«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η Ένωση Οικοδόμων για τη συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοέμβρη

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ

Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Αγρίνιο 17/10/ 2018-10-17

Το Δ.Σ. του Σωματείου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  στις 4/10/2018  αποφάσισε   τη συμμετοχή ΣΤΗΝ απεργία στις 8 Νοέμβρη.
Το Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει  περιοδείες  σε χώρους δουλειάς , οικοδομές, εργοτάξια και σε γειτονιές  για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση της απεργίας. 
Τα 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης μάτωσαν  την εργατική τάξη της χώρας μας για να σωθούν οι τράπεζες , οι βιομήχανοι , οι κατασκευαστές  και...
όλα αυτά  τα παράσιτα που θησαυρίζουν  από το δικό μας κόπο και ιδρώτα.
Η « μεταμνημονιακή  εποχή»  και η επιστροφή  στην  κανονικότητα  φέρνει  νέα «ματωμένα»  πλεονάσματα,  σύμφωνα και με το προσχέδιο  του κρατικού προϋπολογισμού, γονατίζοντας  κι άλλο  τα φτωχά λαϊκά στρώματα . Οι εκατοντάδες  αντεργατικοί  αντιλαϊκοί νόμοι  που ψήφισαν οι κυβερνήσεις  Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα  που βαδίζουν πιστά στη γραμμή  της Ε.Ε. και του κεφαλαίου είναι  σε ισχύ  . Το «τέλος  των μνημονιακών νόμων»  όχι μόνο δε φέρνει  ανάκτηση  των απωλειών αλλά ενισχύει  κι άλλο την αντιλαϊκή επίθεση .
Για εμάς  η μόνη ανάπτυξη  που θα έρθει  είναι η ανάπτυξη  των χρεών στην εφορία , στο ρεύμα , στις τράπεζες, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας , της παιδείας κ.λ.π.
Με τον αγώνα  μας μπορούμε  να  επιβάλουμε  το δίκιο μας με σύνθημα  «μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι των λίγων».
Συζητάμε , οργανώνουμε  τον αγώνα μας σε κάθε τόπο  δουλειάς , παίρνουμε μαζικά μέρος  στη Γενική Συνέλευση  του σωματείου μας  την Πέμπτη 1 Νοέμβρη  6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου .
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
Ø  Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Σ.Σ.Ε.)  σύμφωνα με το πλαίσιο  της Ομοσπονδίας Οικοδόμων  Ελλάδας 7ωρο  - 5ήμερο- 35ωρο. Επαναφορά  των Σ.Σ.Ε. και του κατώτερου μισθού  στα 751 € για όλους . Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
Ø  Αναγνώριση  και διανομή των υπέρ αγνώστων   ενσήμων.
Ø  Κατάργηση  του νόμου Κατρούγκαλου  και  όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Ø  Μέτρα  αντισεισμικής θωράκισης , αντιπλημμυρικής  και αντιπυρικής προστασίας.
Ø  Κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας . Κατάργηση  του ΕΝΦΙΑ  και της φοροληστείας .
Ø  Καμιά εμπλοκή της χώρας  μας στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς και πολέμους. 
ΤΟ Δ.Σ.