«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Για την απεργία στις 14 Νοέμβρη

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αγρίνιο 22/ 10 /2018
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί την εργατική τάξη  της περιοχής  σε συντονισμένο αγώνα ενάντια στην αντεργατική  αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που έχει  τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του  κεφαλαίου.
Δίνουμε  απάντηση στα ψέματα  και την κοροϊδία της συγκυβέρνησης . Οργανώνουμε τον αγώνα μας . Να διεκδικήσουμε...
  Συλλογικές Συμβάσεις  με αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις , κοινωνικές παροχές. Να καταργηθεί το αίσχος των 586€ και 511€,  κανένας κάτω από 751€ .
Δίνουμε απάντηση στον κυβερνητικό  εργοδοτικό  συνδικαλισμό,  στο κλίμα  άπνοιας , στη σιγή νεκροταφείου  που θέλει  να δημιουργήσει η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε.  υπονομεύοντας σταθερά  τους αγώνες  των εργαζομένων,  λέγοντας  πως δεν υπάρχουν λόγοι  για απεργιακή απάντηση  και ότι η απεργία  έχει ξεπεραστεί σα μορφή πάλης.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μαζική αγωνιστική μαχητική απάντηση.
Το Ε.Κ. Αγρινίου παίρνοντας υπόψη  όλες τις εξελίξεις  στο συνδικαλιστικό κίνημα  και την απόφαση  της πλειοψηφίας  του μεγαλύτερου  Εργατικού Κέντρου  της χώρας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ,  για απεργία στις 14 Νοέμβρη , μεταθέτει την  απεργία  από τις 8  του Νοέμβρη  για τις 14 Νοέμβρη συμβάλλοντας  στον ενιαίο συντονισμό της εργατικής  τάξης .
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας . Καμιά ανοχή , καμιά καθυστέρηση.
Το Ε.Κ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους  να συμβάλλουν  μέσα από τα σωματεία τους  στην υλοποίηση του προγράμματος  για την επιτυχία της απεργίας  και να δώσουν μαζικό αγωνιστικό  « παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση  την Τετάρτη 14 Νοέμβρη  και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

ΤΟ Δ.Σ.
***

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ  Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Αγρίνιο 22/10/2018
Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή  21 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,  μετά από συζήτηση ,  αποφασίστηκε ομόφωνα  η συμμετοχή μας στην απεργία  που κήρυξε  το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη  διεκδικώντας, μαζί με την υπόλοιπη εργατική τάξη  της περιοχής,  τα γενικότερα αιτήματα  του ταξικού  εργατικού κινήματος  αλλά και προβάλλοντας  τα ιδιαίτερα αιτήματα του κλάδου όπως :
1.     Η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας  από εθελοντική προσφορά  που ισχύει μέχρι σήμερα,  σε σχέση εξαρτημένης  εργασίας  μιας και καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες  για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από  τα σχολεία  με πλήρη  ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα
2.     Μόνιμη  και σταθερή  εργασία  με συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
3.     Κάλυψη  όλων των  κενών που υπάρχουν στα σχολεία  του δήμου με νέες προσλήψεις.
4.     Μέτρα ατομικής προστασίας. 

Καλούμε τις συναδέλφισσες να δώσουν μαχητικό αγωνιστικό «παρών» στην Απεργιακή Συγκέντρωση  του Ε.Κ.Α. την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ