«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

Ενημέρωση απ΄το δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΘΛΗΤΕΣ KICK BOXING

   Τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου επισκέφθηκαν οι τρείς αθλητές του ΑΣ ΘΗΣΕΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Kick Boxing. Πρόκειται για την Μαριάννα Τσιλίκη που κατέκτησε την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Boxing, ο Παντελής Καραδήμα την 3η θέση και η Ρωμαλέα Μεσυνδιανου την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...
 Ο Γιώργος Παπαναστασίου απένειμε τιμητική διάκριση στους πρωταθλητές: «Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές για τις μεγάλες και σπουδαίες διακρίσεις που πέτυχαν και κατάφεραν να τιμήσουν το Αγρίνιο. Τα παιδιά μας διέπρεψαν  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  που διεξήχθη στην Ιταλία με συμμετοχή  αθλητών  από όλο τον κόσμο. Η Μαριάννα, η Ρωμαλέα και ο Παντελής απέδειξαν ότι η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά αποδίδουν καρπούς.  Συγχαρητήρια αξίζουν και στον προπονητή τους, Νίκο Κακαρέλη,  ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάνει μια θεαματική προσπάθεια να αναδείξει το άθλημα και εκπροσωπεί την χώρα με επιτυχία σε διεθνείς διοργανώσεις».
 
                                                                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ενημερώνει ότι τροποποιήθηκε εκ νέου η υπ’ αρθμ.. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/08.02.2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 474/Β/14.2.2018) με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/Αριθμ. ΗΛ/Γ/οικ. 179148/10-9-2018 (ΦΕΚ 4189/τευχ.Β/24.10.2018) με την οποία ορίζεται οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα να είναι αποσυνδεδεμένοι  από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι και τις 21/09/2018, προκειμένου να δοθεί το εφάπαξ  ειδικό βοήθημα από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε  ΑΕ.
Οι προς εξέταση δικαιούχοι από την αρμόδια Επιτροπή για να υποβάλουν αίτηση πρέπει να πληρούν τα παρακάτω:
·         Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας τους
·         Εισοδηματικά και Περιουσιακά κριτήρια με βάση τους ορισμούς του άρθρου 2 της Γ.Δ.5οικ.2961-10/24.1.2017 απόφασης

Επιπλέον εντάσσονται και περιπτώσεις μη ενεργών συμβάσεων προμήθειας, όπου εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και έχει γίνει καταγγελία της σύμβασης από τον Προμηθευτή.  
Για την υποβολή των αιτημάτων σας και  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου, Ε.Ο. Αγρινίου-Αντιρρίου 1, και στα τηλέφωνα:
26413/63457-63400.


                                                               Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
     ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
                                                                  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


***
 Τμήμα Δημιουργικής Γραφής και Αφήγησης στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη 


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρίνιου ξεκινά νέο τμήμα Δημιουργικής Γραφής και Αφήγησης για παιδιά και εφήβους στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρίνιου. Στόχος των εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν την αγάπη για το βιβλίο, κάθε φορά με έναν διαφορετικό δημιουργικό τρόπο.
Διάρκεια εργαστηρίου: 1,5 ώρα (8 συναντήσεις το μήνα)
Τμήματα: 5-7 ετών, 8-12 ετών, 12+
Υπεύθυνη προγράμματος: Ειρήνη Χαντζή
Πληροφορίες-Εγγραφές: Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρίνιου, 16:00-18:00, 2641022393


***
Συλλυπητήριο  Ψήφισμα
Του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αφού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση,την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, με θέμα: «περί της έκδοσης ψηφίσματος κατόπιν του αγγέλματος του θανάτου του πρώην Δημάρχου Αρακύνθου Κώστα Λάκκα»εξέφρασε την θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του Κώστα Λάκκα ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με εντιμότητα, ευσυνειδησία και αυταπάρνηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε:
·         Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
·         Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να παραστούν  στην εξόδιο ακολουθία.
·         Το ψήφισμα να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμουκαι να δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

                                                     Βασίλειος Φωτάκης


***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι αύριο, Πέμπτη04-10-2018, και από ώρα 09:00 έως 14:00 θα γίνει διακοπή νερού στην περιοχή του Γηροκομείου λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης. Θα επηρεαστούν οι οδοί/περιοχές βόρεια και νότια των οδών Σκόπα και Αγίου Ιωάννου Ρηγανά.

***

ΘΕΜΑ: Καινοτόμες δράσεις προαγωγής ζωοφιλίας του Δήμου Αγρινίου με γενικό τίτλο ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό’
O Δήμος Αγρινίου υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που έχει βασικό άξονα τηνΕκπαίδευση-Eπιμόρφωση-Προαγωγή ζωοφιλίας με δράσεις ενημέρωσης πολιτών για να γίνει αλλαγή στην αντίληψη, στη νοοτροπία, στην κουλτούρα και στη συμπεριφορά όλων απέναντι σε αυτά καθώς και για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται για την παράλληλη προστασία της υγείας των πολιτών.
Το πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης με γενικό τίτλο ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό’ υλοποιήθηκε με επιτυχία τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018 σεπερίπου 2500 μαθητές και μαθήτριες και αφορά στην εκπαίδευση, προώθηση και ανάπτυξη της ιδέας της ζωοφιλίαςμε στόχο την ευαισθητοποίησήτους ώστε να αντιμετωπίζουν τα ζώα με προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση όπως αρμόζει σε κάθε νοήμον και συναισθανόμενο ον.
Μετά από την έγκριση υλοποίησής του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων [Φ14/ΦΜ/130973/141147/Δ1‘Έγκριση υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος και μαθητικών διαγωνισμών από το Δήμο Αγρινίουγια το σχολικό έτος 2018-2019] σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει για το σχολικό έτος 2018-2019για τις σχολικές μονάδες:
Α. Εκπαιδευτικό ενημερωτικό πρόγραμμα σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτ/νιας που περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα ή δεσποζόμενα) με σκοπό την ευαισθητοποίησήτους σε θέματα συμπεριφοράς, υποχρεώσεών τους ως ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς καθώς και σε θέματα υγείας των ζώων.
Οι δράσεις ενημερώσεις ξεκινούν στις 4/10/2018, ημέρα Πέμπτη- Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων- στα 17οκαι10Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αγρινίου.

Β. Δυο μαθητικούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Αιτ/νιας με θέματα:
α) «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, φωτογραφίζω το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς» σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.
β)  «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, φωτογραφίζω το αδέσποτο ζώο της γειτονιάς μου» σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Αιτ/νιας.
Ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του καλλιτεχνικού διαγωνισμού είναι Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2019 με έκθεση των έργων στις 4/4/2019 (Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων). Τα έργα (ανά σχολείο) θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στoe-mail του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου agrotiki_paragogi@agrinio.gr (Τσιτσιμελή και Εθνική Οδός, Αγρίνιο ΤΚ. 30100) με καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στις 8-3-2019, ημέρα Παρασκευή.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1.                   Βασιλική Καραπαπά, Προïσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, ΔημοςΑγρινιου
2.                   Θεόδωρος Τσιλίκας, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων/ Καινοτόμων δράσεων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Αιτ/νιας
3.                   Χρήστος Γαρουφαλής, Καλλιτεχνικός Δ/ντης Δημοτικής Πινακοθήκης και Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Αγρινίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:

1.                   Σπύρος Γιολδάσης, διδάσκων φωτογραφίας, Εικαστικό Εργαστήριο Δήμου Αγρινίου
2.                   Λεωνίδας Φραγκούλης, Αρχιτέκτονας, μέλος της συντονιστικής φωτογραφικής ομάδας art8, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Αγρίνιο
3.                   Γιάννης Γιαννακόπουλος, φωτογράφος, operater

Πληροφορίες: Δήμος Αγρινίου, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, Δώρα Παπαβασίλητηλ: 26413-63538