«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Καλά . Εσείς συμβιβαστήκατε αργά!!!!!

Γράφει ο Γιώργος Β. Σολτάτος
Ξεκίνησαν σαν Κομμουνιστές . Μετά έγιναν Αναθεωρητές Κομμουνιστές. Συνέχισαν σαν Αριστεροί , ριζοσπάστες ή απλοί . ‘Ήδη θεωρούν τους εαυτούς τους  Κεντροαριστερούς. Θέλουν να συνεχίσουν σαν Κεντρώοι.  Μετά θα γίνουν απλά Κεντροδεξιοί , και πριν  ο Κόκκορας κελαηδήσει  θα γίνουν σκέτοι δεξιοί.  Ε!!! και αφού φθάσανε ως εκεί θα την αράξουν κλείνοντας τον κύκλο τους  να τελειώνουν. Μπορεί κάποιοι να πάνε και παραπέρα!!!! Λέτε.

    Και βέβαια θα πρέπει να τα βάλουν με το μόνο κόμμα που  αντιστέκεται . Το ΚΚΕ ! Γιατί με την Ν.Δ. δεν τα βάζουν ,αλλά μόνο με τον Μητσοτάκη που ανέχεται τον ‘Άδωνη και τον Μάκη (Βορίδη). Οι άλλοι Δεξιοί είναι καλοί λόγω Κώστα (που λέει και η Παπακώστα) και που την πολιτική του εκφράζει ο Καμμένος  και ο Αντώναρος . Δεν έχουν δηλαδή  ιδεολογική διαφορά αλλά προσωπική διαφορά...

   Πως γίνεται εδώ και αρκετό καιρό μια παρέα ( Χωρίς κεντρική καθοδήγηση;;), όλο και ποιο συχνά  αναφέρονται στην στάση του ΚΚΕ.απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
 Να θυμηθούμε λίγα  από τα πολλά που τα τελευταία χρόνια λένε: σχετικά με το ΚΚΕ.
   Στο  περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής που διοργάνωσε η Κυβέρνηση,   ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και νυν Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης την   παρέμβαση του ΠΑΜΕ της απέδωσε χαρακτήρα «αντισυγκέντρωσης» εγκαλώντας το ΚΚΕ ότι ακολουθεί «ολισθηρό» δρόμο.. Έκανε μάλιστα λόγο για «επικίνδυνο δείγμα γραφής» γιατί «η Αριστερά σ’ αυτόν τον τόπο έχει υποφέρει από την λογική των αντισυγκεντρώσεων», ενώ προχωρώντας κι ένα βήμα παραπέρα ο Πάνος Σκουρλέτης επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει στοιχεία στην Βουλή που δείχνουν «εναντίωση του ΚΚΕ σε μέτρα υπέρ του κόσμου της εργασίας».
υπό τον τίτλο «Το ΚΚΕ που γνωρίσαμε δεν υπάρχει πια» αναφέρει , μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, το σημερινό ΚΚΕ επιχειρεί -πλέον- με κάθε τρόπο να ανατρέψει την κυβέρνηση και καλοδέχεται τις αντιδημοκρατικές και προβοκατόρικες ενέργειες. Τους κόκκινους επισκόπους δεν τους απασχολεί ποιες δυνάμεις θα τη διαδεχτούν στην εξουσία. Προτιμάει άλλωστε φανερά μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρώντας ότι επιλογές που θα ακολουθήσουν θα προκαλέσουν ταχύτερη ωρίμανση των επαναστατικών διαθέσεων των μαζών… Ολισθηρός και επικίνδυνος για τη δημοκρατία ο δρόμος που έχει επιλέξει».!!!!
   Δήλωση του Προέδρου του ΠΕ.ΣΥ Θοδωρή Σχινά σε πρόσφατη  συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη στάση της παράταξης του ΚΚΕ: σχετικά με την χωματερή του Σχιστού.
«Η στάση που τήρησε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση, με τη στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στη δημιουργία μικροκομματικών εντυπώσεων, απάδει, όχι μόνο της ιστορίας του κόμματος αλλά και των στοιχειωδών κανόνων της δημοκρατίας και του διαλόγου. Το προεδρείο του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας δεν πρόκειται να επιτρέψει την απαξίωση και την υποβάθμισή του μέσα από ολοκληρωτικές λογικές μπάχαλου, που δεν προάγουν καμία λύση και σίγουρα όχι το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων». 
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Θοδωρής Σχινάς ξέρει πολύ καλά την ιστορία του ΚΚΕ.
    Πριν μερικές μέρες ο κ. Φίλης αναφερόμενος στο «Σκοπιανό» είπε :
    «Καλά κάνει η Ελλάδα και κλείνει τα θέματα με τους Βόρειους γείτονες  για να μπορέσει να ασχοληθεί με τον εξ Ανατολών κίνδυνο ,την Τουρκία.»
     Δηλαδή λέει ο Φίλης ότι βάζοντας τα Σκόπια  και την Αλβανία στο ΝΑΤΟ , θα είμαστε πλέον ήσυχοι.
      Μα και η Τουρκία στο ΝΑΤΟ είναι γιατί ανησυχούμε ;;;;
      Α!! ρε φίλε Φίλη!!!  Πίστευες στα αλήθεια ότι μετά το Σύνθημα: «Ελλάδα-Κύπρος –Παλαιστίνη , Αμερικάνος δεν θα μείνει» πως θα τον τιμούσες στη Διεθνή ‘Έκθεση Θεσσαλονίκης;;; Μάλλον το πίστευες ,απλά δεν είχε έρθει τότε η ώρα , για να το κάνεις.
       Τέλος πάντων αυτά είναι θέματα που δεν εκπλήσσουν πλέον κανένα.
        Εκείνο όμως που  κάνει τον κάθε πολίτη να απορεί είναι τούτο.
  Αν το ΚΚΕ έτρεχε να χωθεί σε κάποια κυβέρνηση (της λεγόμενης αριστεράς ή των αντιμνημονιακών δυνάμεων ή όπως αλλιώς την πεις), θα ήταν κόμμα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ενώ τώρα είναι προσκολλημένο στο παρελθόν...
    Αν το ΚΚΕ δεν έθετε ως ζωτική ανάγκη για το λαό τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά αναζητούσε πολιτικές συνεργασίες κορυφών συγκεκριμένης ταυτότητας και ποιότητας, θα ήταν κόμμα ανοιχτό, ευρέων οριζόντων, ενώ τώρα «συμμαχεί με τον εαυτό του», είναι κόμμα σεχταριστικό...   
Θυμόμαστε όλοι την κριτική προς το ΚΚΕ προεκλογικά το 2015 , που τα  ίδια στελέχη έκαναν για την μη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ , σε Κυβέρνηση ενάντια στα μνημόνια!!!!  Και βέβαια το ΚΚΕ δικαιώθηκε περίτρανα για εκείνη την στάση του.
         Πρόσφατα δύο παραδείγματα , από τα πολλά που υπάρχουν  είναι τα παρακάτω:
    Γράφει ο Βουλευτής ,Γιώργος Κυρίτσης, στην  « ΑΥΓΗ» ,  την 14η Γενάρη 2018   «Το ΚΚΕ τώρα τελευταία αποφάσισε ,όση αντιπολίτευση δεν έκανε τόσα χρόνια από το 2008 να την κάνει μαζεμένη. Με γεια του και χαρά του. Άρχισε όμως παράλληλα να αλλάζει  και την την ρητορική και να πηγαίνει , από την ανάλυση του στην ηθικολογία για τον ΣΥΡΙΖΑ  και τα μνημόνια…. ………..Εσχάτως το ΚΚΕ και αφού πέρασε ποια από την φάση  «Νόμος και τάξη» αποφάσισε  να το γυρίζει για πρώτη φορά  στον συμβολικό βίαιο ακτιβισμό. .Είναι ένα περιβάλλον πάλης με χαμηλό ρίσκο !!!»……..”
  Ανέφερε σε  συνέντευξη  ο κ. . Θανάσης  Κρατερός  ,( Διευθυντής ;; του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού  και προσφάτως , επανακάμψας στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» , που αρθρογραφεί καθημερινά τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλη)). στον Ρ/Σ  news 24/7 στις 19 Ιούνη 2018  για  την στάση του ΚΚΕ στο Μακεδονικό ότι : « είναι ευκαιριακή και οπορτουνιστική»
    Φαίνεται ότι οι παραπάνω (και όχι μόνο) έχουν  ξεχάσει ότι :
    Τα ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη Ιδεολογία , έστω και αν διαφωνεί κανείς μαζί του και αναγνωρίζει ότι στους αγώνες τα  στελέχη του και τα μέλη του είναι πάντα μπροστάρηδες. Σταθερά χωρίς συμβιβασμούς και οπορτουνισμούς..
      Οι συμβιβασμένοι και οπορτουνιστές ,φαίνονται πάντα , όποια δικαιολογία και αν προβάλουν.
       Και  στη τελική . Ας μην ασχολούνται  με τέτοιο τρόπο με  το Κόμμα που κάποτε το υπηρέτησαν , αν το υπηρέτησαν !!!. Γιατί δεν διαφέρουν από τον ‘Άδωνη και τον κάθε «Άδωνη» της σημερινής πολιτικής συγκυρίας.
    Και θα πρέπει να ξέρουν ότι :
«Ο έξυπνος παραδέχεται… Ο πονηρός δικαιολογείται… Ο ηλίθιος επιμένει»
  Και αφού βρε λεβέντες είχατε σκοπό να υπηρετήσετε  το σύστημα, γιατί χάσατε τόσο χρόνο και δεν το κάνατε νωρίτερα;; Γιατί χάσατε τόσο χρόνο να ανακαλύψετε την κρυφή γοητεία της εξουσίας ;;; Γιατί δεν πήρατε νωρίς το δρόμο που χάραξαν άλλοι όμοιοι με σας , που γίνανε υπουργοί ,βολευτές (σωστά το γράφω), Διοικητές κλπ. , για να υπηρετήσουν το «σύστημα»,  από την εποχή του Γεωργαλά;;
  Μήπως αποτελούσατε την χρυσή εφεδρεία του «συστήματος» ,που την κατάλληλη στιγμή θα κάνατε την «βρώμικη» δουλειά;;;
   Να υποθέσω ότι : Καλά εσείς «συμβιβαστήκατε αργά»
   Κάνω λάθος και πού;; (όπου συμβιβαστήκατε χρησιμοποιήστε όποια άλλη λέξη σας πάει)

   Τελειώνοντας , θα πρέπει να ξέρετε ότι.
    Ο αριστερός βγαίνει από αγώνες ,δεν σταματά ποτέ τους αγώνες και πεθαίνει για τις ιδέες του, χωρίς να τις πουλά ή να τις ενεχυριάζει.
  Και να θυμηθούμε λίγο :
»Εκ των πρωταγωνιστών της διάσπασης του '91 (13ο Συνέδριο ΚΚΕ), όταν κρίθηκε η ίδια η ύπαρξη του ΚΚΕ, είναι κάποια από τα σημερινά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία αμφισβητεί πλήρως τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας υπό τον κ. Τσίπρα, αλλά και άλλα που βρίσκονται αυτή τη φορά απέναντί τους. Ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, εκπρόσωπος της αριστερής «τάσης» του ΣΥΡΙΖΑ και παράγοντες όπως ο μέχρι πρόσφατα αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, ο βουλευτής Στ. Λεουτσάκος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Καλύβης, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αθ. Πετράκος, το μέλος της Π.Γ. Σόφη Παπαδόγιαννη, η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Κ. Ησυχος κ.ά. ανήκουν στη «γενιά» της διάσπασης εκείνης, όπως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, μόνο που ο τελευταίος αυτή τη φορά δεν είναι στο ίδιο «στρατόπεδο» με τον κ. Λαφαζάνη.

Τότε ο κ. Δραγασάκης είχε υποστηριχθεί από την πτέρυγα των «ανανεωτικών» (Μ. Ανδρουλάκης, Π. Λαφαζάνης, Μαρία Δαμανάκη, Αλ. Αλαβάνος, Αθ. Καρτερός κ.ά.) για γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κόντρα στην επιλογή του Χαρίλαου Φλωράκη να προωθήσει για το ανώτατο κομματικό αξίωμα την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία και υπερίσχυσε με 57 ψήφους έναντι 54 που συγκέντρωσε ο αντίπαλός της στην κρίσιμη ψηφοφορία της 27ης Φεβρουαρίου 1991 στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.   
  Πηγή : Λάμπρος Σταυρόπουλος «ΤΟ ΒΗΜΑ» 2 Αυγ. 2015

Τι να πει κανείς για όλα αυτά εκτός από το
 Δυνατά  στον κατήφορο!!!!!
Ή
    «Άμα πάρουν φόρα, φόρα κατηφόρα και ο Θεός ο ίδιος δεν τους σταματά»

   Αγρίνιο 13 Σεπτέμβρη 2018                         Γιώργος Β. Σολτάτος