16-18 Νοέμβρη 1940, στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας, στη θέση Βίγλα Καλπακίου.
Την Κυριακή18 Νοεμβρίου 2018  και ώρα 11:30 π.μ.  θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας από τον  Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα παρουσία των τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών  αρχών και πολλών προσκυνητών.
Θα ακολουθήσει ομιλία και κατάθεση στεφάνων.
ΟΔήμος Αγρινίου με την εκδήλωση αυτή εκπληρώνει το οφειλόμενο χρέος προς τους ήρωες εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
       Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ.6978637124 (κ.Γρηγορόπουλο Μιλτιάδη)

Αναχώρηση: ΩΡΑ 6.30 το πρωί  από την οδό Μαβίλη (μπροστά από τα σχολεία στο Τρένο)