«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «Γυναικεία Υγεία και Τοκετός. Η γνώση και η πρόληψη σώζει ζωές», την οποία διοργάνωσε η  Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με...
το Παρατηρητήριο Μαιευτικής Βίας, τον Σύλλογο Μαιών Πάτρας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου, το Κέντρο Υγείας Αγρινίου (ΠΕΔΥ) και την 6η ΥΠΕ.
Η εκδήλωση περιελάμβανε  2 δράσεις, δωρεάν test pap που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Κοινοτικό Ιατρείο στην Κοινότητα Στράτου και το Σάββατο  στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου και στο Κέντρο Υγείας (ΠΕΔΥ) Αγρινίου.
·         ενημερωτική ομιλία το απόγευμα του Σαββάτου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου με θέμα:
 «Γυναικεία Υγεία και Τοκετός. Η γνώση και η πρόληψη σώζει ζωές»

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση κάθε γυναίκας για την αναγκαιότητα του προληπτικού ελέγχου στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας, η αλλαγή τρόπου συμπεριφοράς απέναντι στα νοσήματα που αφορούν την σεξουαλική μας υγεία αλλά  και η κινητοποίησή τους  για τακτικό προληπτικό έλεγχο.
Το προεδρείο  αποτελούσε ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας – Υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ, ο Στράτος Ιωάννης- Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος και η Μαρία Κιούρτη- Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Πάτρας η οποία είχε και τον συντονισμό της επιστημονικής ενημέρωσης.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Κων/νος Καλαντζής  και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης.


Η γυναικολογική-μαιευτική βία, ο φυσιολογικός τοκετός μετά από Καισαρική, το test Pap, η αντισύλληψη, ο γυναικολογικός καρκίνος ήταν μεταξύ άλλων, θέματα που αναλύθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες. Επίσης έγινε αναφορά και στο θέμα του οικογενειακού γιατρού και τα δίκτυα ΠΥΥ Μαιών. Στα πλαίσια της ενημερωτικής εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας (Let’s ΠΑΠ).Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν και βοήθησαν στην περάτωση της δράσης, καθώς και τους συμπολίτες μας, που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή και συνετέλεσαν στην επιτυχία της.


***
Έναρξη Προγράμματος «Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών» στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αγρινίοu

Στα πλαίσια των δράσεων προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί ο Δήμος μας,  διενεργείται δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών για τέταρτη συνεχή χρονιά στο  Κοινωνικό Οδοντιατρείο σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.
Οι εθελοντές οδοντίατροι θα εξετάζουν παιδιά- μαθητές Δημοτικών Σχολείων και θα δίνουν ατομικά δελτία προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα και για τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπισή τους.
Στόχος του προληπτικού προγράμματος, είναι η διατήρηση της στοματικής υγείας των παιδιών. Μετά το πέρας της εξέτασης, δίνονται οδηγίες στοματικής υγιεινής βιωματικά από τον εθελοντή οδοντίατρο προς τους μαθητές.
Για την υλοποίηση του Προγράμματος έχουν ήδη ενημερωθεί τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους. Η υλοποίηση του προγράμματος, ξεκίνησε την Παρασκευή  19-10-2018 όπου εξετάστηκαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου δωρεάν από τον πρόσεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου κύριο Τσιτσέλη Ιωάννη. Σήμερα Δευτέρα 22-10-2018 ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαθητών του ίδιου σχολείου και συνεχίζεται το πρόγραμμα αύριο Τρίτη 23-10 2018 με την εξέταση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


***

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας


Την Τετάρτη 24  Οκτωβρίου στις 12.00 θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση βροχοπτώσεων-χιονοπτώσεων-Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ